Всеволод Нестайко "Тореадори з Васюківки".Пригодницький захопливий сюжет.

Про матеріал
Презентація до уроку з української літератури 6 клас з теми "Всеволод Нестайко."Тореадори з Васюківки".Пригодницький захопливий сюжет"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всеволод Нестайко«Тореадори з Васюківки». Пригодницький захопливий сюжет. Герман Світлана Миколаївна,вчитель української мови та літератури Комунального закладу «Ліплявський ліцей» Ліплявської сільської ради

Номер слайду 2

Мета уроку: .викликати інтерес до самостійного читання художніх творів; . ВМІТИ ТОЛЕРАНТНО Й АРГУМЕНТОВАНО ДОВОДИТИ СВОЮ ДУМКУ,ВІДСТОЮВАТИ ВЛАСНУ ПОЗИЦІЮ; . УМІТИ АНАЛІЗУВАТИ ПОВЕДІНКУ ГЕРОЇВ; . ПРИЩЕПЛЮВАТИ МОРАЛЬНІ ЦІННОСТІ.

Номер слайду 3

Актуалізація опорних знань . Що ви запам’ятали з другого розділу? . Як часто ви буваєте у Києві? . Чи закінчилися пригоди хлопців у незнайомому місті? . Чому Ява часто «міняв професії,як циган коней»? . Чи змінювалися ваші вподобання щодо вибору майбутньої професії? . Що таке радість і з ким ви її розділяєте?

Номер слайду 4

Асоціативний кущ

Номер слайду 5

Гра «Пригоди тореадорів» (розташувати пригоди в хронологічній послідовності)1. Рятування Собакевича.2. Пригоди у Києві.3. Будівництво метро у рідному селі.4. Гра в фараонів.5.Ідея з підводним човном.6. Пригоди у Києві.7. Селянська корида.

Номер слайду 6

Робота з тлумачним словником Тореадор ( ісп. «той,хто вбиває биків») – в іспанському бою биків, головний учасник, який вбиває бика. Місце народження сучасної кориди –Андалусія. Костюм тореадора складається з: капелюха, короткого жакета ,коротких штанів, рожевих гольфів, чорної тонкої стрічки, білої сорочки, чорних туфлів без каблука, тканини червоного кольору. Київський метрополітен – швидкісна позавулична транспортна система Києва. Була офіційно відкрита 6 листопада 1960 року. Має три діючі лінії, довжина яких сягає 69,648 км. Хрещатик – головна вулиця Києва, знаходиться в Печерському та Шевченківському районах.

Номер слайду 7

Словникова робота. Повість – це розповідний художній твір. У якому досить широко змальовано життя одного чи кількох героїв протягом досить тривалого часу . Повість відрізняється від оповідання більш розгорнутим сюжетом, охопленням подій із життя головних героїв, більшою кількістю другорядних персонажів і повнішою їхньою характеристикою, наявністю розлогих описів. Пригодницька повість – це твір, зміст якого наповнений великою кількістю пригод і незвичайних подій.

Номер слайду 8

Робота з текстом 1. Чи можна друзів назвати романтиками? Доведіть це, наведіть приклади із творів.2. Після якої пригод Ява і Павлуша стали найкращими друзями?3. Як хлопці ставляться до тварин? (Манюні, Собакевича, Контрибуції, Жори)4. Хто такі «гангстери» і чому їхнє місце в буцегарні?5. Знайдіть у тексті характеристики головних героїв.6. Чому хлопці самі «винні» у пригодах, які з ними трапляються?7. Що у повісті є мрією і дійсністю, смішним і сумним, романтичним і буденним?

Номер слайду 9

Робота в групах1. Завдання першій групі. Пригадайте, які технічні об’єкти згадує автор у творі.2. Завдання другій групі. Пригадайте, які прізвища та імена згадуються у творі.3. Завдання третій групі. Доведіть, що «Тореадори з Васюківки» - пригодницький твір.4. Завдання четвертій групі. Розкажіть про пригоди, які трапилися з вами. Чи мали вони позитивний фінал?

Номер слайду 10

Підсумок уроку Прийом «Мікрофон»Що вам найбільше сподобалося на уроці?Чому твір не втрачає своєї популярності?Яке місце в нашому житті посідають пригоди?Які засоби гумору використав автор у творі?

pptx
Додано
7 березня
Переглядів
37
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку