Захід історично - розважальний "Подорож до Єгипту"

Про матеріал
Мета заходу: формувати пізнавальні інтереси до вивчення історії, закріпити знання учнів з предмету; розвивати творче мислення застосовуючи естафети та ігри, виховувати свідоме ставлення до здобування знань, вміння працювати командою, наполегливість у досягненні мети, почуття відповідальності, взаємодопомоги та взаємоповаги. Обладнання: дошки, плакати з завданням, маркери, мапи,малюнки, картки, кульки. Волани, ракетки, конуси, ноутбук. Проведення заходу: спортивна зала. Прикрашення : різнокольорова тканина, стрічки, кульки.
Перегляд файлу

Запис голосу:

- рік трьохтисячний до нашої ери, планета Земля.

Музика східна.

Єгиптянка.

  1. Я говорю, від імені народу бога Ра!

Наші могутні царі і цариці підкорили собі чужоземців, збудували величезні гробниці, оживили пустелю.

Вавилонянка.

  1. Мій владика накреслив свої дорогоцінні слова на камені, щоб сильний не гнобив слабкого, щоб захистити справедливість.

Єгиптянка

  1.  Слова про Кемет, рознеслося від великої річки до країни Золота.

Вавилонянка.

  1.  Великий воїн Гільгамеш звільнив богиню Іштар, об’єднав Лагаш і Ніппур.

Вчитель історії. Натискає на пульт.

Добрий вечір учасники нашого історично-розважальної програми. Ми стали свідками суперечки між жителями Давнього Єгипту і представників Вавилону.

Але ми з вами добре пам’ятаємо з уроків історії, що досягнення                    цивілізацій Азії та Африки – це один із найбільших скарбів Давнього Світу.

Багатьма із них ми користуємось і сьогодні: алфавіт, скло, 12 знаків зодіаку та багато іншого.

 Тож зануримось у прекрасний світ історії і проведемо весело час разом.

Вчитель фізкультури.

Добрий вечір, родина 6г класу. Приєднуюсь до слів Людмили Олександрівни і пропоную розпочати, жеребкуванням. Об’єднуємось у дві команди, один із представників родини витягує номер(1,2)

Конкурс 1. «Картографи». (розминка).

Завдання з історії: зібрати мапу, назвати державу, правителя і чудо світу.

Інвентар: волан, конуси, розрізана карта, дошка, секундомір.

Учасник  кладе на голову волан, рухаючись ходою поміж конусів до стінки на якій розміщені паперові завдання. Бере одне завдання і повертається назад. (Не можна стрибати і бігти, якщо волан впав, його треба підняти з того ж місця і продовжити виконувати завдання), передати естафету наступному. Коли усі учасники принесуть кусочки мапи, вони повинні будуть з кусків зібрати мапу, назвати державу, правителя і чудо світу. Нараховується бал за швидкість і бал за правильність

Конкурс 2. «Всезнайка»

Завдання історії: розгадати кросворд.(звернутися за допомогою  до своєї команди, виконавши 10 присідань)

Інвентар: тенісні м’ячі, дошка, кросворд, маркери.

Перший учасник затискає тенісний м’яч нижче колін, рухаючись ходою до гімнастичної стінки, на дошці завдання – кросворд. Кожному учаснику на старті роздали питання. Виконавши завдання повертається назад передає естафету наступному.

Нараховується бал за швидкість і бал за правильність.

Конкурс 3. «Мумія».

З команди 2 представника. За сигналом, треба намотати учасника папером, з голови до ніг. Виграє команда, яка виконала швидко і якісно.

Конкурс 4. «Хто?», « Що?», « Коли?»

Завдання з історії: треба пояснити значення слова або дати, яке дісталося учасникові. Підказка може бути при умові учасник повинен виконати фізичну вправу.

Інвентар: кульки

За сигналом, перший учасник біжить до кульки,  треба її луснути і дістати завдання. Бігом повертається назад і передає естафету наступному. Так робить кожний учасник.  Нараховується бал за швидкість і правильність.

Конкурс 5. «Хто,я?»

Капітан назначає учасника, який одягає на своє обличчя маску, задає питання, команда відповідає «так» або «ні».Гра продовжується

  1. Сфінкс.
  2. Маска Тутанхамона
  3. Бог Ра
  4. Піраміда
  5. Крокодил
  6. Кішка

 

Релаксація.

«Подорож до Єгипту»

 

 

docx
Додав(-ла)
Меркун Інна
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
25 січня 2022
Переглядів
154
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку