Врятуй планету від сміття

Про матеріал
Мета проекту 1. Формування особистості, яка здатна активно впливати на навколишній світ 2. Виявити і бачити екологічну проблему, як наслідок неправильних дій людей 3. Привернути увагу до шкідливості побутових відходів 4. Залучення учнів до практичних дій у розв’язанні проблеми на місцевому рівні, в межах школи та домівки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міні-проєкт “Врятуй планету від сміття”

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Мета проєкту: Формування особистості, яка здатна активно впливати на навколишній світ. Виявити і бачити екологічну проблему, як наслідок неправильних дій людей. Привернути увагу до шкідливості побутових відходів. Залучення учнів до практичних дій у розв’язанні проблеми на місцевому рівні, в межах школи та домівки.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Етапи проєкту: Організаційно-підготовчий. Дебати «Куди дівати сміття»Презентаційний. Тематична інформація. Практичний. Сортування та переробка сміття. Корисні дрібниціПідсумковий. Гра «Врятуй планету. Почни сортувати». Флешмоб «Перероби сміття заради життя»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Дебати. Дискусія. Як правильно утилізувати сміття? Палити чи закопувати?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Європейський підхід За європейським підходом, першим заходом в управління відходами є запобігання утворенню змішаних відходів, які важко переробляти та утилізовувати. Саме такими є українські "тверді побутові відходи", де органіка змішана з пластиком, упаковкою, металом, склом та деревиною. Коли вони потрапляють на звалище і починають гнити, виділяється багато метану та інших речовин, а також високотоксична рідина – фільтрат. Якщо органічні рештки та сухі відходи збирати окремо, стає можливим ефективне та екологічно безпечне управління відходами на локальному рівні. Мова йде про компостування – просту й ефективну технологію переробки органічних відходів за допомогою бактерій. Загальний рівень організованого компостування муніципальних відходів в Україні надзвичайно низький – менше 0,1%.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Переробка пластику включає в себе збирання будь-яких типів пластику, їх сортування в залежності від типів полімерів, потім подрібнення та переплавлення на гранули, які можна транспортувати та використовувати для виготовлення будь-яких предметів, наприклад, пластикових стільців і столів, на одяг, взуття, меблі та арт-об’єкти. А в теперишніх повоєнний час пластик використовують для виготовленя протезів.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Компост можна використовувати для підживлення зелених насаджень у містах і відновлення деградованих земель. Застосування компосту на сільськогосподарських угіддях підвищує родючість ґрунтів і збільшує прибутки виробників. Воно також дозволяє зменшити застосування хімічних добрив та обмежити їх шкідливий вплив на ґрунт і воду.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Корисні дрібниці із пластикових пляшок. Крок на шляху позбавлення від сміття

Номер слайду 18

Гра «Врятуй планету. Почни сортувати»

Номер слайду 19

Флешмоб «Перероби сміття заради життя»

pptx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Виховна робота
Інкл
Додано
11 березня 2023
Переглядів
324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку