Заняття арт-студії "Сімейне читання". О.Генрі "Дари волхвів"

Про матеріал
Пропоную розробку заняття арт-студії "Сімейне читання". На занятті ( присутні батькі і діти 7-х класів) презентується творчість О.Генрі "Дари волхвів".
Перегляд файлу

                 Заняття арт-студії «Сімейне читання»

                              

 Хід заняття

 

1. Вступ.

Я за відродження студії сімейного читання!!! А у вас є сімейне читання? І не говоріть, що ви читаєте казку чи оповідання наніч. Не плутайте читання вголос ( мати - сину, чи син- матері) і сімейне читання ( сімейні вечори ).Читайте в колі сім'ї! Читайте! Те, що пропонує телевізор чи комп'ютер, це вони пропонують, а книгу ви обираєте за своїм уподобанням. І повірте мені, саме читання об'єднає вас разом-  і батьків і дітей!. "Ми повинні читати вголос нашим дітям. Читати їм те, що їх радує. Читайте їм історії, , говоріть різними голосами, зацікавлюйте їх і не припиняйте читати тільки тому, що вони самі навчилися це робити. Зробіть ЧИТАННЯ ВГОЛОС моментом єднання, коли ніхто не витріщається в телефони, а спокуси світу відкладені кудись подалі" (Ніл Ґейман - англ. письменник-фантаст)

 

Сьогодні  я вас всіх запрошую у студію сімейного читання і пропоную разом – і діти і батьки – провести час за читанням книги.

2). Основна частина.

 Як ви думаєте, кому люди ставлять пам’ятники?

- За що люди заслуговують такої шани, честі?

- А за що, на  ваш погляд можна поставити пам'ятник книжці? Який би ви поставили пам'ятник? Показати слайд №1

- І саме такої честі заслуговує творчість письменника О. Генрі. В місті Грінзборо в США стоїть кам'яна книга висотою 2 метри. Пам'ятник  на честь письменника не нагадує стандартний монумент тому чи іншому письменнику, а все через те, що центральне місце в композиції займає розкрита книга. На лівій сторінці зображена ілюстрація «Дари волхвів» і цитата з нього, а на правій – вступ до оповідання «Вождь червоношкірих”. Сам О.Генрі присутній на монументі у натуральну величину.

 

3.І  сьогодні ми познайомимся  з цією чудовою новелою і спробуємо зрозуміти, що ж за незвичайна  таїна  в «Дари волхвів»  і чому цій книзі  поставили пам'ятник?  Оповідання має біблійну назву «Дари волхвів». Давайте згадаємо, хто такі волхви? (За біблійною легендою - це мудреці, які прийшли привітати Ісуса Христа з Днем народження, це мудреці, віщуни ).

 Читання новели(показ ілюстрацій по ходу читання)

 

 

«Волхви, ті, що принесли дари немовляті у яслах, були, як ви знаєте, мудрі люди, надзвичайно мудрі люди. Вони винайшли звичай робити різдвяні подарунки. Бо вони були мудрі, і дари їхні були мудрі, не виключено, що їх можна було навіть замінити, якщо траплялися два однакових подарунки. А я розповів вам нічим не примітну історію про двох дурненьких дітей, які жили у восьмидоларовій квартирі і зовсім немудро пожертвували одне для одного найдорожчими своїми скарбами. Але до відома мудреців наших днів слід сказати, що з усіх, хто робив подарунки, ці двоє були наймудріші. З усіх, хто приносить і приймає дари, наймудріші тільки такі, як вони. Це всюди так. Вони і є волхви».

 

4). Звучить музика «Аве Марія», «Юнона і Авось»

Тренінг «Асоціаціі зі словом «дар», «дарунок» «.

 

«Ви чекаєте коштовностей , які , як манна небесна, упадуть до вас  у вигляді золотих доларів чи хрустких кредиток, а між тим у кожного  з вас є найдорожчі цінності, які ми мало цінуємо». О.Генрі

 

5. Робимо подарунки  своїми руками

А зараз я пропоную, не маючи грошей, своїми руками виготувати подарунки . Головне - об’єднатися: батьки і діти! Давайте дружити сім’ями. Можна приготувати  подарунок сім’ї, або один одному, або мамі чи бабусі на 8-е березня, або своєму вчителю. На роботу відводиться 15 хвилин, потім презентація подарунків і їх вручення.

 

«Кращий подарунок у моєму житті», «Хто більше щасливий: той, хто дарує, або хто приймає подарунок?»

           

 

6. Підсумок заняття .

Кожна сім’я презентує свою роботу, дарує її за бажанням.

Мені здається, що сьогодні у нас з вами відбулася дуже щира і відверта розмова про любов, людяність і щастя. І я сподіваюся, ви зрозуміли, у чому полягає справжня мудрість. Здатність відмовитися від скарбу заради коханого, заради того, щоб у свято принести йому (чи їй) найбільше задоволення - ось сенс стосунків між людьми. І чим більше жертва, тим сильніше наша любов. Це мудрість нашого серця, здатного на велике, всеперемагаюче кохання.

 

 

docx
Додано
23 червня 2021
Переглядів
479
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку