Як вибрати виноград?

Про матеріал
Виноград буває різних кольорів і форм. Є червоний, зелений, фіолетовий. Дієтологи стверджують, що кожній людині щодня потрібно з’їдати хоча б жменю цих ягід. Але щоб виноград порадував смаком і приніс користь організму, важливо правильно його вибрати.
Перегляд файлу

Какой виноград самый полезный – Курская правдаЯК ВИБРАТИ ВИНОГРАД?

 

 

 

 

 

 

 

Виноград відмінно тонізує організм, надаючи організму загальнозміцнюючу дію. У ягодах у великих кількостях містяться аскорбінова кислота і вітамін В, цукор і клітковина, органічні речовини і пектинові кислоти, ферменти і різні мікроелементи. Так само – виноград відмінне джерело калію. Завдяки всьому перерахованому вище виноград стимулює кістковий мозок, кровотворні органи.

Варто випити всього один стакан виноградного соку, щоб отримати добову норму вітамінів групи В. Виноградні ягоди насичені вітаміном С і вітаміном Р завдяки останньому перший набагато краще засвоюється і накопичується в організмі.

 

Види винограду

Столові та технічні

 

Столові виноградні сорти використовуються, в основному, для їжі і для приготування різних десертних страв. Вони володіють солодким і глибоким ніжним смаком, меншою кількістю кісточок і великим розміром ягід.

Технічні сорти придатьні для вина. Вони злегка кислуваті, мають невеликі за розміром ягоди, більше грон і більш тонку шкірку.

У наших широтах відчувається різноманітність і пишність виноградних сортів.

* Мускатні сорти для приготування вина і їжі - темний виноград з насиченим характерним мускатно-мускусним запахом.

* Рислінгові столові сорти-білий виноград, великі солодкі ягоди.

* Фетяска-це абсолютно технічний сорт, з кислуватими дрібними ягодами, з великою кількістю кісточок. Сорт малопридатний для їжі.

* Ізабелла-пізній темний сорт винограду, солодкий і в той же час терпкий; великий, з мінімальною кількістю грон.

Обов'язково пробуйте ягоди перед покупкою!

 

 

Інструкція по вибору

 

1. При покупці винограду головне - це язик і очі! Ви пробуєте виноград, питаєте у продавця ціни і торгуєтеся, а очима дивіться, у кого берете і що берете. На смак і на око ви досить швидко розрізните два основних види винограду: технічний і столовий.

2. Зовнішній вигляд винограду - це його візитна картка. Вибираючи виноград, стежте, щоб ягоди були в гронах цілими і пружними. Якщо ягоди легко відвалюються, мляві, а шкірка злазить – значить, продукт перетриманий в холоді. Як тільки переохолоджений виноград потрапляє в тепло, він миттєво розповзається і в'яне.

3. Краще зберігає всі свої смакові і поживні властивості саме виноград темних сортів, навіть при відносно тривалому охолодженні. Добре зберігається виноград з не дуже щільними, злегка пухкими гронами.

4. Струсіть в руці перед покупкою гроно винограду, відірвіть кілька ягід і спробуйте. Якщо ягідки не обсипаються, при цьому відриваються з опором, пружні на дотик, солодкі на смак, з легким білим нальотом (ознака свіжості), а шкірка тримається щільно - виноград хороший!

5. Навіть якщо виноград за всіма ознаками вам сподобався, не беріть його відразу! Ідіть пробувати далі. Тільки перепробувавши всі представлені на ринку або в магазині сорти, ви зможете вибрати найкращий. Адже, крім якості і свіжості, є головний критерій – це ваш індивідуальний смак!

6. У магазині виноград купувати простіше, там пропонують купити виключно столові сорти, в магазини технічні винні сорти не завозять. Купуючи виноград, постарайтеся запам'ятати назву сорту. Наступного разу ви не помилитеся з цим сортом, а значить, зможете продовжити пробувати і інші.

7. Зверніть увагу і на колір. Не бійтеся ягід з темними плямами-це означає всього лише, що на кущах були відсутні хімічні речовини, а в самих ягідках міститься багато цукру.

8. Чорні цятки є ознакою найвищого ступеня зрілості плодів. Ягоди при цьому мають самий насичений смак. Однак уникайте винограду з присутністю сірої гнилі та інших ознак в'янення. Уважно і повністю огляньте гроно, особливо "гребінь". Ця частина повинна мати зелений відтінок і не повинна бути повністю усохлою. Якщо "гребінь" не підходить під опис, то його зірвали давно. Така ягода встигла втратити свої поживні речовини. До речі, «веснянки» на ягідках зовсім не означають зіпсованість товару. Це просто такий сорт.

9. Деякі сорти плодів погано переносять транспортування, тому стиглі ягоди іноді відвалюються під час перевезення. Беріть ті грона, які лежать як найдалі від вас на прилавку. Зазвичай продавці залежаний товар викладають ближче до покупців.

10. Намагайтеся купувати продукт ранньою осінню, в розпал сезону він дешевше, цінніше і смачніше.

Добриво

Ягоди великих розмірів не свідчать про застосування хімії. І все-таки від добрив і пестицидів ніхто не застрахований, тому промийте виноград спочатку в злегка підсоленій воді, а потім в теплій проточній.

 

Зберігання

 

Виноград вимагає особливих умов зберігання, він вперто не хоче довго зберігатися, а в холодильнику за два дні втрачається весь смак і аромат. Купили - відразу з'їдайте! Мінімальне зберігання обов'язково вимагає прохолодних і добре провітрюваних приміщень, найкраще на нижній полиці в коробці з тирсою.

 

Як заморозити виноград

 

Ягоди, відокремлені від гілок, викладіть на деко в один шар. Заморозьте до дуже твердого стану, перекладіть в пакет, що щільно закриваєтьс або повітронепроникний контейнер, приберіть в морозильник.

У винограді велика кількість цукру, що не дає ягодам замерзнути до абсолютно твердого стану. Заморожений виноград в морозильнику зберігатися до місяця. Заморожені ягоди також можна використовувати для напоїв замість кубиків льоду.

 

Яким сортам віддавати перевагу?

сорт винограда Thompson Seedless Певної відповіді на це питання немає, оскільки сортів існує безліч (близько 10 тисяч), і протягом року постачальники постійно змінюються. Але все більшої популярності набувають сорти без кісточки. Помічено також, що в Україні більше полюблять солодкі сорти, тоді як в інших європейських країнах вибирають виноград покисліше. Універсальних рекомендацій щодо вибору солодкого чи кислого винограду, на жаль, немає. Колір винограду не пов'язаний із певним смаком. Наприклад, серед чорних сортів є дуже терпкі, і досить солодкі. Отже споживачеві залишається діяти шляхом спроб і помилок.

docx
Додано
10 грудня 2021
Переглядів
350
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку