Йоганн Вольфганг Гете. Цікаве

Про матеріал
Часто для дітей вивчення біографії - це щось нудне. В презентації зібрано цікаві факти з життя Гете. І кожна дитина знайде щось особливе для себе. Те, що дійсно запам'ятається .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Йоганн Вольфганг фон Гете. Цікаве…

Номер слайду 2

Йоганн Вольфганг фон Гете німецький поетдержавний діяч мислитель(28 серпня 1749 - 22 березня 1832)

Номер слайду 3

У здоровому тілі – здоровий дух. Йоганн Гете з народження не відрізнявся міцним здоров’ям, тому протягом усього свого життя він приділяв йому особливу увагу. Він займався спортом, строго дотримувався правильного харчування і категорично відмовлявся від вживання алкогольних напоїв і куріння тютюну.

Номер слайду 4

Людина, ЯКА складається з фобій Він не міг терпіти запаху часнику, тютюнового диму, людей в окулярах, гавкоту собак і взагалі будь-якого шуму. А ще він вважав за краще працювати виключно в закритих приміщеннях без доступу свіжого повітря. Можливо, тому у нього часто паморочилося в голові. А ще неймовірними зусиллями волі долав проблеми зі сном і патологічний страх висоти.

Номер слайду 5

Фіалковий сад Що Гете дійсно полюбляв, так це аромат фіалок. Письменник настільки обожнював ці запашні квіти, що з кожної своєї поїздки завжди привозив нові сорти і відтінки. Він вирощував їх не тільки у себе вдома, але розсіював їх усюди по ходу своїх прогулянок в околицях рідного Веймара. В результаті місто отримало статус «міста квітів». Цікаво, що традиція висаджувати фіалки в Веймарі збереглася до цих пір. І сьогодні в Німеччині фіалки називають «квітами Гете», а кожну весну чудовий фіалковий килим радує жителів і гостей міста.

Номер слайду 6

Колекція мінералів. З юності Гете ґрунтовно захоплювався мінералогією. Його «скарбниця» налічує 18 тисяч зразків – він збирав її понад півстоліття. Він навіть був почесним членом Мінералогічного суспільства. Його іменем ще при його житті був названий різновид залізної руди – гетит.

Номер слайду 7

тезка. Гете був прихильником класичної музики, з усіх композиторів особливо виділяючи Йоганна Баха. Відчуття від прослуховування його музики він називав гармонією з самим собою. Друге ім’я Йоганна Вольфганга фон Гете збігалося з першим ім’ям великого композитора Вольфганга Амадея Моцарта.

Номер слайду 8

творчість. Його роботи містять епічні та ліричні вірші, написані в різних стилях: прозу та віршові драми, мемуари, автобіографію, літературну та естетичну критику, трактати з ботаніки, анатомії, чотири романи. Крім того, відомі численні літературні та наукові фрагменти, понад 10000 листів і близько 3000 малюнків. Найвідоміший твір Йоганна Гете, «Фауст», заснований на наполовину справжній легенді про доктора Фауста, бродячого лікаря і чорнокнижника.

Номер слайду 9

Талановита людина талановита у всьому Знав 6 іноземних мов. Займався фехтуванням та любив їздити верхи. Дуже любив грати в шахи. Грав на клавесині та флейті. Долучився до малювання ще в дитинстві. Подорослішавши, із захопленням зображував все, що його оточувало: природу, людей. Деякий час хотів стати тільки художником. Режисер-новатор. Понад чверть століття (1791-1817) очолював Веймарський театр. Новаторські ідеї Гете у виборі репертуару, в роботі з акторським колективом залишили значний слід в історії європейського театру.

Номер слайду 10

«Людина і астероїд»На згадку про видатного німецькому прозаїка названі: астероїд 3047 – Гете (1960 рік) гігантський кратер на Меркурії – Гете (1979 рік) мінерал – гетит (1806 рік) всесвітній центр Антропософського руху – Гетеанум (1919 рік) німецька неурядова організація, завданням якої є популяризація німецької мови за кордоном – Гете-інститут (1951 рік)

Номер слайду 11

«Будь ласка, закрийте вікно»Такими були останні слова Гете... Навесні 1832 року 82-річний Гете застудився, що призвело до різкого погіршення його здоров’я. Навіть в цей момент він просив захистити його від доступу свіжого повітря. 22 березня, рівно опівдні (час його народження), серце письменника зупинилося.

Номер слайду 12

Використані джерелаhttps://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%99%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BD_%D0%92%D0%BE%D0%BB%D1%8 C%D1%84%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B3_%D1%84%D0%BE%D0%BD_%D0%93%D0%B5%D1%82%D0%B5https://dovidka.biz.ua/yogann-gete-tsikavi-faktihttps://tsikavi-fakty.com.ua/tsikavi-fakty-pro-gete

pptx
Додано
21 травня 2023
Переглядів
613
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку