Заняття з елементами тренінгу " Мій настрій"

Про матеріал
Психологія і настрій – взаємопов’язані явища, які допомагають уникнути сильних затяжних депресій, формувати оцінку можливих результатів конкретної діяльності. На настрій дитини потрібно звертати увагу, і зробити все можливе аби дитина почувала себе комфортно та щасливо.
Перегляд файлу

Заняття з елементами тренінгу « Мій настрій»

Мета: учити дітей аналізувати свій внутрішній стан, учити керувати емоціями, виправляти в умінні шукати вихід із ситуацій, що засмучують.

Обладнана ний матеріал: Папір А4, олівці, фломастери, гуаш, вода, стакан.

Вік 2-3 клас (7-8 років)

Хід заняття

Психолог: Діти, я вас вітаю! Я дуже рада вас бачити! Сьогодні ми поговоримо про настрій! Та спочатку давайте станемо у коло  та імпровізуємо. 

Рефлексія «Квітка»

Похожее изображение

Психолог: Теплий сонячний промінь упав на землю й зігрів насіннячко, що лежало там. Із насіннячка проклюнувся паросток, а з нього виросла чудова квітка. Буяє квітка на сонці, тягнеться до тепла і світла кожною своєю пелюсточкою, повертає голівку за сонцем.

Діти виконують різні рухи: сідають навпочіпки, голову і руки опускають, потім голову підіймають, розпрямляють тулуб, руки підіймають – квітка розквітла; голову трохи відкидають назад і повертаються – квітка повертається за сонцем.  

Обговорення:

Які відчуття під час вправи?

Який настрій під час вправи?

Вправа «Усмішка»

Картинки по запросу настрій

Психолог: Діточки, ми з вами так і не привіталися! Давайте виправимо цю ситуацію. Сьогодні ми будемо вітатися у колі, давайте візьмемося за руки та поглянемо на свого сусіда з права та привітаємося усмішкою.

Інформаційне повідомлення

Психолог: Настрій — загальний емоційний стан, який своєрідно забарвлює на певний час діяльність людини, характеризує її життєвий тонус. Розрізняють позитивні настрої, які виявляються у бадьорості, та негативні, які пригнічують, демобілізують, викликають пасивність.

Настрій завжди має причину. Нею можуть бути:

- Навколишня природа;

- Події;

- Люди (окремі або група);

- Діяльність або її результат;

- Стан здоров'я і т п.

Бесіда « Розкажи»

Психолог: Діти, розкажіть мені, що таке настрій? Від чого він залежить? Який настрій буває у вас? Чому? Який найчастіше? Що може вас засмутити?

 

Вправа « Добери пару»

Картинки по запросу парасолька Картинки по запросу грозова хмаринка Картинки по запросу веселка

Психолог: Діти, я пропоную розбитися на 3 команди. Кожній команді я дам картку на якій зображено ( грозову хмару, веселку, парасольку). Кожній команді потрібно визначити настрій картки, та описати його.

Обговорення вправи.

  1. Чи легко було визначити настрій на картинці?

 

Бесіда « Як підбадьорити собі настрій?»

Психолог:

Спробуйте частіше думати про хороше і приємне для вас.

- Говоріть собі кілька разів на день, що у вас все вийде.

- Вчіться розглядати події з позитивної точки зору, так як більшість подій не є ні поганими, ні гарними, а містять в собі і те, і інше. Потрібно зосередитися на тому, що в тій чи іншій ситуації добре, і як це хороше можна використовувати. Це не механізм самообману, а вміння бачити хороше в будь-яких, навіть найважчих обставинах.

- Частіше хваліть себе. І насправді, чому б не похвалити або навіть не заохотити себе за те, що ви зробили.

- Ніколи не забувайте про винагороду.

- Давайте собі відпочити, іноді відкладаючи навіть важливі справи.

Вправа « Намалюй настрій»

Психолог: Хлопчики та дівчатка пропоную вашій увазі дуже цікаву вправу. Потрібно намалювати свій настрій ( як тільки забажаєте) це можуть бути різноманітні квіти, метелики, сонечка і колір теж обирайте самостійно. Тобто я даю вам волю у виконанні цієї вправи. Виражайте свої почуття на папері.

 

Похожее изображение

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
16 травня 2019
Переглядів
4230
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку