Заняття з учителями : „ Психологічне здоров’я педагога"

Про матеріал

Актуалізувати особисте розуміння учителями того, що таке здоров"я, подати визначення ,,здоров"я"(ВООЗ); актуалізувати відчуття важливості здоров"я, розуміння складності його досягнення й збереження, необхідності дбайливого і відповідального ставлення до нього.

Перегляд файлу

Заняття з учителями по формуванню здорового

способу життя

 

 

 

 

Тема: „ Психологічне здоров’я педагога"

Мета : актуалізувати особисте розуміння учителями того, що таке здоров"я, подати визначення ,,здоров"я"(ВООЗ); актуалізувати відчуття важливості здоров"я, розуміння складності його досягнення й збереження, необхідності дбайливого і відповідального ставлення до нього.

Обладнання : 3 ватмани, кольорові маркери, ножиці (зелені, оранжеві, жовті), клей, прислів’я про здоров’я ( на кольорових листках, для того, щоб поділити на групи людей) скатерті,  журнали з кольоровими картинками,  визначення „ здоров’я ", скотч,  мандарини, яблука, лимони, практичні рекомендації  (15 способів подолати емоційне вигорання).

 

Хід заняття

  1.            Вступ.

 Коли ми промовляли свої вітання один одному, то тим самим бажали здоров"я, тобто чогось дуже важливого в нашому житті. Що ж таке здоров"я?

 

  1. Мозковий штурм „Що таке здоров"я". З чим воно у вас асоціюється?  Прошу висловити свою думку.

 

Всесвітньої організації охорони здоров"я дає визначення що,

ЗДОРОВАЯ - це стан повного фізичного, духовного, соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб і фізичних вад. (яке надалі закріпити на дошці.)

 

З.Вправа „Модель здоров"я".

  • У кожного з вас є кольорові картки на яких записані частини прислів’я. Вам необхідно сісти за столи відповідно кольору  вашої картки, скласти прислів’я та прочитати. (Здоров'я маємо — не дбаємо, а стративши — плачем.

Було б здоров'я — все інше наживем.

 Як на душі, так і на тілі.)

  • Кожна група отримує завдання розробити свою власну модель здоров"я, виходячи з власного бачення цієї проблеми.
  • Допоміжні запитання : Що, на вашу думку, є складовими частинами здоров"я? З чого складається здоров"я людини? Без чого неможливо уявити дійсно здорову людину?
  • Через 10 хвилин кожна група презентує свою розробку (фіксувати фактори, які формують здоров"я).

 

4 Легенда  Все залежить від тебе

Колись давно у древньому Китаї жив дуже розумний, але дуже пихатий мандарин (знатний вельможа). Весь день його складався з примірок багатого вбрання та розмов з підданими про свій розум... Так минали дні за днями, роки за роками...Аж ось пройшов по всій країні поголос, що неподалік від кордону з'явився мудрець, розумніший за всіх на світі. Дійшов цей поголос і до нашого мандарина. Дуже розлютився він : хто може називати якогось там ченця найрозумнішою людиною у світі!? Але виду про своє обурення не подав, а запросив мудреця до себе у палац. Сам же задумав обдурити ченця : „ Я візьму в руки метелика, сховаю його за спиною і запитаю, що в мене в руках - живе чи мертве. І якщо чернець скаже, що живе - я роздушу метелика, а якщо мертве - я випущу його..." І ось настав день зустрічі. У пишній залі зібралося багато людей, всім хотілося послухати словесний поєдинок найрозумніших людей у світі. Мандарин сидів на високому троні, тримав за спиною метелика і з нетерпінням чекав приходу ченця. Аж ось двері відчинилися, і до зали увійшов невеличкий худорлявий чоловік. Він підійшов до мандарина, привітався і сказав, що готовий відповісти на будь-яке його запитання. І тоді, зло всміхаючись, мандарин проказав : „ Скажи-но мені, що я тримаю в руках - живе чи мертве?" Мудрець трохи подумав , усміхнувся і відповів : „УСЕ В ТВОЇХ РУКАХ!" Збентежений

мандарин випустив з рук метелика, і той полетів на волю, радісно тріпочучи своїми яскравими крильцями.

Отже, лише від вас залежить, чи буде ваше життя наповнене радістю, здоров'ям, чи буде ваша взаємодія з іншими живою, плідною, чи навпаки.

 

 

Хочу  вам побажати здоров’я наснаги та щоб у вашому професійному житті ніколи не настало  емоційного вигорання. А як його подолати підкаже

слайд – шоу.

Слайди   (15 способів подолати емоційне вигорання)

 

 

5 Рефлексія. Я пропоную вам написати свої враження від  проведеного заняття на листочках, які лежать на ваших столах.

 

А зараз вашій увазі пропоную поради, як покращити своє життя.

 

Дякую за увагу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
8 травня 2018
Переглядів
677
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку