Введення: Аліса в країні Див

Про матеріал
Казка "Аліса в країні Див" розповідає про дивовижні пригоди молодої дівчинки на ім'я Аліса, яка випадково опинилася в чарівній та дивній країні. Опинившись у невідомому місці, Аліса переживає нескінченні дивні події та зустрічає незвичайних персонажів, намагаючись знайти свій шлях додому.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Введення: Аліса в країні Див. Казка "Аліса в країні Див" розповідає про дивовижні пригоди молодої дівчинки на ім'я Аліса, яка випадково опинилася в чарівній та дивній країні. Опинившись у невідомому місці, Аліса переживає нескінченні дивні події та зустрічає незвичайних персонажів, намагаючись знайти свій шлях додому.by Елена Киор

Номер слайду 2

Опис головної героїніАліса - юна, допитлива та сміливе дівчинка, яка потрапляє в чарівну країну Див. Вона допитлива та відкрита до нових вражень, здатна з цікавістю досліджувати незвідані місця та знайомитися з химерними істотами. Однак Аліса також виявляється розсудливою та кмітливою, намагаючись зрозуміти логіку дивного світу, в який потрапила.

Номер слайду 3

Перша зустріч з Білим Кроликом. Одного разу, коли Аліса поринула в задуму на затінку дерева, вона раптом побачила, як повз неї нетерпляче пронісся Білий Кролик. Він поспішав кудись і вигукував, що запізнюється. Це миттєво привернуло увагу дівчинки, і вона, сповнена цікавості, вирішила слідувати за ним.

Номер слайду 4

Знайомство з Божевільним Капелюшником. Сюрреалістична Зустріч. Аліса продовжила свій шлях і зустрілася з дивним персонажем - Божевільним Капелюшником. Його незвичайна поведінка та абсурдні репліки одразу вразили дівчинку. Хаотичне Чаювання. Капелюшник запросив Алісу до себе додому, де без перерви влаштовував дивний чаювальний ритуал разом з Гризуном і Зайцем. Незбагненні Загадки. Божевільний Капелюшник закидав Алісу численними нісенітницями та загадками, які лише більше заплутували бідну дівчинку.

Номер слайду 5

Зустріч з Чеширським Котом. Загадковий Усміх. Аліса була приголомшена, коли в гілках дерева з'явилась лише посмішка Чеширського Кота - його розпізнавальна риса. Ця містична усмішка на фоні лісової темряви справила на дівчину неабияке враження. Мудрі Поради. Незважаючи на свій дивний вигляд, Чеширський Кіт виявився сповненим мудрості. Він давав Алісі цінні поради, допомагаючи їй зорієнтуватись у цій химерній країні. Непослідовні Розмови. Розмови з Чеширським Котом були украй заплутаними та непередбачуваними. Його логіка та міркування були складними для розуміння Аліси, але разом з тим захопливими.

Номер слайду 6

Розмова з Гусінню. Аліса зустріла Гусінь, яка сиділа на грибі та курила кальян. Гусінь здавалася величною та загадковою істотою, що говорила загадковими фразами. Її слова були повні філософського змісту, змушуючи Алісу задуматися над сенсом її існування. Гусінь задавала Алісі незвичайні запитання, які не мали очевидної відповіді. Вона спонукала дівчинку подивитися на світ під іншим кутом зору, розвиваючи її логіку та кмітливість. Ця дивна розмова справила на Алісу глибоке враження, залишивши її в замисленому стані.

Номер слайду 7

Участь у чаюванні в Божевільного Капелюшника1 Запрошення. Аліса з нетерпінням приймає запрошення Божевільного Капелюшника приєднатися до його дивного чаювального ритуалу.2 Абсурдні Розмови. Під час чаювання Капелюшник та його компанія ведуть хаотичні, алогічні розмови, що ще більше заплутують Алісу.3 Непередбачувані Сюрпризи. Час від часу відбуваються несподівані та дивні події, такі як зміна розмірів Аліси або поява інших дивних персонажів.

Номер слайду 8

Судовий процес над Червоною Королевою. Несправедливий Суд. Аліса ставала свідком абсурдного судового процесу, де Червона Королева вимагала стратити будь-кого, кого вона звинувачувала. Хоча дівчинка намагалася довести несправедливість цього суду, її хвилюючі промови ніяк не впливали на вердикти. Втеча від Вироку. Коли Червона Королева наказала стратити Алісу, вона зрозуміла, що повинна негайно втікати. Аліса з відчаєм почала тікати в лабіринті коридорів та залів палацу, переховуючись від солдатів Королеви. Виклик КоролевіЗрештою, Аліса знайшла в собі сміливість і відкрито кинула виклик Червоній Королеві, відмовившись коритися її наказам. Це викликало гнів Королеви, але Аліса вже не боялася її вироків. Поворот Сюжету. Наприкінці судового процесу Аліса несподівано усвідомила, що це все було лише сном. Вона повернулася до реального світу, де її пригоди виявилися фантазією її уяви.

Номер слайду 9

Повернення Аліси в реальний світ. Прокидання з Дивного Сну. Аліса раптово прокидається, розуміючи, що її захоплююча подорож країною Див була всього лише сновидінням. Вона виявляється під затишною тінню дерева, де сиділа до початку своїх пригод. Роздуми про Реальність. Повернувшись до реального світу, Аліса замислюється над тим, чи не була вся її дивна пригода лише породженням її власної уяви. Вона намагається осмислити те, що з нею сталося. Застосування Отриманого Досвіду. Хоча пригоди в країні Див здавалися нереальними, Аліса розуміє, що вони залишили в ній глибокий слід. Вона знаходить у собі сили використати цей дивовижний досвід у подальшому житті.

Номер слайду 10

Висновки та значення твору. Пригоди Аліси в чарівній країні Див стали яскравою ілюстрацією сили людської уяви та здатності бачити світ під незвичним кутом. Химерні істоти та абсурдні ситуації, з якими зіткнулася юна героїня, змушують читача замислитися над природою реальності та пошуку сенсу в житті. Твір Льюїса Керрола має глибоке філософське підґрунтя, торкаючись питань ідентичності, свободи волі та пошуку власного шляху. Пригоди Аліси демонструють силу уяви, здатність нестандартно мислити та не сприймати світ як щось незмінне. Ця чарівна казка стала класикою світової літератури, надихаючи нові покоління читачів на пошук власних відповідей на вічні питання буття. Дивовижна подорож Аліси залишає незабутнє враження, спонукаючи кожного замислитися над власним сприйняттям реальності.

pptx
Додав(-ла)
Кіор Олена
Додано
9 травня
Переглядів
46
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку