«Вшановуємо Великого Кобзаря»

Про матеріал
Виховний захід (лінійка) призначений для вшанування пам’яті видатного художника слова, патріота України - Т.Г.Шевченка; формування громадянської і загальнокультурної компетентності, бажання читати твори Т.Шевченка; виховання почуття гордості за Україну, за її національного генія.
Перегляд файлу

Виховний  захід (лінійка) «Вшановуємо  Великого Кобзаря» 

Габрик Юлія Володимирівна

вчитель української мови та літератури

C:\Users\Люда\Desktop\Ілюстрайії Шевченко\defaultапа.jpeg

Мета: вшанування пам’яті видатного художника слова,  патріота України - Т.Г.Шевченка; формування громадянської і загальнокультурної компетентності, бажання читати твори Т.Шевченка; виховання  почуття гордості за Україну, за її національного генія.

  1.               Ведучий 1:   І знову березень…І знову  линуть до нас думи   геніального  українського  поета  Тараса  Шевченка.
  2.               Ведучий 2:    Традиційно український  народ  у цей  весняний  час  звертається до  постаті  Великого Кобзаря, яка у своїй  величі  була, є і залишається  ні з чим незрівнянною.
  3.               Ведучий 1:  Шевченко – це слава і гордість нашого народу.
  4.               Ведучий  2: Шевченко – це символ чесності, правди  і безстрашності, великої любові до людини.
  5.               Ведучий 1: Тарас Шевченко! Це ім’я дорогоцінною перлиною  виблискує у золотій скарбниці  літератури.
  6.               Ведучий 2:  Поезію  Шевченка люблять усі  народи. Вся творчість великого  Кобзаря  зігріта  любов’ю  до Батьківщини.
  7.               Ведучий 1:     Тарас Григорович прожив дуже мало – лише 47 років. З них 24 роки провів під ярмом кріпацтва,10 років – у найжорсткіших умовах заслання. А решту – 13 «вільних» років  перебував під наглядом жандармів.
  8.               Ведучий 2:  Але ні арешти, ні переслідування, ні темні каземати, ні заслання  і солдатчина не змогли зламати поета-революціонера.
  9.               Ведучий 1:   В Україні, напевне, не знайдеться  жодної людини, яка в своєму житті хоча б раз не перегорнула  сторінок «Кобзаря».
  10.          Ведучий 2:   Творчість Шевченка  не можна не любити, не ставитися до неї  з великою  шаною та неосяжною любов’ю.
  11.          Ведучий 1:   І пам’ятайте, українці, Кобзареві слова: «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й  свого не цурайтесь».
docx
До підручника
Українська література 9 клас (Коваленко Л.Т., Бернадська Н.І.)
Додано
19 листопада 2021
Переглядів
241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку