Презентація заняття з батьками майбутніх першокласників "Успішне виховання дітей у сім’ї"

Про матеріал

Психолого-педагогічна культура батьків основа збагачення виховного потенціалу сім'ї, найважливіший ресурс розвитку особистості дитини. Однією з умов ефективності формування психолого-педагогічної культури батьків є освоєння педагогами, нових форм взаємодії з сім'єю, а саме проведення батьківських зборів у вигляді тренінгу . Під час тренінгових занять батьки не тільки отримують педагогічні та психологічні знання, а ще вчаться їх застосовувати на практиці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Успішне виховання дітей у сім’ї

Номер слайду 2

Вправа «Поділись гарним настроєм» По черзі, тримаючи долоні відкритими, привітайтесь один з одним і скажіть щось приємне (побажання, враження, почуття).

Номер слайду 3

Правила роботи: щирість у спілкуванні конфіденційність усього, що відбувається в групі активна участь в тому, що відбувається мобільна тиша знаходитись в ситуації “тут і тепер” вільної ноги

Номер слайду 4

Вправа “Очікування” Запишіть на стікерах свої очікування від цієї зустрічі. Зачитайте свої очікування і розмістіть їх на плакаті.

Номер слайду 5

Мозковий штурм Проаналізуйте, скільки часу протягом тижня ви проводите разом з дитиною витрачаючи на заняття з дітьми, відвідування кіно, музеїв. Які ви знаєте форми сімейного відпочинку? Розкажіть про традиції вашої сім’ї.

Номер слайду 6

Розгляд педагогічних ситуацій Ситуація 1 Обговорення: Які риси формуються у дитини під впливом такої поведінки матері? Поділіться досвідом вашого спілкування з дитиною в громадських місцях.

Номер слайду 7

Розгляд педагогічних ситуацій Ситуація 2 Обговорення: Які риси характеру формуються у дитини під впливом такої поведінки батьків? Як така дитина почуватиметься в школі?

Номер слайду 8

Розгляд педагогічних ситуацій Ситуація 3 Обговорення: Як часто можна спостерігати подібну ситуацію? Яка роль батька у тому, що хлопчик поступився місцем? А що ви скажете про своїх дітей?

Номер слайду 9

Розгляд педагогічних ситуацій Ситуація 4 Обговорення: Як у вашій сім’ї склалися стосунки між представниками різних поколінь? Чи задовольняють вони вас? Що ви робите для того,щоб діти поважали ваших батьків?

Номер слайду 10

З чим у Вас асоціюється поняття “єдність сімейного виховання”? Вправа «Асоціації»

Номер слайду 11

Інформаційне повідомлення Одним із головних і дуже важливих принципів сімейного виховання є єдність дій батьків. Єдина лінія у вихованні – це однакова вимогливість.

Номер слайду 12

Завдяки єдності й погодженості виховних впливів батьків створюється такий мікроклімат, який сприяє виробленню у дитини певного позитивного життєвого стереотипу поведінки.

Номер слайду 13

Сімейна педагогіка рекомендує визначити дитині якісь трудові доручення і уважно слідкувати за їх вихованням. Наприклад, прибирання квартири, купівля хліба, молока та інших продуктів харчування.

Номер слайду 14

Суттєвим аспектом цієї ж проблеми є дотримання і здійснення єдиної лінії, єдиних вимог сім’єю і школою. Вся родинна атмосфера, щоденний вплив сім’ї повинні бути спрямовані до тієї ж мети, що й виховання у школі.

Номер слайду 15

Релаксаційна вправа “Водоспад світла”

Номер слайду 16

Дитячі заповіді для мам, тат, бабусь та дідусів Дорогі батьки, пам’ятайте, що Ви самі запросили мене у свою родину. Колись я залишу батьківську оселю, але до того часу навчіть мене, будь ласка, мистецтва стати й бути людиною. У моїх очах світ інакший, ніж у Ваших. Прошу Вас, поясніть мені, що, коли й чому кожен із нас у ньому має робити.

Номер слайду 17

Мої ручки ще маленькі – не очікуйте від мене досконалості, коли я стелю ліжко, малюю, пишу, читаю або кидаю м’яч. Мої почуття ще незрілі – прошу, будьте чутливими до моїх потреб. Не нарікайте на мене цілий день.

Номер слайду 18

Щоб розвиватися, мені потрібне Ваше заохочення, а не тиск. Лагідно критикуйте й оцінюйте, але не мене, а лише мої вчинки. Дайте мені трохи самостійності, дозвольте робити помилки, щоб я на помилках учився. Тоді я зможу самостійно приймати рішення в дорослому житті.

Номер слайду 19

Не робіть усього за мене, бо я виросту переконаним у своїй неспроможності виконувати завдання згідно з Вашими очікуваннями. Я вчуся у Вас усього: слів, інтонацій голосу, манери рухатися. Ваші слова, почуття та вчинки повертатимуться до Вас через мене. Так справедливо влаштувала природа зв'язок між поколіннями.

Номер слайду 20

Я хочу відчувати Вашу любов, хочу, щоб Ви частіше брали мене на руки, пригортали, цілували. Але будьте уважні, щоб Ваша любов не перетворилася на милиці, які заважатимуть мені робити самостійні кроки.

Номер слайду 21

Підведення підсумків Що корисного ви дізналися? Що б ви хотіли побажати одне одному?

Номер слайду 22

Як навчити дітей бути щасливими? (притча)

ppt
Додано
30 листопада 2020
Переглядів
668
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку