"Всі квіти травня ми складаєм вам до ніг".

Про матеріал
Мета свята - вшанувати важливу місію кожної мами - зберегти духовний світ своїх дітей та їхню пам'ять про національну спадщину і своє походження. Саме діти дають майбутнє нашій державі, а матусі його оберігають.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВСІ КВІТИ ТРАВНЯ МИ СКЛАДАЄМ ВАМ ДО НІГ

Номер слайду 2

Можна вибрать друга і по духу брата,Та не можна рідну матір вибирати… Василь Симоненко

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Святкування Дня Матері у травні вибрали не випадково, адже саме цього місяця вшановують Пречисту Діву Марію, матір Ісуса Христа. До неї жінки споконвіку звертаються в тяжкі хвилини життя, коли потрібна допомога та заступництво. Крім цього, в останній місяць весни природа оживає, навколо квітнуть запашні квіти, а тому це найкращий час, щоб привітати найдорожчу людину на Землі.

Номер слайду 5

Мати. Матуся. Материнство. Мама – це перше слово, яке з усмішкою вимовляє дитина. І це слово росте з нами тихо, як ростуть дерева, сходить сонце, розцвітає квітка, як гладить дитину по голівці рідна рука. І так тихо воно приходить на вуста – промінцем маминої усмішки і ласкавістю її очей. Адже немає любові сильнішої за материнську, немає ніжності ніжнішої за ласку і турботу материнську, немає тривоги більшої за безсонні ночі й незімкнуті очі материнські. Мама – берегиня роду, домашнього вогнища. Саме вона є тією ниточкою, що єднає всю родину.

Номер слайду 6

МАМА - це знання , сила й вірність на нашому шляху;МАМА- всесвіт, який вчить нас життя, оберігає від бід і негараздів;МАМА – дбає про нас, оточує своєю турботою, виховує та піклується;МАМА – це земне сонце, це єдина людина у світі, яка не байдужа до своїх дітей

Номер слайду 7

Прислів’я та приказки про матір. Мама – вірна порадниця. У дитини заболить пальчик, а в матері – серце. На сонці тепло, а біля матері добре. Любов матері і на відстані гріє. Материн гнів, як весняний сніг: рясно впаде, та скоро розтане. Мати однією рукою б’є, а другою гладить. Без любові до матері немає і любові до людей. Матері ні купити, ні заслужити.

Номер слайду 8

Пісні про матір«Ангели землі» - Андрій Заліско«Мамина сорочка» - Наталія. Май«Ангел мамі» - Галина Лисенко«Мамина коса» - гурт «Експрес»«Все починається з мами»-А. Боднарчук«Мам» – Скрябін«Рідна мати моя» - Анна Трінчер«Найкраща мама Землі» – Віталій Лобач«Балада про маму» - Володимир Окілко«Намалюй мені маму» – гурт «Дармограй»

Номер слайду 9

Казки про матір«Мама для мамонтеняти», «Серце матері», «Мамине серденько»,«Мама», «Подарунок», «Казка про гномиків та їхню маму», «Дівчинка, котра шукала маму», «Сльоза матері», «А тепер скажу я мамі»…

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Мама… Найчастіше повторює людина у хвилини радості та печалі. Мама… Яке просте, на перший погляд, слово. Але який глибокий зміст у ньому закладено! Мама…У всі віки і всі часи вона підтримує, надихає, творить. Хочеться вам, любі наші, сказати сьогодні багато добрих і ніжних слів.

Номер слайду 12

Створімо букет для мами своїми руками

Номер слайду 13

Ми теж колись будемо батьками, а зараз усе , що від нас вимагається,ніколи не забувати своїх матерів.

Номер слайду 14

Немає життя на планеті Земля без МАМИ та маминої любові

Номер слайду 15

Якось одній матері поставили незвичайне запитання:— Кого Ви любите найбільше із своїх діточок?Мати, ні секунди не сумніваючись, відповіла:— Я люблю найменшого, поки він не стане дорослішим! Хворого, поки він не вилікується! Того, хто покинув рідну домівку, доки він не повернеться! Я люблю кожного, доки ще жива! Любімо ж і ми своїх матерів!

Номер слайду 16

З образом матері пов’язаний образ рідної неньки – України, мальовничої, прекрасної, страдницької, але невмирущої, оспіваної тисячами жіночих материнських сердець.

Номер слайду 17

УСІМ МАМАМ МНОГАЯ ЛІТА

pptx
Додав(-ла)
Марук Світлана
Додано
18 січня
Переглядів
193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку