Заходи з ощадливого використання води

Про матеріал
22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важність водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння як проблем так і рішень в цій області. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова на зобов’язання і дії у рамках загальної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заходиз ощадливоговикористання води. Вода! У тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху,тебе неможливо описати,тобою насолоджуються,не знаючи, що ти таке. Ти не тільки потрібна для життя, ти – саме життя. Антуан де Сант-Екзюпері

Номер слайду 2

Економія води є невід'ємною частиною комплексу заходів, спрямованих на скорочення витрат на оплату комунальних послуг. При належному підході цілком реально зменшити суму витрат в два, а то і в три рази. Як це зробити?

Номер слайду 3

У першу чергу це упорядкування сантехніки і всього устаткування водопостачання. Про яку економію можна вести мову, коли найчастіше вода просто тече, причому скрізь. А тим часом:капає з крана - 24 літра в добу, 720 на місяць;тече з крана - 144 літра в добу, 4000 на місяць;тече в туалеті - 2000 літрів у добу, 60000 на місяць.

Номер слайду 4

І все-таки головним заходом щодо економії води варто вважати зміну наших звичок. Мити посуд під проточною водою марнотратно двічі, крім води збільшується витрата миючих засобів. Ощадливіше і зручніше користуватися двома наповненими раковинами, в одній розчиняється миючий засіб, а в інший посуд обполіскується.

Номер слайду 5

 Наведено нижче декілька порад з економії води:

Номер слайду 6

Витоки в санвузліНайбільші витрати води в квартирі мають місце в санвузлі. На перший погляд витоки в санвузлі здаються незначними, але якщо врахувати, що вода тече безупинно, то загальний її обсяг стає величезним. Причиною витоків у ватерклозетах часто є наліт на клапані і його гнізді, тому необхідно регулярно чистити бачок, промивати клапан і видаляти наліт.

Номер слайду 7

Ванна чи душ?Коли Ви приймаєте ванну, Ви використовуєте близько 150-200 л води. Приймаючи душ, Ви витратите лише 20-30 л води, і, крім того, душ є більш гігієнічним. Якщо у ванній кімнаті достатньо тепло, Ви можете виключити воду під час намилювання.

Номер слайду 8

Як ми чистимо зуби?Звичайно, коли Ви чистите зуби, із крана тече вода і «витрати» води дорівнюють обсягу витоків, скажемо, через несправність бачка ватерклозета. Тому, набагато ощадливіше чистити зуби, набираючи воду в склянку.

Номер слайду 9

Прання і миття посуду теж може бути більш економним. При пранні чи полосканні білизни не наповняйте ванну водою доверху. Користуйтеся пральною машиною тільки при її повному завантаженні. Якщо ваша пральна машина має функцію Еко, розгляньте можливість використання її кожного разу під час прання для економії води та енергії.

Номер слайду 10

Використання води за межами будинку. Не поливайте сад чи город водопровідною водою (це карається штрафом). Якщо у Вас є машина, намагайтесь використовувати для миття губку та відро, оскільки коли Ви миєте машину струменем зі шланга, Ви витрачаєте велику кількість питної води.

Номер слайду 11

Інфографіка зі збереження води

Номер слайду 12

Список використаних джерелhttps://www.nerc.gov.ua/?id=19487https://www.kpchigirin.com.ua/?p=329http://bug.org.ua/article/yak-platyty-za-svitlo-vdvichi-menshe-korysni-porady-infohrafika-57548/

pptx
Додано
16 березня 2021
Переглядів
1949
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку