Вправи "ЗОВНІШНІСТЬ ТА ЗВУКИ"

Про матеріал

Складанна та виконання алгоритмів у середовищі Скретч. Складання команд зміни зовнішності та відтворення звуку використовуючи відповідні блоки керування. Матеріал можна також використовувати і в інших класах

Перегляд файлу

ЗОВНІШНІСТЬ ТА ЗВУКИ

 

 

 

 

Відкрийте програму ChangingHat.sb2, яка показана нижче. У цій програмі капелюх - спрайт з п'ятьма костюмами. Напишіть скрипт, який міняв би костюм Капелюхи (Hat) при натисканні мишею. Потім створіть гру, в якій користувач переодягають персонажів, клікаючи по різних частинах їхнього вбрання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відкрийте. файл Aquarium.sb2 Ця програма містить шість спрайтів, як показано на малюнку нижче. Протестуйте різні графічні ефекти, анімуючи акваріум.

 

 

Пара ідей:

  1. використовуйте для Сцени ефект обертання. Почніть з великого числа, скажімо 1000 щоб картинка здавалася хвилястою;
  2. змініть костюми спрайтів Пузирь1 і Пузирь2 (Bubble1 і Bubble2);
  3. переміщайте Рибу (Fish) по сцені, змінюючи її костюми;
  4. застосуєте ефект привид до спрайту Дерево (Tree);
  5. використовуйте кольорові ефекти для спрайтів Корал і Пузирь3 (Coral та Bubble3).

 

 

 

 

 

Відкрийте програму Words.sb2 і анімуйте слова, працюючи з їх розміром і обертанням. Створіть два скрипта, як показано на малюнку, і запустіть програму, щоб подивитися на результат.

 

 

Скрипт для спрайта 1   Скрипт для спрайта 2

 

Вырезка экранаВырезка экрана  

 

 

 

Відкрийте файл Nature.sb2. Ця програма містить три спрайта, як видно на зображенні внизу. Анімуйте сцену, використовуючи функції Руху і Звуку.

Ось кілька ідей:

  1. у спрайта Птах (Bird) два костюма, які створюють ефект польоту. Створіть скрипт, щоб птах літав по всій Сцені і програвав звук bird в випадкові моменти часу;
  2. у спрайта Качка (Duck) 12 костюмів, які показують, як вона витягує з води рибу і їсть її. Напишіть скрипт, щоб Качка переміщалася по Сцені і програвала звук duck в випадкові моменти часу;
  3. у спрайта Тюлень (Seal) чотири костюма, які показують, як він грає з м'ячем. Створіть скрипт, щоб Тюлень грав і в випадкові моменти часу видавав звук sea lion.

 

Вырезка экрана

docx
Додано
16 квітня 2018
Переглядів
634
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку