ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ – ЗАПОРУКА ГАРНОГО ЗДОРОВ`Я

Про матеріал
Ми всі добре знаємо, що здоров’я за гроші не купиш. Тому кожен із нас повинен свідомо ставитися до власного здоров’я. Бути здоровим – значить бути веселим і життєрадісним, вести здоровий спосіб життя, займатися фізичною культурою, споживати корисну їжу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ – ЗАПОРУКА ГАРНОГО ЗДОРОВ`Я

Номер слайду 2

ПІРАМІДА ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ

Номер слайду 3

Споживаємо цільне зерно. Хліб із цільної пшениці;Борошно із цільної пшениці;Макаронні вироби з твердих сортів пшениці;Вівсяні страви;Цільну кукурудзу;Коричневий рис;Кукурудзяні пластівці. Робимо акцент на фруктах. Додаємо фрукти до салатів, бутербродів, десертів і сухих сніданків;Використовуємо подрібнені фрукти для випічки;Включаємо до раціону консервовані та заморожені фрукти;Віддаємо перевагу фруктам і сокам з високим вмістом калію;Купуємо фрукти по сезону;Між фруктами і соками віддаємо перевагу фруктам. Включаємо до раціону невелику кількість оліїВикористовуємо рослинну олію замість твердих жирів;Частково замінюємо м’ясо горіхами чи сиром;Віддаємо перевагу рибі з високим умістом жирних кислот родини w-3 (за винятком груп ризику);

Номер слайду 4

ЇЖА: «КОРИСНА» І «ШКІДЛИВА»

Номер слайду 5

Сьогодні не є секретом, що зовнішній вигляд людини, її самопочуттязалежать від здорового способу життя і здорового харчування. Харчування –це складний процес надходження в організм харчових речовин необхіднихдля поповнення його енергетичних витрат. Їжа є важливим факторомзабезпечення життєдіяльності людини, росту та розвитку організму. Ви всізнаєте, що їжа буває корисною і шкідливою.

Номер слайду 6

Корисна Шкідлива

Номер слайду 7

Корисна Шкідлива

Номер слайду 8

Корисна Шкідлива

Номер слайду 9

Корисна Шкідлива

Номер слайду 10

Корисна Шкідлива

Номер слайду 11

Корисна Шкідлива

Номер слайду 12

Корисна Шкідлива

Номер слайду 13

Корисна Шкідлива

Номер слайду 14

Корисна Шкідлива

Номер слайду 15

Корисна Шкідлива

Номер слайду 16

Корисна Шкідлива

Номер слайду 17

Корисна Шкідлива

Номер слайду 18

«ВІТАМІНКА»Вітаміни - це біологічно активні речовини, які є життєво важливими длянормального функціонування організму. Особливу роль вітаміни грають взростанні і здоров’ї дітей. Крім цього, в організмі дитини вітаміни необхіднідля регулювання процесів обміну речовин, кровотворення і підтримкиімунітету.

Номер слайду 19

.

Номер слайду 20

«АНТИВІРУС»

Номер слайду 21

Віруси потрапляють не тільки в організм людини, такий небезпечний вірус завітав і до нас, знищив усі букви що позначають голосні звуки у словах. ( треба вставити голосні і прочитати вислів)СТР_В_ З Р_Б_ К_Р_СН_ ДЛ_ Р_Б_Т_ С_РЦ_ Т_ Г_Л_ВН_Г_ М_ЗГ_А, И, І, Я, О, Е, У

Номер слайду 22

Висновок: Ми всі добре знаємо, що здоров’я за гроші не купиш. Тому кожен із нас повинен свідомо ставитися до власного здоров’я. Бути здоровим – значить бути веселим і життєрадісним, вести здоровий спосіб життя, займатися фізичною культурою, споживати корисну їжу.

Номер слайду 23

Дякую за увагу

pptx
Додано
5 січня 2022
Переглядів
337
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку