Споживаємо цільне зерно. Хліб із цільної пшениці;Борошно із цільної пшениці;Макаронні вироби з твердих сортів пшениці;Вівсяні страви;Цільну кукурудзу;Коричневий рис;Кукурудзяні пластівці. Робимо акцент на фруктах. Додаємо фрукти до салатів, бутербродів, десертів і сухих сніданків;Використовуємо подрібнені фрукти для випічки;Включаємо до раціону консервовані та заморожені фрукти;Віддаємо перевагу фруктам і сокам з високим вмістом калію;Купуємо фрукти по сезону;Між фруктами і соками віддаємо перевагу фруктам. Включаємо до раціону невелику кількість оліїВикористовуємо рослинну олію замість твердих жирів;Частково замінюємо м’ясо горіхами чи сиром;Віддаємо перевагу рибі з високим умістом жирних кислот родини w-3 (за винятком груп ризику);
Сьогодні не є секретом, що зовнішній вигляд людини, її самопочуттязалежать від здорового способу життя і здорового харчування. Харчування –це складний процес надходження в організм харчових речовин необхіднихдля поповнення його енергетичних витрат. Їжа є важливим факторомзабезпечення життєдіяльності людини, росту та розвитку організму. Ви всізнаєте, що їжа буває корисною і шкідливою.
«ВІТАМІНКА»Вітаміни - це біологічно активні речовини, які є життєво важливими длянормального функціонування організму. Особливу роль вітаміни грають взростанні і здоров’ї дітей. Крім цього, в організмі дитини вітаміни необхіднідля регулювання процесів обміну речовин, кровотворення і підтримкиімунітету.