ЖАНРИ МУЛЬТИПЛІКАЦІЇ (пригодницький та фентезі)

Про матеріал
Презентація до уроку Образотворчого мистецтва для учнів 6 класу за темою "ЖАНРИ МУЛЬТИПЛІКАЦІЇ (пригодницький та фентезі)". Презентація містить якісні ілюстрації. УВАГА! Презентацію створено на гугл диску, тому рекомендовано її також завантажити на гугл диск, щоб збереглися всі стилі шрифтів та розташування файлів. Підручник "Мистецтво" Масол Л. М.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЖАНРИ МУЛЬТИПЛІКАЦІЇ(пригодницький та фентезі)1

Номер слайду 2

Усі ми полюбляємо дивитись мультиплікаційні фільми. А чи замислювались ви над тим, що і в мультиплікації є жанри? Пригадайте улюблені мультфільми. До яких жанрів мультиплікації ви їх віднесли б?

Номер слайду 3

Мультиплікація виникла на базі образотворчого мистецтва, скульптури, театру. Завдяки синтезу цих мистецтв герої мультфільмів «оживають», a сюжети стають реальними і захопливими.

Номер слайду 4

У мультиплікації, як і в кінематографі, існує дуже багато жанрів. Але, передивляючись той чи інший мультиплікаційний фільм, ми навіть не замислюємося над тим, до якого жанру він належить. Ми тільки відмічаємо для себе, короткометражний це мультфільм чи повнометражний, односерійний чи багатосерійний. А між тим, кожен з наших улюблених мультиплікаційних фільмів можна віднести до певного жанру чи навіть до декількох жанрів одночасно.

Номер слайду 5

Українські художники- мультиплікатори та художниці- мультиплікаторки також працювали і працюють над створенням цікавих мультиплікаційних фільмів у різноманітних жанрах. Так, одними з перших пригодницьких мультиплікаційних серіалів, які було випущено на українській студії «Київнаукфільм», стали мультфільми «Пригоди капітана Врунгеля» та «Острів скарбів» режисера Давида Черкаського. Ці мультфільми пригодницькі, та водночас їх можна віднести до такого жанру, як мюзикл.

Номер слайду 6

Сьогодні українські мультиплікатори співпрацюють з колективами інших країн. Так, мультфільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» режисера Олега Маламужа було створено за підтримки голлівудських спеціалістів.

Номер слайду 7

ПРИГОДНИЦЬКІ мультфільми - це жанр анімації, який зосереджується на захоплюючих історіях, подорожах та здолані труднощів. ФЕНТЕЗІ мультфільми - це жанр анімації, що використовує елементи магії, міфології та надприродних явищ.

Номер слайду 8

СЮЖЕТ: Наявність динамічного розвитку подій, що тримає глядача в напрузі. Наявність магії та інших надприродних елементів, що роблять історію незвичайною. Міфологічні істоти, що населяють світ мультфільму. Несподівані повороти сюжету, що роблять перегляд цікавим. Боротьба добра зі злом, де герої володіють магічними здібностями.

Номер слайду 9

ПЕРСОНАЖІ: Сміливі та рішучі герої, які кидають виклик небезпеці, чарівні істоти. Цікаві та оригінальні лиходії, що роблять історію захоплюючою. Вірні друзі, які допомагають в складних ситуаціях

Номер слайду 10

ВІЗУАЛЬНІ ЕФЕКТИ: Динамічні та мальовничі пейзажі, що розширюють уяву. Захоплюючі сцени боїв та погонь. Яскрава та виразна анімація, що робить перегляд приємним. ТЕМАТИКА: Подорожі до нових та незвіданих місць. Пошуки артефактів, що володіють магічною силою. Відкриття таємниць та розгадування загадок. Здолання труднощів. Перемога добра над злом.

Номер слайду 11

ПРИГОДНИЦЬКІ мультфільми - це чудовий спосіб розважитися та отримати заряд позитиву. ФЕНТЕЗІ мультфільми - це чудовий спосіб зануритися в світ магії та дива. Їхні динамічні та захоплюючі сюжети, цікаві персонажі та чарівні візуальні ефекти роблять їх популярними як серед дітей, так і серед дорослих.

Номер слайду 12

Як ви вважаєте, що є головним у мультиплікаційних фільмах пригодницького жанру?Які емоції ви переживаєте, коли дивитеся пригодницькі мультфільми? Про які пригоди мрієте ви? Як називався б мультиплікаційний фільм, який зняли б за вашим сценарієм?Д/з.: підготувати невелику доповідь за питаннями (наведені вище)

pptx
Додано
5 квітня
Переглядів
780
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку