Як справитися з тривогою перед невідомістю? Поради для батьків.

Про матеріал
Як справитися з тривогою перед невідомістю? Поради для батьків...............................................................................................
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як справитися з тривогою перед невідомістю?Поради для батьків

Номер слайду 2

Якщо не покидає тривога перед невідомістю: як підтримати себе?Почуття тривоги сигналізує людині про потребу усвідомлення небезпеки і необхідність змін. Однак коли людина втрачає межу між реальною та імовірною небезпекою, уявні ситуації змушують її розлядати найгірші сценарії їхнього розвитку. Тож вкрай важливо помічати у себе ознаки тривоги та вчасно налагоджувати свій стан.

Номер слайду 3

Складіть перелік негативних переконань. Оцініть значущість кожного за шкалою від 0 до 10. Змініть їх на позитивні. Негативне переконання: Я нічого не вмію і у мене не вийде адаптуватися на новому місці. Значущість: 9 Позитивне переконання: Я маю гарну освіту і досвід. Якщо я докладу зусиль – здійсню все заплановане.

Номер слайду 4

Прислухайтеся до свого тіла. Відчуйте, де воно розслаблене, а де – напружене. Глибоко вдихніть, уявляючи, як через подих. Сповнується спокоєм і розслабляється. Через видих мовби виштовхніть з тіла всю напругу, а з нею і тривогу. Фізичні вправи для напруження та розслаблення м’язів також нададуть снаги.

Номер слайду 5

Знайдіть свою опору Подумайте, кого з оточення можете просити про допомогу, яке заняття вас відволікає, що заспокоює. Це – ваш ресурс.

Номер слайду 6

Діти чутливі до станів дорослих. Вони можуть запитувати про ваші переживання, реагувати на них та заспокоювати вас. Не приховуйте своїх почуттів і станів. Не кажіть, що все нормально. Зізнавайтеся в занепокоєнні. Кажіть, що шукаєте правильних рішень. Запевніть, що неодмінно впораєтеся з проблемою.

Номер слайду 7

Допоможуть також добрі звички, режим дня, нові ритуали і традиціїЦе як контроль над власним життям, що формує відчуття передбачуваності подій і вашу спроможність сприймати їх відповідно до реалій.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
2 травня 2023
Переглядів
199
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку