Застосування ІКТ як ефективного методологічного засобу інтерактивного навчання на уроках української мови та літератури

Про матеріал
Використання комп’ютера, мультимедійних засобів сприяють не тільки розвитку самостійності, творчих здібностей учнів, їх застосування дозволяє змінити саму технологію надання освітніх послуг, зробити урок більш наочним і цікавим. Комп’ютер забезпечує активізацію діяльності вчителя та учнів на уроці, сприяє здійсненню диференціації та індивідуалізації навчання, розвитку спеціальної або загальної обдарованості, формуванню знань, посилює міжпредметні зв’язки. Все це дає можливість покращити якість навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Застосування ІКТ як ефективного методологічного засобу інтерактивного навчання на уроках української мови та літератури Касьяненко Наталія Олександрівна , учитель української мови та літератури. Коротичанського ліцею , спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії

Номер слайду 2

Актуальність досвіду. ХХІ століття – час переходу до високотехнологічного інформаційного суспільства, в якому якість людського потенціалу, рівень освіченості й культури всього населення набувають вирішального значення.

Номер слайду 3

Практична значущість досвіду

Номер слайду 4

Дослідження ефективності ІКТ супроводу навчальних занять з української мови та літератури. Порівняльна діаграма рівня сприйняття учнями навчального матеріалу з української мови та літератури (з використанням ІКТ та без зазначеного)

Номер слайду 5

Серед зазначених технологій використовую такі їх види:

Номер слайду 6

Шляхи подальшого вдосконалення та розвитку досвіду. Запровадження ІКТ як ефективного методологічного засобу інтерактивного навчання

Номер слайду 7

Намагаюся розробляти навчально-методичне забезпечення викладання предмета на основі використання ІКТ

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дидактичні можливості ІК засобів навчання, які використовуються на уроках української мови та літератури

pptx
Додано
29 грудня 2021
Переглядів
301
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку