Як зимують деякі тварини. Презентація

Про матеріал
Матеріали до теми тижня Зима. Презентація як зимують деякі тварини. Водяні тварини зимують по-різному. Дрібні рачки, молюски, комахи вмерзають у кригу і так чекають тепла. Їм не дуже холодно, бо зверху крига вкрита «сніговим кожухом», а знизу є водяна «підстилка», температура якої завжди вище за нуль. Ось чому перелічені водяні істоти, замуровані в кригу, заціпеніли, але живуть. Якщо взяти шматок льоду і поступово розтопити його, то в банці, де була крижинка, завирує життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як зимують деякі тварини. Цікавинки

Номер слайду 2

Вмерзлі в кригу. Водяні тварини зимують по-різному. Дрібні рачки, молюски, комахи вмерзають у кригу і так чекають тепла. Їм не дуже холодно, бо зверху крига вкрита «сніговим кожухом», а знизу є водяна «підстилка», температура якої завжди вище за нуль. Ось чому перелічені водяні істоти, замуровані в кригу, заціпеніли, але живуть. Якщо взяти шматок льоду і поступово розтопити його, то в банці, де була крижинка, завирує життя.

Номер слайду 3

Що рятує мурашок від морозів?Мурашки не замерзають навіть тоді, коли мороз сягає 30 градусів. Ще з осені вони у своєму тілі накопичують таку в’язку рідину – гліцерин. Ця рідина рятує їх від морозів.

Номер слайду 4

Під час їжі у бджіл виділяється тепло. З настанням холодів бджоли збираються на стільниках у вуликах. Люди утеплюють вулики, годують бджіл сиропом, який варять із цукру і води. Завдяки тому, що бджоли їдять, у них виділяється тепло. У вулику підтримується температура до +200. 

Номер слайду 5

Перелітні метелики. Крім перелітних птахів, є й перелітні метелики - адмірали, деякі кропив’янки. Вони відлітають на зимівлю в теплі краї. А навесні повертаються. Адмірал Кропив’янка

Номер слайду 6

Взимку для бобрів в добі - 29 годин. Коли настає зима, бобри стають справжніми «домосідами», адже вони зовсім не виходять зі своїх темних нір, що складаються з мулу і дерева. Тому взимку у бобрів збивається добовий режим, і для них в добі «вміщається» 29 годин.

Номер слайду 7

Взимку очі оленя синіВ залежності від часу року і доби північні олені здатні міняти колір своїх очей. Це допомагає їм адаптуватися до переходу від майже повної темряви полярної ночі до сліпучого світла дня. Взимку очі північного оленя стають синіми.

pptx
Додано
5 квітня 2021
Переглядів
827
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку