Введення нових виразів в англійській мові, модернізація мови.

Про матеріал

У театральному житті також сталися зміни – виникли нові типи театрів, а разом з ними і нові назви, наприклад: theatre of absurd – «театр абсурду», theatre of cruelty – «театр жорстокості», son et lumiere (фр. = sound аnd light) – «театр з використанням звукових і світлових ефектів», theatre of fact – «театр факту», black theatre – «негритянський театр» та ін.

Перегляд файлу

У театральному житті також сталися змінивиникли нові типи театрів, а разом з ними і нові назви, наприклад: theatre of absurd – «театр абсурду», theatre of cruelty  – «театр жорстокості», son et lumiere (фр. = sound аnd light) – «театр з використанням звукових і світлових ефектів», theatre of fact – «театр факту», black theatre – «негритянський театр» та ін. Серед неологізмів, що відносяться до театрального життя, можна назвати такі іменники, як revolve – сцена, що обертається, і theatredom – театральний світ. У області кіно, телебачення і відеотехніки з’явилося багато нових технічних засобів, услід за ними утворилася велика кількість неологізмів, наприклад: inflight movies – кінофільми, що демонструються у польоті на борту літака, inflight videosystem – відеосистема, використовувана на борту літака, featurette – короткометражний документальний фільм, satellite – delivered show – програма, що передається за допомогою супутника та ін [10, c. 45].

Замість термінів student, pupil стали частіше вживатися терміни educatee, schooler; з’явився термін educationalist – фахівець(теоретик або практик) в області просвіти. Ці слова свідчать про виникнення нового рівня у взаємовідносинах між студентами і викладачами, а також принципово новому ступеню в розумінні самого процесу освіти (ср.educatee – людина, яку навчають; schooler – людина, яка відвідує школу).

Серед нових одиниць виділяється група слів, що іменують поведінку людей, зайнятих в різних видах діяльності, наприклад: skippering (побутова сфера) (slang; the practice of taking over a deserted dwelling to live in it without permission or payment squatting), squiffing (поштові відправлення), (British slang, the practice of postal workers reposting mail that is ready for delivery). Нові одиниці збагатили лексику комп’ютерної мови – superminicomputer (an advanced powerful minicomputer), supersmart card(a smart card with a key board and display panel).

 

docx
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
560
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку