"Земля - спільний дім. Україна на карті світу"

Про матеріал
Презентація відповідає чинній програмі. До підручника Н.Будна, Т.Гладюк. Матеріал буде корисна на дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Земля - наш спільний дім. Україна на карті світу.

Номер слайду 2

Організація класу В добрий час!Рада бачити я вас!Пролунав уже дзвінок?Він покликав на урок!Кожен з вас приготувався,Встав раненько-постарався. Щоб урок пройшов не марно,працювати треба гарно. Друзі, разом посміхнемось,до роботи всі візьмемось.

Номер слайду 3

Сьогодні на уроці ми дізнаємося: для кого Земля є спільним домомом? Як народи світу повинні ставитися один до одного? Назви найбільших країн світу. Повідомлення теми уроку

Номер слайду 4

Руками коло сотворім,Немов планета в колі цім: Бо кругла й тепла є Земля-зіркам всім світить звіддаля.І знають всі зірки на світі, що на Землі зростають діти – на всіх її материках тримають Сонце у руках!Марія Чумарна. Земля – наш дім

Номер слайду 5

Земля – наш спільний дім. Можливо, це єдина планета, на якій існує життя у Всесвіті. Сучасне людство налічує тисячі народів, майже 200 держав, понад 7 мільярдів жителів.

Номер слайду 6

На карті світу 252 країни. До них входить наша батьківщина Україна, яка знаходиться у Європі, яка має свою символіку синьо – жовтий прапор, гімн «Ще не вмерла Україна та тризуб у якому читається слово «Воля».

Номер слайду 7

Країни світу різняться площею території, кількістю населення, природними особливостями та ін. До великих країн належать Китай, Індія, Росія, США, Канада, Бразилія. На планеті є й маленькі країни. Найменша серед них – Ватикан.  

Номер слайду 8

Столицею України м. Київ. Україна має 24 обласних центри, у її склад входить Автономна Республіка Крим. Україна є найбільшою країною Європи. Вона межує з іншими країнами Молдовою, Руминією, Угорщиною, Словатчиною, Польшою, Білорусією, Росією.  

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Пригадай, що спільного між усіма людьми на Землі та чим вони відрізняються одне від одного. Народи всіх країн хочуть жити в злагоді та мирі, мати однакові можливості й права. Щоб досягнути цієї мети, майже всі держави світу створили міжнародну Організацію Об’єднаних Націй (ООН). До складу ООН входить і Україна. Крім ООН, існують й інші міжнародні організації. Це МСОП – Міжнародна спілка охорони природи, ВООЗ – Всесвітня Організація охорони здоров’я. Увесь світ об’єднують визначні дати: 22 квітня – Міжнародний день Землі; 1 червня – Міжнародний день захисту дітей; 10 грудня – Міжнародний день прав людини та ін.  

Номер слайду 11

Запам’ятай. Земля – наш спільний дім. Люди на планеті Земля мають рівні права й обов’язки. Вони повинні оберігати природу, допомагати бідним, жити в мирі й злагоді. Україна є членом ООН. Робота в зошиті ст. 6 - 7

Номер слайду 12

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
16 січня
Переглядів
590
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку