Методика навчання ​стрибку у довжину з розбігу способом "зігнувши ноги"

Про матеріал
Стрибок в довжину з розбігу складається з чотирьох фаз:Розбігу. Відштовхування. Польоту. Приземлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методика навчання ​стрибку у довжину з розбігу способом "зігнувши ноги" Виконала студентка 2-го курсу​ Гальченко А. О.

Номер слайду 2

Техніка стрибка у довжину з розбігу способом “зігнувши ноги”Стрибок в довжину з розбігу складається з чотирьох фаз: Розбігу. Відштовхування. Польоту. Приземлення. Розбіг. У хлопців довжина розбігу складає до 45м. (20-24) бігові кроки, у дівчат до 30-35 м.(18-22) кроки. Швидкість під час розбігу набирають поступово від початку до кінця розбігу. Початок розбігу характеризується великим нахилом тулубу, збільшенням довжини й частоти кроків, із наближенням до бруска нахил тулуба зменшується, темп кроків стабілізується, приріст швидкості зростає за рахунок довжини кроків. Останній крок розбігу найчастіше коротший за передостанній на 25-45 см. Відштовхування. На брусок для відштовхування нога ставиться майже випрямленою активним рухом. На місце відштовхування нога ставиться з п'ятки, кут між нею і доріжкою 65-75 градусів, нога трохи згинається в коліні і випрямляється в гомілко-ступному суглобі. Під час підготовки поштовхової ноги для відштовхування, махова нога відведена назад. Стрибун робить енергійний рух маховою ногою вперед угору. У кінці відштовхування стегно махової ноги займає горизонтальне положення, а гомілка рухається вперед, що сприяє збереженню рівноваги. Правильне відштовхування характеризується активною постановкою поштовхової ноги, виведення таза вперед,різнойменна маховій нозі рука рухається убік і трохи назад, а інша вперед-угору, кут відштовхування складає 79-80 градусів.

Номер слайду 3

Політ. Спосіб «зігнувши ноги» найпростіший. Після відштовхування третину довжини стрибка стрибун перебуває в положенні “у кроці”, потім піднімає поштовхову ногу до рівня махової і піднімає коліна зігнутих ніг до грудей, рухаючи руками уперед - вгору. Приземлення. При приземленні стрибун випрямляє ноги якомога далі виносячи ступні. Результат стрибка визначається від лінії відштовхування до найближчої точки приземлення. Після приземлення стрибун повинен вийти зі стрибкової ями вперед, або вперед - в сторону. Результат стрибка визначається від лінії відштовхування до найближчої точки приземлення.

Номер слайду 4

Підвідні вправи1.стрибки на лівій та на правій нозі (по 4 рази) руки опущено довільно;2.стрибки на місці на двох ногах, руки на поясі;3. стрибки на двох ногах з невеликим рухом уперед, руки на поясі;4. стрибки на двох ногах з поворотом ліворуч та праворуч;5.стрибки на двох ногах через скакалкою;6.стрибки – багатоскоки (3-6-8 стрибків)

Номер слайду 5

Спеціально-підготовчі вправи Дріботливий біг. Виконується маленькими кроками з великою частотою. Махова нога рухається зверху вниз і ставить на передню частину стопи з поступовим опусканням майже на всю стопу. Поштовхова нога повністю випрямлена, плечі розслаблені. Вправу можна виконувати з плавним переходом із дріботливого до звичайного бігу чи бігу з прискоренням.​ 2. Імітація поштовху на місці без відриву від опори. Відштовхнувшись маховою ногою, перемістити вагу тіла на носок поштовхової. Піднімаючись на носок, енергійно винести стегно махової ноги вперед-вгору.3. Біг із закиданням гомілок назад.4. Біг з високим підніманням стегна.5. Стрибноподібний біг.6. В.п. – випад, поштовхова нога попереду. Відштовхування махом ногою і руками (6-8 разів).

Номер слайду 6

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 січня 2022
Переглядів
1323
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку