Я - за єдину Україну

Про матеріал
Роботи учасників конкурсу авторської дитячої та юнацької поезії та прози «Я – за єдину Україну!»
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

Роботи

Наклейка карта України - Україна єдинаучасників конкурсу авторської дитячої та юнацької

поезії та прози «Я – за єдину Україну!»

 

«За єдність віри й душі!»

За єдність віри й душі,

Я стою твердо, й твердо кажу:

«Україно, мрія ти моя,

Тебе ніколи я не зраджу!»

 

Сплетена з гір, полів, лісів,

Ти квітнеш в кольорах на прапорі.

Моя ти кров, моя любов,

Найкраща в серці й на землі.

 

Нехай нас об'єднає доля,

За мир, за єдність, твою славу.

В моєму серці лунає голос,

Україно, ти - моя віра, моя правда.

Бурлаков Нікіта, 13 років

 

 

 

 

 

 

Я - за єдину Україну

 

Наша квітуча, рідна ненька,

Безмежний простір моїх мрій.

Чого ж болить моє серденько?

І гонить хмару буревій.

 

Блакить небесну закриває.

І промінь сонця майже зник.

Моє серденько смуток крає,

На зовні рветься жаху крик.

 

Та вустах він застигає,

Лиш тихо пошепки молю.

Нехай Господь оберігає

І додає в серця вогню!

 

Нам боронити Батьківщину,

Нехай наснаги додає!

Я – за єдину Україну,

Яка виборює своє!!!

 

Несчотна Сніжана, 13 років

 

 

Казка

Чарівне слово «Єдність»

 

        Не так давно існувала Чарівна країна.  Злий чаклун  захотів захопити ії. Але цією країною керував чесний і добрий чарівник. Він не хотів війни, зібрав мешканців чарівної країни і звернувся до них з промовою. Всі як один погодились,  що Чарівну країну треба захищати, не можна віддавати її злому чаклуну, треба зупинити ворогів, щоб Чарівна країна і надалі жила і процвітала.  Але злий чаклун хотів, щоб землі Чарівної країни належали лише йому. Він хотів занурити ії в темряву. Так почалась війна між добром і злом. Серед мешканців Чарівної країни були справжні воїни, які пішли боронити рідну землю, а інші мешканці допомагали їм як могли. Хтось збирав лікарські трави і виготовляв ліки, які завоювали рани; хтось готував -  всі працювали на благо Чарівної країни. Дітки залишалися без батьків, дружини плакали, бо дуже боялися, чи повернуться їх чоловіки додому, чи загинуть.  Чаклунське військо було слабким та жалюгідним, але все одно в них була зброя і вони приносили багато горя: вбивали, грабували, знищували все, що траплялося на їхньому шляху, а злий чаклун лише насміхався з горя людей, і ніщо не могло зупинити його. Про біду Чарівної країни дізналися інші країни. Вони почали допомагати: підказували різні закляття, віддавали свої скарби для того, щоб мешканці Чарівної країни могли придбати все необхідне для перемоги. Але всі розуміли, що чари розвіються лише, якщо мешканці країни будуть єдині. Таким чином слова «Перемога» та «Єдність» теж стали незвичайними словами, а чарівними. Їх повторювали всі мешканці, вони посипалися кожного ранку з ними  на вустах і засипали, повторюючи. «Ми переможемо, наша Чарівна країна буде щасливою, вона буде процвітати і надалі, і в ній буде кожен мешканець дуже щасливий»,- повторювали вони. 

          А потім люди помітили, що коли вони повторюють слова «Перемога» та «Єдність», розквітають квіти, починає швидше рости трава, припиняється дощ, сонце стає більш яскравим.

          І ось настав один чудовий день. Він був надзвичайно сонячний, небо було блакитним-блакитним, а поля жовті, наче золоті. Соняшники повернули своїй обличчя до сонця і тепер вже слова «Перемога» та «Єдність» шепотіли листочки на деревах, кожна квіточка, тварини - всі зрозуміли, що війна закінчилася, темрява відступила, воїни повернулися до своїх родин. А всі зруйновані будинки, якимось дивом, знову стали цілими, кожна цеглинка повернулася на своє місце, зникли ями від бомб, вернулися до життя всі, хто загинув цій війні. Так настав мир. Весь світ дізнався про це. Всі вітали Чарівну країну.

         А злий чаклун від своєї злоби почав роздуватися і луснув, як мильна бульбашка.  І всі побачили, що від нього нічого не залишилось. А може він і був просто пустим місцем.

       Я дуже хочу, щоб історія війни в Україні закінчилась так, як в цій казці. Я дуже вірю, що і на нас чекає казкове життя, всі ми будемо щасливими в мирній нашій Україні. І чарівні слова «Перемога» та «Єдність» скоро лунатимуть всюди.

 

Терехова Крістіна, 13 років

 

Керівник:

учитель української мови

та літератури

 ЗОШ «ОСНОВА»

Смирнова Галина Валеріївна

 

docx
Додано
29 грудня 2023
Переглядів
117
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку