Всеукраїнський урок права "Загальна декларація прав людини"

Про матеріал
Розглянути зміст Загальної Декларації прав людини, вчити правильно тлумачити свої права та права інших, виховувати в учнів поважне ставлення до власної особистості та інших людей, сприяти вихованню свідомої вільної, відповідальної особистості.
Перегляд файлу

Всеукраїнський урок права                                                                                                                                          "Загальна Декларація прав людини"

Мета.  Розглянути зміст Загальної Декларації прав людини, вчити правильно тлумачити свої права та права інших, виховувати в учнів поважне ставлення до власної особистості та інших людей, сприяти вихованню свідомої вільної, відповідальної особистості.                                                                               

ХІД ЗАХОДУ

Учень 1 10 грудня – міжнародний День прав людини.  Після закінчення Другої світової війни і усвідомлення того масштабу, у якому нехтували під час війни правами і свободами людини міжнародне співтовариство прагнуло остаточно законодавчо закріпити цінність цих загальнолюдських понять. Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року було прийнято Загальну Декларацію прав людини. Декларація – це документ у якому викладено важливі правила обов'язки для всіх людей.

 

Учень 2 Цьогоріч міжнародний День захисту прав людини відзначається в особливих умовах. У вогні та диму страждають моїй міста і села. Сьогодні в Україні йде війна.

 

  Учень 3 Наш народ вкотре намагаються знищити зброєю, холодом. За час повномасштабної війни місія ООН з прав людини зібрала докази тисячі порушень з міжнародного гуманітарного права.

 

Учень 4 Дослідження, яке проводять від 24 лютого задокументовало тисячі порушень прав, зокрема права на життя, свободу та особисту недоторканність. (Відео)

 

Учень 5 Якщо людина забагато має,                                                                                                                                                                                        То думає, що так буде завжди.                                                                                                                                                                                                                                      І світ навколо майже не сприймає,                                                                                                                                                                                                                                                                                    Не бачить горя людського й біди.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Про себе дуже думає високо,                                                                                                                                                                                                                                                                                    Гординя навіть груди розпира.                                                                                                                                                                                                                                      Для неї, інші, мов трава, осока,                                                                                                                                                                                        Чи так, як пес, що вискочив з двора.

Вона ж все має, інші - то не люди                                                                                                                                                                                                                                      Не вміють і не можуть мати все...                                                                                                                                                                                                                                      Отямсь, людино, так не завжди буде,                                                                                                                                                                                                                                      Тебе, ще може в прірву занести...                                                                                                                                                                                                                                      А будь людиною, до інших дослухайся                                                                                                                                                                                                                                                                                     Допомагай чим можеш і завжди,                                                                                                                                                                                                                                                                                    Відкинь гординю і не зазнавайся,                                                                                                                                                                                                                                      Щоб хтось підтримав у часи біди.

 

Учень 6  Усі ми живемо в людському оточенні, поміж людей. А кожна людина це індивід, не схожа на інших ані зовні, ані своїм внутрішнім світом. Усі ми різні, але живемо разом, тому нам треба любити людей, прислухатися до чужих думок, а іноді і терпіти того, хто нам не подобається, тобто бути толерантними.  Саме в Декларації вказано правила співжиття з іншими.

 

 Учень 7 Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах. Вони наділені розумом і совістю, і повинні діяти згідно Законів.

 

                                                         Учень 8

Я маю право жити на землі,

Творити, дихати, учитись,

 Примножувать багатства всі її,

Своєю Україною гордитись.

Я маю право на життя,

Я маю право на свободу,

Я маю право на освіту,

А також на щастя для мого народу!

Я маю право Україну восхвалять,

Боротися за неї і за честь стоять.

 

Учень 9 У Загальній декларація прав людини та у Конвенції про права дитини говориться, що

— Всі діти є рівними у своїх правах.

— Всі діти мають право на любов і піклування.

— Невід'ємне право на життя, власну думку, особисте життя.

— Особлива турбота про дітей - інвалідів, дітей - сиріт.

—Діти не повинні стати жертвами насильства.

 

Учень 10 На жаль, сьогодні російська федерація системно порушує норми Конвенції ООН про права дитини. Встановлено порушення права на життя, право на безпеку, особисту недоторканність та захист гідності, право на безпечні умови для життя здоров'я розвитку, права на житло, освіту та інші права дітей (Відео).

                                                   Учень 11

                                                    Прожити хочу я життя в любові,

Бо це вона нам душі окриляє

 І робить нас людьми, і в кожнім слові

На вірний шлях заблудший направляє.

 Нам всім потрібно вірити й любити

Надіятись, і думати про те,

 Що треба нам своє життя прожити

 З любов'ю в серці, з вірою в святе.

 

Без цього нам на світі не прожити,

Учень 12

Бо лиш добро тримає білий світ,

Нам треба ближнього немов себе любити

Тоді не буде ні війни, ні бід.

Я вірю, що прийдуть такі часи,

Коли не буде ворожнечі й зла

І забуяють квітами сади

Й серця людей розквітнуть від добра.

 

Учень 13

Усі ми люди й гордо це звучить,

Нас всіх єднає віра у життя,

Ми мріємо, щоб краще стало жить

І щоб настало світле майбуття.

Та щоб не сталось - пам'ятай, що ти - людина!

Що маєш розум і найкращі почуття,

Що неповторна ти - єдина,

Що маєш горде право на життя!

 

Учень 14

Ні, не згине Україна

У печальній долі.

Ми відродим землю предків

Для кращої долі

Розбудуєм, уквітчаєм

Україну гідно.

Чим пишається кохана,

Примножимо плідно.

Ні, не згине Україна,

Відродиться мила.

Свій народ вона до щастя

Піднесе на крилах!

 

     Учень 15  Любіть Україну, любіть свій край, бережіть його, плекайте. Нема життя без України, бо Україна —  це мати, яку не обирають, як і долю, бо Україна — це пісня, яка вічна на цій землі і людина повинна бути захищеною з правової точки зору та бути щасливою тут!

 

docx
Пов’язані теми
Правознавство, 9 клас, Сценарії
Додано
1 березня 2023
Переглядів
597
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку