Як вшановують пам'ять про Голодомор (дистанційно)

Про матеріал
Презентація в робота асинхрону для учнів, що вивчають предмет "Досліджуємо історію і ссуспільство"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІТАЮ ВАС НА УРОЦІ, ЛЮБІ П’ЯТИКЛАСНИКИ! Хочу подарувати вам перед початком уроку яскравих і теплих променів сонечка))) Кожен промінець утворить в цілому перелік важливих та необхідних складових і компонентів, що необхідні для учпішної роботи на уроці)))Гарний настрій Енергійність. Зацікавленість Наполегливість. Працелюбність Радість. Відповідальність Дотепність. Нехай кожен промінець тобі допоможе плідно і легко працювати на уроці!

Номер слайду 2

ТЕМА УРОКУ: ЯК УКРАЇНА І СВІТ ВШАНОВУЮТЬ ПАМ’ЯТЬ ПРО ГОЛОДОМОР 1932–1933 РР. ЧОМУ ДРУГА СВІТОВА ВІЙНА ЗАЛИШАЄТЬСЯ В ПАМ’ЯТІ ЛЮДСТВА. ДАТА УРОКУ: 15.12.2022

Номер слайду 3

Записуємо визначення нових понять і термінів до уроку: Голодомор - (від словосполучення морити голодом) 1932–1933 рр. — так називають спланований радянською владою масовий голод. Геноцид (з грецької — рiд, плем’я та латинської — вбиваю) — цілеспрямовані дії з метою знищення повністю або частково національних, етнічних, расових чи релігійних груп. Тепер уважно прочитай визначення понять вголос. Спробуй створити хмарку емоцій та почуттів, з якими асоціюються в тебе ці терміни. ГЕНОЦИДСТРАХБІЛЬНЕСПРАВЕДЛИВІСТЬСПІВЧУТТЯТак виглядає моя хмаринка емоцій та почуттів, можливо твоя буде схожа на мою, адже така політика радянської влади сьогодні визнається злочинами і нічого окрім осуду до всіх, хто це робив та співчуття до українців більше не може викликати в нормальної людини

Номер слайду 4

А ТЕПЕР ДАВАЙТЕ СПРОБУЄМО ЗРОЗУМІТИ ЧОМУ ЦЕ БУЛИ СПРАВЖНІ ЗЛОЧИНИ РАДЯНСЬКОЇ ВЛАДИ! УВАЖНО ПРОЧИТАЙТЕ ТЕКСТ, ЩО РОЗТАШОВАНО І ЗНАЙДІТЬ ФАКТИ, ЯКІ ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ЦЮ ТЕОРІЮ (ТОБТО ДІЇ РАДЯНСЬКОЇ ВЛАДИ, ЧЕРЕЗ ЯКІ МАСОВО ГИНУЛИ УКРАЇНЦІ). РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ ЗАПИШІТЬ В ЗОШИТ!НАПРИКЛАД В ДРУГОМУ АБЗАЦІ ОДИН ІЗ ФАКТІВ, ЩО ЗАСВІДЧУЄ ЗЛОЧИН РАДЯНСЬКОЇ ВЛАДИ Є ТЕ, ЩО СЕЛЯНИ ЗМУШЕНІ БУЛИ ВІДДАВАТИ ВИРОЩЕНЕ ЗЕРНО І ВСЮ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКУ ПРОДУКЦІЮ. ЦЕ БУДЕ ФАКТ №1 А ТЕПЕР СПРОБУЙ ТИ)

Номер слайду 5

Упродовж десятиліть в СРСР влада забороняла навіть згадувати про Голодомор. Лише наприкінці 80-х років ХХ ст. історики та журналісти почали записувати спогади тих, хто пережив голод, та зберігати пам’ять про ті події й долі людей. Тих, хто першими почали викривати злочини радянської влади, що призвели до Голодомору, називають Людьми Правди. Серед них: Улас Самчук, Василь Барка, Володимир Маняк. А зараз пропоную взяти участь в практичному досліді…отже, уявімо себе справжніми науковцями-істориками! 1. Назви зображені джерела вивчення Голодомору ( на наступному слайді). 2. Закінчи речення: Темі Голодомору присвячені, наприклад, такі збірники документів, як …, твори художньої літератури, …, фільми …, пам’ятники … . Це свідчить про … (речення закінчене вже запиши в зошит)

Номер слайду 6

Практичні поради! З чого розпочати дослідження?Уважно розглянь зображення. Прочитай умовні позначення до кожного з джерел. Назви їх. А тепер закінчи речення: Темі Голодомору присвячені, наприклад, такі збірники документів, як …, твори художньої літератури, …, фільми …, пам’ятники … . Це свідчить про … .

Номер слайду 7

ПРОДОВЖУЄМО НАШ ДОСЛІД, РОЗГЛЯНЬ УВАЖНО ЗОБРАЖЕННЯ І ЗАПИШИ В ЗОШИТ В ЯКИХ КРАЇНАХ ТА ЯКІ САМЕ ПАМ’ЯТНИКИ ЗВЕДЕНІ З МЕТОЮ ВШАНУВАННЯ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ.

Номер слайду 8

ЩЕ ОДНІЄЮ З ТРАГІЧНИХ СТОРІНОК В ІСТОРІЇ НАШОЇ БАТЬКІВЩИНИ Є ДРУГА СВІТОВА ВІЙНА 1939-1945 РОКІВ. ПЕРЕГЛЯНЬ ВІДЕОСЮЖЕТ ПРО ДРУГУ СВІТОВУ ВІЙНУ ТА СКЛАДИ ХМАРКУ СЛІВ В ЗОШИТІHTTPS://WWW. YOUTUBE. COM/WATCH?V=MAP8 TSPHXIE ДРУГА СВІТОВА ВІЙНА 1939-1945 Р. Р.

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ТОБІ ЗА УРОК! В ТЕБЕ ВСЕ ОТРИМАЛОСЯ І ТЕПЕР МОЖНА СМІЛИВО ВІДПОЧИВАТИ, ЗАЛИШИЛОСЯ ЛИШЕ ЗАВАНТАЖИТИ РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ В ЕЛЕКТРОННИЙ ЩОДЕННИК! ДО ЗУСТРІЧІ НА НАСТУПНОМУ УРОЦІ)))

pptx
Додано
22 грудня 2022
Переглядів
602
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку