Задачі з історико-патріотичною складовою

Про матеріал
Пропоную картку з трьома сюжетними задачами з історико-патріотичною складовою. Учні четвертих класів зможуть не тільки розв`язати задачі, а ще й ознайомитись з історичними подіями в Україні, згадати природні чудеса нашої країни
Перегляд файлу

Задачі на історично-патріотичну тему

(розробка вчителя початкових класів Криворізької гімназії №125 Колєснікової Галини Іллівни)

Задача №1

Перше офіційне святкування Дня Соборності відбулося в місті Хуст (Закарпаття) 1939 року. Тоді на центральній площі зібралося близько 30 тисяч людей, які тримали в руках синьо-жовті прапори.  21 січня 1990 року, близько 3 мільйонів людей з’єднали Івано-Франківськ, Львів та Київ. Скільки років пройшло між двома подіями? В якому році було більше людей при святкуванні Дня Соборності і на скільки більше?

 

                                 

 

Задача №2

Серед «7 природних чудес України» озера Світязь та Синевир. Площа озера Світязь — 26 кв. км, довжина — 9 км 300 м, максимальна глибина — 58 м, а площа озера Синевир — 5 га. Максимальна глибина — 22 метри. Порівняйте площу та глибину цих озер. На скільки більше?

                                      

                        Світязь                                                     Синевир

 

Задача №3

В 1848 році у Львові вперше підняли жовто-блакитний прапор. Скільки часу минуло від цієї події до 2024 року? Визнач, у якому столітті відбулася ця подія.

 

 

docx
Пов’язані теми
Математика, Матеріали до уроків
НУШ
Додано
12 жовтня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку