Завдання на перевірку знань учнями степеневої, показникової і логарифмічної фукцій та їх графіків

Про матеріал
Завдання можна давати у вигляді звичайної самостійної роботи на уроці, або як один з етапів математичного турніру (змагання) на уроці чи в позаурочній роботі. І, звичайно, на консультаціях при підготовці до ЗНО.
Перегляд файлу

ГРАФІКИ ФУНКЦІЙ

(СТЕПЕНЕВОЇ, ПОКАЗНИКОВОЇ, ЛОГАРИФМІЧНОЇ)

 

Матеріал знадобиться при підготовці учнів до ЗНО!!!

Вчитель може додати ще й графіки тригонометричних функцій.

 

 

І варіант застосування вчителем даного матеріалу: звичайна самостійна робота на уроці

Кожному учню вчитель роздає картку з порожньою таблицею «Графіки степеневої, показникової, логарифмічної функцій». Учні вписують у порожні місця таблиці ескізи графіків відповідних функцій. Потім всі разом перевіряють (таблиця-відповідь виводиться на екран), учні виставляють собі оцінки.

 

ІІ варіант застосування вчителем даного матеріалу: завдання для команд математичного турніру на уроці або в позаурочний час

Я використала цей матеріал на уроці-змаганні. Вся навчальна група була поділена на 3 команди. Один із етапів змагання називався «Експерти графіків функцій». На аркуші паперу формату А-2 кожна команда отримувала «порожню» таблицю «Графіки степеневої, показникової, логарифмічної функцій» і маленькі картки з графіками функцій.

Завдання: наклеїти (за допомогою клей-олівця) в порожні місця таблиці графіки відповідних функцій.

За кожний правильно наклеєний графік команди отримували 1 бал. Команда, яка першою (правильно) виконала завдання, заробила ще й додатковий бал.

 

Перевірка. Викладач з учнями звіряють результати за таблицею «Графіки степеневої, показникової, логарифмічної функцій» (формат А-1!).

 

D:\ВІКА\УЧЕБНАЯ\АТЕСТАЦИЯ\відкритий урок 2015-2016\відкрите практичне заняття 11.10.15\109___11\109___11\избранное\26.jpg  D:\ВІКА\УЧЕБНАЯ\АТЕСТАЦИЯ\відкритий урок 2015-2016\відкрите практичне заняття 11.10.15\109___11\109___11\избранное\переделанный 6.jpg


 

Порожня таблиця:

D:\ВІКА\УЧЕБНАЯ\АТЕСТАЦИЯ\відкритий урок 2015-2016\відкрите практичне заняття 11.10.15\109___11\IMG_1614.JPG

 

Заповнена таблиця:

 

docx
Додано
10 листопада 2019
Переглядів
562
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку