Я досліджую світ 4 клас "Материк на якому я хочу побувати"

Про матеріал
Кожен материк цікавий по своєму, але найбільше мені хотілося б побувати в Австралії - одному з найдивовижніших куточків нашої планети. Її унікальність вже в тому, що це і окрема держава, і цілий материк. Ця країна не має близьких сусідів, і її з усіх боків омивають води океанів, це самий сухий континент населений людьми. Столицею Австралії є місто Канберра.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Австралія - материк, на якому я хочу побувати

Номер слайду 2

Кожен материк цікавий по своєму, але найбільше мені хотілося б побувати в Австралії - одному з найдивовижніших куточків нашої планети. Її унікальність вже в тому, що це і окрема держава, і цілий материк. Ця країна не має близьких сусідів, і її з усіх боків омивають води океанів, це самий сухий континент населений людьми. Столицею Австралії є місто Канберра. У державному гербі Австралії закладений особливий сенс. Справа в тому, що на ньому зображені кенгуру і ему. Обидва представника австралійської фауни не можуть рухатися назад, що символізує курс держави — тільки вперед.

Номер слайду 3

Дивом архітектури, є Сіднейський оперний театр. В ньому аж — 1000 залів! А дах цієї грандіозної споруди важить 161 тонну. Архітектор надихнувся видом апельсина, і якщо скласти всі елементи даху вийде цілісна сфера. Ще одна цікава споруда — це арочний міст у м. Сіднеї – Харбор на який можна піднятися на керованому підйомі!

Номер слайду 4

Нова Гвінея — другий за величиною острів на Землі. Острів був відкритий європейцями ще 1526 року. Та більша його частина й сьогодні залишається майже не дослідженою.  Дивна річка протікає на Північному острові Нової Зеландії, біля міста Роторуа. Її вода з лівого берега кипить, а з правого — холодна як лід. А через те, що швидкість течії дуже велика, гарячі й холодні потоки не змішуються.

Номер слайду 5

Фрейзер – це самий величезний піщаний острів у світі, який знаходиться в Австралії. Озеро Ейр, розташоване на території Австралії, є самим сухим озером у світовому просторі. В Австралійських Сніжних горах щорічно випадає більше снігу, ніж у швейцарських Альпах.

Номер слайду 6

На узбережжі Австралії розкинулося понад 10 тисяч пляжів. Всі вони різні і унікальні, і навіть якщо відвідувати по кілька пляжів в день, не вистачить і 30 років, щоб побувати на всіх. Найдовша жива структура в світі – Великий Бар’єрний риф знаходиться в Австралії. Її довжина становить 2600 кілометрів. А видно його навіть з космосу!

Номер слайду 7

Улуру — гора, а точніше, найбільший у світі камінь, що лежить посередині австралійської пустелі. Залежно від часу доби і стану повітря Улуру змінює свій колір від яскраво-червоного до блакитного. Серед аборигенів дивна гора вважається святинею. За місцевими повір'ями усередині Улуру порожня і там, у глибині каменю, знаходиться джерело священної енергії. Деякі вважають, що камінці, взяті біля підніжжя каменю і привезені додому, можуть приносити нещастя.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Гринь Галина
Додано
6 грудня 2021
Переглядів
3023
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку