Збірка інформації про організацію спортивно-масової та фізкультурно оздоровчої роботи в коледжі

Про матеріал

У даній збірці розміщено інформацію про коледжанські заходи, що проводилися протягом року, про результати участі спортсменів коледжу у міській спартакіаді, про виробничу гімнастику та профілактику професійних захворювань, про заходи в рамках днів науки та творчості.

Рекомендується широкому колу читачів.

Перегляд файлу

 

Білоцерківський коледж сервісу та дизайну

Журавель Л.О.

 

 

 

 

Фізкультурно-оздоровча та спортивно-масова робота з студентами коледжу у 2014-2015 н.р.

                                      Збірка інформації

 

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/igruPatriotiv14/thumbs/phoca_thumb_l_DSC_2815.JPG

 

 

 

 

 

 

 

м. Біла Церква

 

УДК 616.711,007.53:615.                                                                               Затверджено

                                                               цикловою комісією суспільно-гуманітарних

                                                                                              та економічних дисциплін

 

                                                         (протокол № 6 від 26.03.2015 року)

 

 

Укладач: Л.О.Журавель, керівник фізичного виховання, викладач-методист

 

 

 

 

Фізкультурно-оздоровча та спортивно-масова робота з студентами коледжу у 2014-2015 н.р.: збірка інформації / Л.О.Ж.уравель. Біла Церква,2015. – 23 с.

 

 

 

 

У даній збірці розміщено інформацію про коледжанські заходи, що проводилися протягом року, про результати  участі спортсменів коледжу у міській спартакіаді, про виробничу гімнастику та профілактику професійних захворювань, про заходи в рамках днів науки та творчості.

Рекомендується широкому колу читачів.

 

 

 

Зміст

  1. Вступ…………………………………………………………2
  2. Розпочали роботу спортивні секції……………………… .3-4
  3. Здорова дитина – здорова Україна………………………...5-6
  4. Теніс об’єднує прихильників………………………………7-8
  5. Змагання «Ігри патріотів»…………………………………..9-11
  6. Міські змагання з настільного тенісу……………………...11
  7. Військово-спортивний конкурс «Шлях до перемоги»…....12-13
  8. Товариська зустріч з Пилипчанською ЗОШ……………….13
  9. Змагання з шашок на першість гуртожитків……………….14
  10. Скористувалися подарунком природи для оздоровлення...15
  11. Міські змагання з волейболу………………………………..16
  12. В рамках днів науки і творчості. Творчо-пошукова робота

«Українські жінки в спорті»……………………………… ..17

  1. Міські змагання з баскетболу………………………………18
  2. Vivat волейбол……………………………………………….19-20
  3. Виробнича гімнастика в коледжі та профілактика

професійних захворювань……………………………….....21-22

  1. Наші здобутки……………………………………………….23

 

 

 

 

 

 

 

 

Вступ

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/zdorovia142/thumbs/phoca_thumb_l_IMG_6402.JPGУ 2014-2015 н.р. коледжі фізкультурно-оздоровча та спортивно-масова робота проводиться згідно річного плану роботи, а також плану роботи на кожен місяць.

Її здійснювали: керівник фізичного виховання, викладач вищої категорії. викладач-методист Журавель Людмила Олександрівна, викладачі фізичного виховання: Криворот Наталя Юріївна – викладач І категорії, Кшановський Сергій Францевич – викладач І категорії.

F:\Съемный диск (G)\фотки дівчата\Срібна Олена 6656.jpgПитання фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової комісії розглядалися на на засіданнях циклової комісії, на  педагогічних радах. В коледжі працює студентська рада, до складу якої входить спортивно-масова комісія, що складається з фізоргів відділень та фізоргів груп. Головою спортивно-масової комісії  студентської ради  э Срібна Олена – студентка групи М-1.

Навчальний рік розпочався з вивчення контингенту з метою залучення студентів до роботи спортивних секцій. Уже у жовтні секції розпочали свою роботу.

Всі змагання в коледжі проводяться за підтримкою дирекції. На змагання, запрошуються завідувачі відділень, класні керівники, майстри виробничого навчання, які вболівають за своїх вихованців. А представники адміністрації коледжу, на чолі з директором Степурою А.О. – є постійними членами журі.

  Протягом навчального року предметна комісія фізичного виховання разом з педагогічним колективом працювала над зміцненням здоров’я студентів,

підвищення рівня їхньої рухової активності і працездатності, профілактики професійних захворювань, формування навичок здорового способу життя. На

уроках фізичного виховання студенти отримували не тільки практичні уміння і навички, але і теоретичні знання з теорії і методики фізичного виховання, основ раціонального харчування, лікувальної фізкультури, самоконтролю, загартування, знайомилися з правилами змагань та суддівством змагань з видів спорту, що

 

 

вивчаються в коледжі. З метою запобігання професійним захворюванням студентів, викладачі фізичного виховання на уроках вчили студентів комплексу вправ виробничої гімнастики, згідно специфіки професії, який студенти виконували на уроках виробничого навчання. Представники студентської ради перевіряли якість виконання виробничої гімнастики, яка враховувалася при підведенні підсумків  огляду-конкурсу спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи серед академічних груп, організованого профспілковим комітетом коледжу.

У коледжі протягом навчального року проводилися масові спортивні заходи, товариські зустрічі з командами інших навчальних закладів.

Спортивна база протягом року підтримувалася у належному стані. Для уроків та позаурочної роботи закуплено необхідний спортивний інвентар.

      Розпочали роботу спортивні секції

У вересні  в коледжі розпочали роботу спортивні секції з волейболу  (тренер Журавель Людмила Олександрівна), з баскетболу (тренер Кшановський Сергій Францевич),  з настільного тенісу (тренер Криворот Наталія Юріївна). Заняття проводилися згідно окремого розкладу.

Завдання роботи секцій: підвищення майстерності, зміцнення здоров’я, підготовка до змагань різного рівня, формування характеру спортсменок

 

http://www.bcsd.org.ua/images/novini14/0503/jyyQjlNWgxk.jpg

 

 

 

 

 

 

Здорова дитина – здорова Україна

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/zdorovia142/thumbs/phoca_thumb_l_DSC_0187.JPGПід таким гаслом 11 вересня 2014 року було проведено Традиційний фізкультурно-оздоровчий захід

День здоров’я для студентів та педагогічного колективу коледжу.

Сьогодні, як ніколи, кожному студенту необхідно зміцнювати власне здоров’я, фізично загартовуючись. Тому День здоров’я є чудовою пропагандою  здорового способу життя, виховує у студентів патріотичні почуття, сприяє згуртуванню студентських колективів, вчить студентів працювати у команді, радіти успіхам товаришів, виявляє спортсменів в групах І курсу, а також дає величезний заряд позитиву.

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/zdorovia142/thumbs/phoca_thumb_l_DSC_0238.JPGОрганізація та проведення Дня здоров’я стало можливим за підтримки Заслуженого працівника освіти України директора Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну Степури А.О.

День здоров’я розпочався з внесення Державного прапора України. Презентації всіх  груп об’єднала патріотична тематика. Кожна група підготувала назву, девіз, емблему. Вишиванки, якими не можна було намилуватися, камуфляжні форми, які викликають повагу та надихають на мужність, жовто-блакитні футболки та прапори, які викликають гордість за Батьківщину та піднесення морального духу – все це було притаманне нашим учням та студентам, які також не залишаються байдужими до того, що відбувається в країні. Патріотичний дух та незламна віра в перемогу впродовж дня супроводжувала всіх учасників на кожному етапі спортивних змагань на таких видах: стрибки в довжину з місця, тест на гнучкість, «Веселі старти»,

 

 

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/zdorovia14/thumbs/phoca_thumb_l_IMG_6377.JPGперетягування канату,  згинання та розгинання рук в упорі лежачи, командні стрибки на довгій скакалці.                Переможцями та призерами змагань стали:

Стрибки в довжину з місця (дівчата):

І місце – Срібна Олена - М1;

ІІ місце - Стрілкова Сіма  - ХМ-2;

ІІІ місце –Лядощук Інна - М-4.

 

Стрибки в довжину з місця (юнаки):

І місце – Шостак Олексій - С1-2;

ІІ місце – Агафонцев Герман - ХМ-3;

ІІІ місце – Давидов Дмитро - Кс-1.

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/zdorovia142/thumbs/phoca_thumb_l_DSC_0438.JPG

Конкурс «Найгнучкіша дівчина»:

І місце –Лабунська Ольга - М-4;

ІІ місце – Дзюбенко Марія - М-4;

ІІІ місце  - Міщенко Євгенія - Мс-2.

 

Перетягування канату:

Серед груп  І курсу:

І місце – група ХМ-1;

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/zdorovia14/thumbs/phoca_thumb_l_IMG_6367.JPGІІ місце – група П15-16;

ІІІ місце – група Т-1 Д-1.

Серед груп ІІ — ІV курсу:

І місце – група Т-3;

ІІ місце  — група М-4;

ІІІ місце – група С5-6.

 

Змагання «Веселі старти» для І курсу:

І місце – група Т-1;

ІІ місце – група С1-2;

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/zdorovia142/thumbs/phoca_thumb_l_DSC_0482.JPGІІІ місце – група М-1.

 

Згинання та розгинання рук в упорі лежачи

 І місце – Дубровець Роман – 170 разів,  

ІІ місце – Пащенко Євген – 59 разів;

ІІІ місце - Мацук Дмитро  - 55 разів

Групові стрибки на скакалці

І місце – група Т-3 – 100 стрибків

ІІ місце – група ХМ-2 – 87 разів

ІІІ місце - група К 11-12 – 70 разів.

 Призери та переможці змагань були нагороджені дипломами та солодкими призами, які люб’язно надав профспілковий комітет.

 

Теніс об’єднує прихильників

http://www.bcsd.org.ua/images/novini14/1610/IMG_6503.jpgНастільний теніс  — один з найпопулярніших видів спорту у світі знайшов прихильників і в стінах нашого навчального закладу.

http://www.bcsd.org.ua/images/novini14/1610/IMG_6513.jpgСпортивно-масова комісія студентської ради разом з предметною комісією фізичного виховання за підтримки адміністрації коледжу 15.10.2014 року організували і провели змагання з настільного тенісу серед дівчат та юнаків коледжу. У змаганнях взяли участь кращі спортсмени – 10 дівчат та чотири юнаки, які протягом вересня-жовтня пройшли відбір в академічних групах.  

Учасників привітали заступник директора з ВР Дога Ірина Пантеліївна та керівник фізичного виховання, головний суддя змагань -  Журавель Людмила Олександрівна.

Підтримати спортсменів прийшли студенти та педагоги коледжу.

http://www.bcsd.org.ua/images/novini14/1610/IMG_6515.jpgНа початку змагань, незважаючи на хвилювання, учасники турніру спілкувалися зі своїми суперниками, ділилися досвідом та планували свої тактичні дії на наступні ігри. Змагання пройшли в дружній атмосфері. Судді: викладач фізичного виховання Криворот Наталя Юріївна, студентка групи Т-4 Войтановська Аліна, учень групи С 5-6 Демченко Владислав, учень групи К-4 Оленин Ігор, – були об’єктивними. В результаті тенісного марафону, що тривав близько трьох годин, отримано наступні результати:

http://www.bcsd.org.ua/images/novini14/1610/IMG_6510.jpg                                                                                

  Серед дівчат переможцями стали

І місце -  Гирявець Ірина, студентка групи Д-2, призер міських змагань з настільного тенісу 2013 року;

ІІ місце    Руда  Тетяна, студентка групи К-12;

ІІІ місце -  Срібна Олена, студентка групи М-1.

Серед юнаків І місце посів учень групи К- 4

 Оленин Ігор.

 Переможці та призери отримали дипломи та солодкі призи, що їх надала профспілкова організація коледжу на чолі з Дацькою Ларисою Романівною. Вітаємо переможців! Кращим спортсменкам тепер необхідно наполегливо тренуватися, щоб гідно захищати честь коледжу у міських змаганнях з настільного тенісу 2014 року. Бажаємо впевненості, успіхів та перемог!  

http://www.bcsd.org.ua/images/novini14/1610/IMG_6509.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Змагання «ІГРИ ПАТРІОТІВ»

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/igruPatriotiv14/thumbs/phoca_thumb_l_DSC_2805.JPGСьогодні, щоб бути адаптованими до життєвих труднощів, несподіваних ситуацій, молоді необхідно, як ніколи, набувати міцних знань, загартовуватися і морально, і фізично.

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/igruPatriotiv14/thumbs/phoca_thumb_l_DSC_2815.JPGДолати труднощі студенти вчаться на уроках фізичного виховання, на заняттях спортивних секцій.

 

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/igruPatriotiv14/thumbs/phoca_thumb_l_DSC_2851.JPG12 листопада 2014 року, напередодні Дня студента, в спортивній залі коледжу відбувся загальноколеджанський виховний спортивний захід  «Ігри патріотів» між командами відділень. До складу збірних команд увійшли студенти з різних груп, які пройшли ретельний відбір. Головною метою змагань було формування життєво-необхідних, професійно-прикладних умінь та навичок у студентів, виховання патріотизму, гордості за свій колектив, свою державу.

Організаційний комітет, до складу якого увійшли керівник фізичного виховання Журавель Л.О., викладачі фізичного виховання Кшановський С.Ф., Криворот Н.Ю, голова спортивно-масової комісії студради, студентка групи М-1 Срібна Олена, голови спортивно-масових комісій відділень, підібрали цікаві, водночас

 

 

 

 

 

складні  завдання, потурбувалися про відповідний спортивний інвентар та обладнання.

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/igruPatriotiv14/thumbs/phoca_thumb_l_DSC_3039.JPGЗмагання почалися з параду учасників, представлення команд. З вітальним словом до присутніх звернулася Заслужений працівник Освіти України директор коледжу Степура А.О.

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/igruPatriotiv14/thumbs/phoca_thumb_l_IMG_6630.jpghttp://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/igruPatriotiv14/thumbs/phoca_thumb_l_DSC_3045.JPGКоманди взяли участь в шести естафетах: бігали у важких чоботах, пролазили по тунелю, показали свої уміння у володінні м’ячем. У дуже складному завданні «стрибки на од  ній нозі командою» довели, що вміють підпорядковувати свої інтереси колективу.    У конкурсі «надай допомогу пораненом у» дівчата справжніми бинтами бинтували «пораненого». Капітани команд взяли участь у конкурсі «Сортирування м’ячів». Можливо, не все вдалося студентам, бо завадило хвилювання, але учасники всіх команд  дуже старалися і боролися за перемогу до кінця.

У залі не було байдужих. Уболівальники активно оплесками і вигуками  підтримували учасників.

Студенти коледжу своїми діями довели, що вони сильні духом і сильні фізично. Але кожні змагання завершуються визначенням переможця. Голова журі, директор коледжу Степура А.О., підводячи  підсумок зм агань, назвала переможця.

Цього разу перехідний кубок дістався збірній команді відділення інформаційно-

 

 

 

комунікаційних технологій, ІІ місце посіла команда швейного відділення, ІІІ – перукарського. Дипломи та призи для нагородження надала первинна профспілкова організація коледжу.

 Міські змагання з настільного тенісу

http://www.bcsd.org.ua/images/novini14/2811/IMG_20141127_095646_01.jpghttp://www.bcsd.org.ua/images/novini14/2811/IMG_20141127_113304_03.jpg   27  листопада 2014 року в приміщенні ДЮСШ № 1 відбулися змагання з настільного тенісу серед вищих навчальних закладів у залік міської спартакіади. Участь взяли Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж, Білоцерківський медичний коледж, технолого-економічний коледж Білоцерківського національного аграрного університету, Вище професійне училище будівництва та сервісу. Честь Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну представляла команда у складі: Литвин Оксана(гр. ХМ-2), Гирявець Ірина (гр. Д-2), Руда Тетяна(гр. К 11-12), Срібна Олена(гр. М-1). Представник команди – викладач фізичного виховання Криворот Наталя Юріївна. Змагання були напружені, але учасниці, незважаючи на хвилювання, зібрали всі сили, щоб перемогти.  Наші чарівні спортсменки посіли ІІ місце.

Вітаємо з перемогою! Бажаємо нашим спортсменкам подальших успіхів та наполегливості в оволодінні майстерністю настільного тенісу.

 

Військово-спортивний конкурс «Шлях до перемоги»

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/0912/thumbs/phoca_thumb_l_1%20%2818%29.JPG4 грудня 2014 року напередодні Дня Захисника Вітчизни в спортивній залі відбулися змагання між юнаками коледжу.

В змаганнях взяли участь :

№1   Макарцев Євген, група С 1-2.

№2   Стрєльченко Даніїл, група К 11-12.

№3   Мацук Дмитро, група Кс-1.    

№4   Артеменко Богдан, група ХМ-2.

№5    Дишлюк Олександр, група С 1-2.

№6    Дубровець Роман, група Д 2.

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/0912/thumbs/phoca_thumb_l_1%20%2814%29.JPG№7    Оленин Ігор, група К 4.

№8   Давидов Дмитро, група Кс-1.

№9    Демченко Владислав, група С 5-6.

№10  Шостак Олексій, група С 1-2.

№11  Торба Іван, група С 7-8.

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/0912/thumbs/phoca_thumb_l_1%20%2812%29.JPG«Шлях учасників до перемоги» був складним, тому вболівальники дружньо підтримували юнаків. Ці змагання стали випробуванням сили духу, волі, витримки  для юнаків коледжу, які взяли участь в семи конкурсах:

  • «Мінне поле».
  • Найсильніший(підтягування).
  • Жартівливий конкурс «Збери волю в кулак».
  • «Військова витримка».
  • «Наряд на кухню».
  • «Влучний стрілець».
  • «Військові навчання».

Учасники змагалися в спритності, координації, швидкості, силі, влучності. Навіть чистили на швидкість картоплю. Очевидним було, що переможуть ті, хто мають

 

 

 

 

http://www.bcsd.org.ua/images/phocagallery/0912/thumbs/phoca_thumb_l_1%20%2813%29.JPGмужність, витримку, силу волі, загартовані і морально, і фізично. Так, у підтягуванні на перекладині найсильнішим став Дубровець Роман (гр. Д-2) - 27 разів., силу волі і витримку проявив Торба Іван (гр. С 7-8), який присів з вантажем найбільше разів, найспритнішим та координованим виявився Стрєльченко Даніїл (гр. К 11-12).

А переможцями змагань «Шлях до перемоги» стали наступні студенти:

             І місце - Оленин Ігор(гр. К 4).

ІІ місце - Давидов Дмитро(гр. Кс-1).

                                                              ІІІ місце - Демченко Владислав (гр. С 5-6)

 

Товариська зустріч з Пилипчанською ЗОШ

http://www.bcsd.org.ua/images/novini15/25022.JPGПроведення товариських зустрічей з волейболу, баскетболу в коледжі стало традицією. 24 лютого до нас завітала найсильніша команда області серед загальноосвітіх шкіл – команда дівчат Пилипчанської ЗОШ разом з учителем фізичної культури, який тренує команду, – Строкіним Юрієм Борисовичем. Нашу команду дівчат готував викладач фізичного виховання Кшановський Сергій Францевич. Гра була напруженою, але цікавою. Обмін досвідом став корисним для обох команд.

Гості отримали буклети нашого коледжу, запрошення на навчання та фото на згадку.

 

 

     Змагання з шашок на першість гуртожитку

Щорічно  у лютому проводяться  змагання з шашок на першість гуртожитку. Цього разу у гуртожитку №1 23.02.2015 року взяли участь у змаганнях 15 найсильніших шашисток поверхів. Переможцями змагань стали:

І місце – Соляник Юлія,  ІІ місце – Богомол  Анастасія,  ІІІ місце – Старченко Діана.

26.02.2015 року у гуртожитку №2 першість з шашок розіграли 12 учасників. Переможцями стали:

І місце – Шостопал Лєра, ІІ місце – Ковальчук Людмила, ІІІ місце – Мельник Ірина.

Переможців нагороджено дипломами. Вітаємо!

http://www.bcsd.org.ua/images/novini15/0203/1%20%283%29.jpg http://www.bcsd.org.ua/images/novini15/0203/1.jpg

 

http://www.bcsd.org.ua/images/novini15/0203/1%20%281%29.jpghttp://www.bcsd.org.ua/images/novini15/0203/1%20%282%29.jpg

 

 

 

 

 

 

Скористувалися «подарунком природи» для оздоровлення

Однією з складових здорового способу життя студента є достатнє перебування на свіжому повітрі.

На жаль, студенти коледжу мало часу відводять для таких прогулянок: то немає часу, то погода не сприяє. Але раптом природа зробила несподіваний подарунок.  Вранці 5 лютого 2015 року був сніг, який тихо падав, гарно ліпився, тому керівник фізичного виховання Журавель Л.О. вирішила скористуватися «подарунком» природи і вивести студентів під час уроку фізичного виховання на свіже повітря. Якраз перша пара була в групі М-1, Хмс-1. Їм педагог запропонувала одягнутися і вийти на спортивний майданчик, щоб зліпити сніговичка. Дехто вагався, але більшість дівчат погодилися. 40 хвилин студенти разом з педагогом з задоволенням ліпили снігових істот. Частина студентів проявила неабияку творчість, створюючи сніговиків і прикрашаючи їх. Принесли з гуртожитку моркву для носа та для «ґудзиків», зі справжніх ґудзиків зробили очі, з гілочок -  волосся, шляпою слугувало відро зі спортзалу. А потім разом з Людмилою Олександрівною грали в сніжки. Студентки розчервонілися, спітніли і зовсім не відчували холоду. Хіба що трохи руки змерзли, бо порпалися в снігу. Протягом уроку море позитиву, вражень і фото на згадку. А викладач подумала: саме таким має бути здорове покоління нашої молодої держави: енергійним, творчим та здоровим.

http://www.bcsd.org.ua/images/novini15/0502/IMG_6834.jpghttp://www.bcsd.org.ua/images/novini15/0502/IMG_6830.jpg 

 

 

Мяч волейбольный тренировочный Mikasa MV210 (Оригинал)  

 Міські змагання з волейболу

 

11 березня 2015 року у спортивному залі Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну протягом п’яти годин тривали напружені і водночас захоплюючі змагання на першість міста з волейболу між жіночими командами вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. Цьогоріч волейбольний марафон зібрав п’ять збірних команд: технолого-економічного, педагогічного, медичного коледжу, вищого училища будівництва та сервісу та Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну. Нашу команду представляла збірна команда,  до складу якої увійшли:

http://www.bcsd.org.ua/images/novini15/1303/IMG_7105.jpg      1. Бойко Вєроніка, гр. К 4.

      2. Ісаєнко Вікторія, гр. ХМс-1.

      3. Костенко Аліна, гр. Д-1.

      4. Кравчук Анастасія, гр.Т-2.

      5. Ломако Альона, гр.ХМ-1.

      6. Новіцька Людмила, гр. ХМс-1.

      7. Потіха Діана, гр.Т-2.

      8. Срібна Олена, гр.М-1.

      9. Толкач Анна, гр. М-2.

    10. Шуляк Катерина, гр. С1-2.

      Представники команд та судді відмітили, що в цьому році рівень підготовки команд значно виріс. Тому, незважаючи на наполегливу підготовку до змагань, ігри були дуже напруженими. І все ж таки дівчата справилися з хвилюванням і впевнено переграли спортсменок медичного коледжу та Вищого училища будівництва та сервісу. Вітаємо команду та тренера Журавель Людмилу Олександрівну з почесним ІІІ місцем!

 

 

 

http://www.bcsd.org.ua/images/novini15/0603.jpgУкраїнські жінки в спортітворчо-пошукова робота

 Одна з проблем суспільства – поганий стан здоров’я молоді. Тому формуванням навичок здорового способу життя студентів опікується увесь педагогічний колектив коледжу, використовуючи для цього різні форми роботи.

Напередодні жіночого свята 5 березня в актовій залі відбувся відео-лекторій «Українські жінки в спорті», який підготувала керівник фізичного виховання, викладач-методист Журавель Людмила Олександрівна, а презентували - студенти групи М-1 Старченко Діана та Скуйбіда Катерина.

Студенти та педагоги почули дуже цікаву інформацію про видатних спортсменок, які досягли вершин у спорті, стали переможцями або призерами Олімпійських ігор. Після розпаду Радянського Союзу у 1991 році саме ці спортсменки, перемагаючи у змаганнях різного рівня,  прославили Україну, про яку тепер  знає увесь світ. Можна з впевненістю сказати, що славить державу не влада, славить державу спорт!

Усі присутні у залі з затамуванням подиху спостерігали за виступами на екрані найпрославленіших спортсменів, серед яких Герой України -  плавчиня Яна Клочкова, фігуристка Оксана Баюл, гімнастки Лілія Подкопаєва, Катерина Серебрянська, Ганна Бессонова, легкоатлетки Ольга Солодуха з Донецька, Інесса Кравець з Дніпропетровська, борчиня Ірина Марлені та інші.(Всього 20)

Особливе хвилювання викликає момент нагородження: очі спортсменок сповнені гордості і щастя, коли у небі замайорів саме Державний прапор України, наш прапор!.. Ось такі вони, українські жінки - спортсменки: прекрасні, тендітні, ніжні і водночас сильні, мужні, цілеспрямовані, з незламною волею та стійким характером, якому можуть позаздрити навіть чоловіки.

 

 

Міські змагання з баскетболуhttp://sportmarket.com.ua/uploaded/pic/catalogs/products/1339144357-516.jpg

26 березня 2015 року у спортивній залі Білоцер ківського коледжу сервісу та дизайну міські змагання з баскетболу зібрали  команди п’яти навчальних закладів: збірну технолого-економічного, педагогічного, медичного коледжів, училища будівництва та сервісу. Команду нашого коледжу представляли:

1. Алексанян Вардуї, група ХМ-1.

http://www.bcsd.org.ua/images/novini15/2503.jpg2. Войцеховська Валентина, група Т-1.

3. Войцеховська Таміла, група Т-1.

4. Заяц Ірина, група П 17-18.

5. Кривенда Таміла, група Т-1.

6. Ляхович Анастасія, група С 5-6.

7. Логвин Марина, група ХМ-3.

8. Майор Вікторія, група П 15-16.

9. Марченко Руслана, група П 17-18

10. Петрова Олена, група М-2.

11. Ткачук Тетяна, група С 7-8.

12. Цвіга Марія, група Т-1 та тренер команди – викладач фізичного виховання Кшановський С.Ф.

У напруженій боротьбі наші дівчата переграли команду технолого - економічного коледжу з рахунком 20:8. Враховуючи різницю забитих та пропущених очок наші спортсменки посіли почесне ІІІ місце. Зрозуміло, що це стало можливим у результаті наполегливої роботи на тренуваннях.. Щиро вітаємо дівчат та тренера команди Кшановського С.Ф.

 

 

 

 

 

Vivat волейбол!

парад змагань з волейболуВолейбол – досить складний координований вид спорту,  який вимагає від спор тсмена володіння багатьма технічними і тактичними прийомами. Це - командна гра, яка навчає дисципліні, сконцентрованості, організованості, відповідальності за свої дії, умінню працювати у команді, думати та миттєво приймати рішення.

Капітан команди відділення ІКТ Шуляк КатеринаЗгідно річному плану роботи коледжу 26 березня 2015 року у спортивному залі відбулися традиційні змагання з волейболу серед збірних команд відділень. Ці змагання є підсумком проведення уроків з волейболу, під час яких викладачі фізичного виховання Криворот Н.Ю, Кшановський С.Ф. наполегливо навчали студентів передачам м’яча, різновидам подач, прийому з подачі, правилам гри. Більш складним елементам: нападаючому удару, блокуванню, тактиці гри -  студенти навчалися на заняттях спортивної секції з волейболу, тренером якої є керівник фізичного виховання Журавель Л.О. До складу збірних команд відділень увійшли спортсменки, які на уроках фізичного виховання  умінням та навичкам з волейболу навчилися краще за інших студентів. Особливістю змагань стало те, що у  кожній  команді було по декілька представників збірної команди коледжу з волейболу. Тому прогнозувати перемогу якійсь конкретно команді -  ніхто не брався. Три команди створили свято

 

волейболу.  Дуже приємно було спостерігати за цікавою, злагодженою грою спортсменок. Нажаль, не все склалося у команді швейного відділення,  можливо тому, що була відсутня з поважних причин одна з основних гравців команди – Потіха Діана(гр. Т-2.) Команда посіла ІІІ місце. Впевнено і рівно зіграли дівчата перукарського відділення. Їм вдалося перемогли команду швейного відділення.  В напружній боротьбі,  вигравши одну партію у команди ІКТ,  поступилися їй з рахунком 2:1. В результаті -  почесне ІІ місце. Ну, а  чемпіоном змагань другий рік поспіль стала дружна команда  відділення інформаційно-комунікаційних технологій, яка переграла всіх. Вітаємо спортсменок та представника команди Кшановського С.Ф.

Дипломи та солодкі призи всім учасницям люб’язно надав профспілковий комітет коледжу.

 

8г909898шзщгозощ

мсимиорпорпрпОнрплорлродлс юсбмь

ІКТ- переможці змагань з волейболу

 

юлю.ьб.ю

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виробнича гімнастика у коледжі та профілактика професійних захворювань

З метою запобігання професійним захворюванням студентів, викладачі фізичного виховання на уроках вчили студентів комплексу вправ виробничої гімнастики, який студенти виконували на уроках виробничого навчання. В результаті довгого знаходження в одноманітній позі розтягуються м’язи спини, викривлюється хребет, стискається діафрагма, тому дихання поверхневе, звідси головні болі, втомлюваність, сонливість. Слабшають м’язи черевного пресу, в кінцівках та в тазу відбувається застійні явища, що рано чи пізно призводить до варикозного розширення вен, гінекологічним захворюванням, проблемам з кишечником. Тому, вчимо студентів комплексу вправ виробничої гімнастики,  з урахуванням специфіки професії, а також спеціальним гімнастичним вправам для зміцнення м’язів спини, черевного пресу, рук, розвитку гнучкості. Виконання кожної вправи пов’язується з життям, щоб студент знав для чого він її виконує, і де він може її застосувати.  На кожному уроці подається нова теоретична інформація, перевіряються отримані раніше знання у формі експрес опитування.

C:\Documents and Settings\Секретарь\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_7249.jpgC:\Documents and Settings\Секретарь\Рабочий стол\фото уроки (2)\IMG_7251.jpg На уроках  студенти навчилися виконувати спеціальні вправи для зміцнення м’язів спини:

             Вправи для зміцнення м’язів спини лежачи на підлозі

C:\Documents and Settings\Секретарь\Рабочий стол\фото уроки (2)\IMG_7246.jpg             

 

 

 

 

 

 

                      Вправи на імпровізованій дошці Євмінова. 

C:\Documents and Settings\Секретарь\Рабочий стол\фото уроки (2)\IMG_7242.jpg                   

 

 

 

 

C:\Documents and Settings\Секретарь\Рабочий стол\фото уроки (2)\IMG_7256.jpgВиконання виробничої гімнастики

 

 

 

 

 

 

Виконання виробничої гімнастики

 

 

Наші здобутки

Збірна команда коледжу з волейболу.

 

      1. Бойко Вєроніка, гр. К 4.

      2. Ісаєнко Вікторія, гр. ХМс-1.

      3. Костенко Аліна, гр. Д-1.

      4. Кравчук Анастасія, гр.Т-2.

      5. Ломако Альона, гр.ХМ-1.

      6. Новіцька Людмила, гр. ХМс-1.

      7. Потіха Діана, гр.Т-2.

      8. Срібна Олена, гр.М-1.

      9. Толкач Анна, гр. М-2.

    10. Шуляк Катерина, гр. С1-2.

 

Збірна команда коледжу з баскетболу

1. Алексанян Вардуї, група ХМ-1.

2. Войцеховська Валентина, група Т-1.

3. Войцеховська Таміла, група Т-1.

4. Заяц Ірина, група П 17-18.

5. Кривенда Таміла, група Т-1.

6. Ляхович Анастасія, група С 5-6.

7. Логвин Марина, група ХМ-3.

8. Майор Вікторія, група П 15-16.

9. Марченко Руслана, група П 17-18

10. Петрова Олена, група М-2.

11. Ткачук Тетяна, група С 7-8.

12. Цвіга Марія, група Т-1.

 

Збірна команда коледжу з настільного тенісу:

Литвин Оксана(гр. ХМ-2),  Гирявець Ірина (гр. Д-2), Руда Тетяна(гр. К 11-12), Срібна Олена(гр. М-1).

D:\ЗМАГАННЯ\День здоровья 2014\IMG_6407.JPGЗбірна команда коледжу з шахів: Старченко Діана, (гр.М-1),  Лазарук Ольга (гр..С7-8                                      

Наші здобутки у міській спартакіаді:

Настільний теніс – ІІ місце.

Шахи - ІІІ місце.

Волейбол – ІІІ місце.

Баскетбол – ІІІ місце.

 

Ми працюємо для того, щоб наші вихованці були здоровими!!!

 

1

 

docx
Додано
1 листопада 2018
Переглядів
1036
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку