Як зберегти себе в 2010 році

Про матеріал
БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ1 і будьте дуже уважними на доргогах тому що на дорогах дуже багато дурнів які ганяють 120+ км.ч
Перегляд файлу

image
Сучасні інформаційні технології в кулінарії

Новітнітехнології

     Молекулярна кулінарія — високі технології на кухні

     Молекулярна кулінарія - високі технології на кухні здавалося б, усе, що можна, вже приготовано і випробувано, але кулінарія продовжує розвиватися. На зміну стилю ф'южн в «високої кулінарії» приходить молекулярна кулінарія, що змінює консистенцію і форму продуктів до невпізнання.

image

     imageЯйце з білком всередині і жовтком зовні, спінене м'ясо з гарніром з спіненого картоплі, желе зі смаком маринованих огірків і редису, сироп з крабів, тонкі пластинки свіжого молока, морозиво з тютюновим ароматом існують не у фантастичних романах, а вже в нашому часі.

     imageНаприкінці 19 століття знаменитий хімік Бертло передбачив, що до 2000 року людство відмовиться від традиційної їжі і перейде на поживні таблетки. Такого не сталося, так як людині, крім поживних речовин, потрібні смак і аромат страви, краса сервіровки і приємна бесіда за столом. Саме тому молекулярна гастрономія не пішла по шляху створення" живильних таблеток», якщо не брати до уваги їжу для космічних станцій. За допомогою молекулярної кулінарії в кращих ресторанах світу розробляються рецепти чудесних страв, які неможливо приготувати на звичайній кухні або купити в магазині. Поки це кулінарний напрям не виходить за межі дорогих ресторанів, але хто знає, чим будуть харчуватися люди через кілька століть ... Можливо, їжа стане «цифровою», а страви будуть «скачувати» з Інтернету і «роздруковувати» на спеціальних «принтерах».

imageОсновоположником молекулярної гастрономії та кулінарії були французький вчений Херв Тис (Herve This) і Микола Курті (Nicholas Kurti), професор фізики з Оксфорда. У 1999 році Хестон Блюменталь (Heston Blumenthal), шеф-кухар знаменитого англійського ресторану Fat Duck, приготував перше «молекулярне блюдо» для ресторану - мус з ікри і білого шоколаду. Як виявилося, ці продукти містять схожі аміни і легко змішуються. У 2005 році в Реймсі (Франція) було відкрито Інститут

Смаку, Гастрономії і Кулінарного

Мистецтва (Institute for Advanced

Studies on Flavour, Gastronomy and the Culinary Arts), який об'єднав передових кулінарів світу.


image

pdf
Додав(-ла)
крутой витька
Пов’язані теми
Основи здоров’я, Контрольні роботи
НУШ
Інкл
Додано
12 жовтня 2021
Переглядів
315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку