Завдання контрольної роботи №1

Про матеріал
Контрольна робота для учнів, що вивчають хімію на рівні "стандарт" (на два варіанта). Складається з чотирьох завдань, кожне з яких оцінюється у 3 бали. Максимальний бал за всю роботу - 12.
Перегляд файлу

КР №1  9-А

Варіант 1

1.1 Змішали між собою 1 л 0,5 моль/л розчину BaCl2 і 1 л 0,2 моль/л розчину  K2SO4. Вважаючи, що BaSO4  практично нерозчинний у воді, розрахуйте концентрації всіх йонів, що залишились у розчині після утворення осаду.

1.2 Наведіть приклад розчинної у воді солі, при обробці якої як аргентум нітратом, так і надлишком лугу утворюються осади. Напишіть рівняння реакцій у молекулярній та йонно-молекулярній (повній і скороченій) формах.

1.3 Які дві речовини вступили у реакцію та за яких умов, якщо в результаті утворилися такі речовини: а) СаСО3 + Н2О; б) СаСО3 + NaCl; в) CaCO3 + BaCO3 + H2O (указані всі продукти реакції без коефіцієнтів). Напишіть відповідні рівняння реакцій у молекулярній та йонно-молекулярній (повній і скороченій) формах.

1.4 Розрахувати молярну концентрацію йонів Н+ в 0,2%-вому розчині плавікової кислоти (густина 1 г/мл), якщо ступінь її дисоціації дорівнює 2%.

 

 

Варіант 2

2.1 Змішали між собою 0,5 л 0,5 моль/л розчину MgCl2 і 0,5 л 0,2 моль/л розчину  K3PO4. Вважаючи, що Mg3(PO4)2  практично нерозчинний у воді, розрахуйте концентрації всіх йонів, що залишились у розчині після утворення осаду.

2.2 Наведіть приклад розчинної у воді солі, при обробці якої як барій хлоридом, так і надлишком лугу утворюються осади. Напишіть рівняння реакцій у молекулярній та йонно-молекулярній (повній і скороченій) формах.

2.3 Які дві речовини вступили у реакцію та за яких умов, якщо в результаті утворилися такі речовини: а) ВаСО3 + Н2О; б) ВаСО3 + NaCl; в) ВaCO3 + MgCO3 + H2O (указані всі продукти реакції без коефіцієнтів). Напишіть відповідні рівняння реакцій у молекулярній та йонно-молекулярній (повній і скороченій) формах.

2.4 Розрахувати молярну концентрацію йонів Н+ в 0,5%-вому розчині оцтової кислоти (густина 1 г/мл), якщо ступінь її дисоціації дорівнює 5%.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. чихарівська тереза
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
До підручника
Хімія 9 клас (Григорович О.В.)
Додано
27 листопада 2022
Переглядів
2791
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку