ЖІНКА – ОДВІЧНА ЗАГАДКА ПРИРОДИ

Про матеріал
Мета: привітати усіх присутніх зі святом, сприяти розвитку пізнавальної активності ліцеїстів, творчих здібностей, формувати основи естетичної культури, естетичний досвід. Наочне оформлення: мультимедійна презентація, квіти, вітальні плакати, композиція з повітряних кульок. Музичне оформлення: фонограми пісень: «Дівчина – весна», класична музика, сучасні пісні. Обладнання: мультимедійний проектор, мікрофони, театральні костюми.
Перегляд файлу

ЖІНКА – ОДВІЧНА ЗАГАДКА ПРИРОДИ

 

 

Мета: привітати усіх присутніх зі святом, сприяти розвитку пізнавальної активності ліцеїстів, творчих здібностей, формувати основи естетичної культури, естетичний досвід.

Наочне оформлення: мультимедійна презентація, квіти, вітальні плакати, композиція з повітряних кульок.

Музичне оформлення: фонограми пісень: «Дівчина – весна», класична музика, сучасні пісні.

Обладнання: мультимедійний проектор, мікрофони, театральні костюми.

Хід свята

Звучать фанфари

Звучить мелодійна музика

Виходять ліцеїсти по-одному

Ліцеїст 1: Чарівність, аромат, краса, ніжність – усе це таїть в собі дивовижне створіння на землі, ця маленька, беззахисна квітка, яка здатна діяти на людину, змушує доглядати та піклуватися за її життя. Коли торкаєшся її руками, то відчуваєш безліч почуттів, що виникають у твоїй душі, але їх неможливо передати словами… Її у цілому світі можна порівняти лише з одним прекрасним створінням ім’я якого – жінка!

Ліцеїст 2:  Ось, мабуть чому, один раз на рік, саме 8-го Березня чоловіки дарують своїм жінкам, прекрасні букети квітів,   як знак захоплення, вірності та кохання.

Кидають квіти в зал; уходять зі сцени

Виходять ведучі

Ведуча: Доброго дня, дорогі друзі!

Ведучий: Щирі вітання всім хто зібрався у цій залі!

Ведуча: Ви відчуваєте? Життя починається з початку, з приходом весни.

Ведучий: Березень - перший місяць весни. Це не тільки відблиск крижинок і приліт перших птахів.

Ведуча: Березень - це початок тепла, краси, кохання.

Ведучий: Лагідні промені сонця. Несмілий передзвін краплинок і струмочків. Перші квіти. Ці характерні ознаки весни нагадують кожному, особливо сильній половині нашої планети, про настання ніжного і чудового свята.

Ведуча: Це особливий день, коли всі чоловічі почуття, дбайливо збережені в душі, виражаються в словах подяки найближчим, самим дорогим на світі людям - нашим мамам, сестрам, бабусям, дружинам, коханим – всім жінкам.

Ведучий: Сьогодні навіть по-особливому світить сонце, по-особливому вам посміхаються чоловіки, і в ці святкові весняні дні всі хочуть робити для вас тільки добре, світле, хороше!

Ведуча: І тому не випадково перше свято весни - День жінок. Все найпрекрасніше, що є в світі пов’язано з вами, милі.

Ведучий: Любі наші! Вітаємо вас з Міжнародним Жіночим Днем 8 Березня!

Ведуча: У цей березневий день чоловіки стають незвично уважними і галантними, а жінки у відповідь - ще красивішими. Першим приємно робити подарунки своїм коханим і близьким жінкам, а другим не менш приємно їх отримувати.

Ведучий: Дорогі леді, нехай цей день здивує Вас чудовими привітаннями та посмішками дорогих для вас людей! А ми в свою чергу подаруємо вам частинку свого тепла і позитивний настрій.

Ліцеїсти розповідають вірші

Ліцеїст 1: Прийміть від нас ви привітання

У цей прекрасний день весни:

І всі найкращі побажання,

Щоби здійснилися вони.

Як перші квітки, будьте красиві

І будьте веселі, як весна.

Усе життя живіть щасливо,

Кохані будьте й кохайте самі!

Ліцеїст 2: Дорогі жінки, дівчата!
Наші рідні і красиві!
Кращого немає свята,
Аніж те, що прийшло нині!
Це для вас сніги розтали,
Це для вас прийшла весна.
Ви собою полонили
Наші душі і серця.
То ж лишайтесь завжди милі,
Ніжні, щирі й чарівні,
І розумні, і вродливі,
І веселі, і прості!

Ведуча: Зі святом, рідні, шановні, прекрасні. Нехай весна живе у вашому серці. Щодня, за будь-якої погоди та при будь-якому настрої. А настрій - нехай вам забезпечують ті, хто поряд, хто любить вас і кого любите ви. Бажаємо вам миру і щастя, здоров'я і злагоди вашим сім'ям та вашим родинам!

Ведучий: Шановні, чарівні наші жінки, дівчата! Сьогоднішній святковий концерт ми присвячуємо перш за все вам. А хто повинен вітати жінок? Звісно, чоловіки. І тому слово для привітання надається головному та найгалантнішому чоловікові нашого закладу, Заслуженому тренеру України, Заслуженому працівнику фізичної культури і спорту України, Відміннику освіти України, директору Комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту»  Володимиру Матвійовичу Балясникову.

Ведучі залишаються на сцені

Привітання директора

Ведуча: Дякуємо, Володимир Матвійович за ці щирі слова!

Ведучий: Жінці дарують квіти: прекрасне - прекрасному. Адже тільки добре серце, тонкий розум , ніжність душі може гідно оцінити красу квітки, його будову, пахощі.

Ведуча: Краса жінки – це не одяг, який вона носить, це не її фігура та зачіска, навіть не місце роботи та посада – краса жінка віддзеркалюється в її очах, тому що це шлях до її серця і місце де вона зберігає своє кохання.

Ведучий: Милі дами, усмішка на ваших обличчях приносить в атмосферу нашої землі багато тепла і світла. Тому посміхайтесь завжди і світ навколо нас стане ще кращим!

Ведуча: Тож прийміть в подарунком танцювально-хореографічну композицію у виконанні вихованок відділення художньої гімнастики. Зустрічаємо бурхливими оплесками!

Хореографічний виступ

Ведучий: Пам’ятаєш? З давніх-давен існує одна прекрасна легенда: Якось Господь Бог вирішив наділити всіх жінок світу талантами. Француженки вибрали елегантність, угорки – любов до господарювання, німки – дисципліну і порядок, росіянки – порядність. Обдарувавши всіх, він раптом побачив у куточку ще одну дівчину. Вона була боса, одягнена у вишивану сорочку, руса коса, переплетена голубою стрічкою, а на голові багрянів вінок з червоної калини.

- Хто ти? – запитав Господь.

- Я Україночка.

- А чому ти не підійшла до мене скоріш?! Я всі таланти роздав. Але не журись. У мене є два безцінних дари: краса і пісня. Взяла україночка дарунок, міцно притиснула його до серця, поклонилася і з ясним обличчям, і вірою понесла красу та пісню в народ.

Ведуча: То ж у цей передсвятковий день хочеться побажати Вам, шановні  жінки, не втрачати зовнішньої краси, а в душі завжди нехай звучить українська пісня відлунюючи своєю загадковою чарівністю від юної ліцеїстки нашого закладу, вихованки відділення легкої атлетики з композицією «Дівчина-весна».

Ліцеїстка виконує пісню

Ведучий: У кожній жінці є загадка, а враховуючи, що дам на землі кілька мільярдів, уявляєте, скільки незрозумілих для нас чоловіків речей?!

Ведуча: А скільки думок побутує у світі про жінок, та як дізнатися що з них правда, а що міф. Ось наприклад, ми, жінки можемо годинами проводити у дзеркала.

Ведучий: Це легко, запам’ятати, ви, жінки годинами можете проводити у будь-якої поверхні, яка відображає зовнішність предмета .

Ведуча: А ось цей цікавий факт - жінки живуть довше за чоловіків.

Ведучий: Для початку потрібно розібратись, через кого саме чоловіки живуть менше.

Ведуча: А як тобі це - ми фарбуються і одягаються тільки для чоловіків.

Ведучий: Якби це було правдою, то всі б ви, леді ходили в майці з написом Роналдо та з сумочкою у формі пивного барильця.

Ведуча: Жінки мріють побачити Париж хоча б одним оком!

Ведучий: Це ти перебільшуєш, адже ви мрієте здійснити шоп-тур по Парижу хоч із закритими очима.

Ведуча: Ми полюбляють сидіти на дієті.

Ведучий: Хммм….Це не міф, це прояв гуманності. Просто, перед тим як сісти чоловікам на шию, з їхнього боку гуманно посидіти на дієті.

Ведуча: Це твердження мабуть найбільш розповсюджене - жінки слабка стать.

Ведучий: З цим можу не погодитись, якщо ви хоч раз вступали в конфлікт з кондуктором в автобусі, то самі розумієте, що це міф.

Ведуча: І останнє, ми напрочуд ніжні і ласкаві.

Ведучий: Це дійсно вірно, але головне не докучати вам і особливо не забути про подарунок на 8 Березня. Як чоловік дамі, хочу сказати тобі одну річ: Є два шляхи керувати вами, але нажаль ніхто їх не знає.

Ведуча: Але я знаю точно, що ми надзвичайно талановиті!

Ведучий: Тому ми хочемо, щоб у вас сьогодні був гарний настрій, щоб ви забули свої клопоти і неприємності, щоб радість світилася в очах, а веселий сміх додавав вам сили і бадьорості.

Ведуча: Свої вітання Вам дарують вихованці театрального гуртка «Театральними стежками України» ліцеїста 11 групи Охоча Альона та ліцеїст 32 групи Роженко Василь. Зустрічайте бурхливими оплесками!

Сценка

Ведуча: Жінки завжди ображаються, що чоловіки приділяють їм мало уваги, говорять занадто мало компліментів, а іноді взагалі їх не помічають.

Ведучий: Я сьогодні хочемо вас запевнити, що це не так. Наша увага завжди прикута до вас, але нам важко це визнати.

Ведуча: А нашу красу словами описати ну ніяк не можна, тому в цьому випадку краще промовчати.

Ведучий: Та сьогодні я гордо від імені всіх чоловіків нашого закладу від всього серця запевняємо вас… Ви прекрасна половинка людства. Адже з самого народження ви наділенні природною красою. Ви – радість, підтримка і опора для нас, чоловіків.

Ведуча: В нашу честь складаються пісні, присвячуються душевні рядки поетів, бо ми їх муза і гордість.

Ведучий: Гумористичними рядками Вас вітає ліцеїст 32 групи  Роженко Василь. Зустрічайте «Жменя сміху – всім на втіху»!

Ведучі залишаються на сцені

Виходить ліцеїст, розповідає гуморески

Ліцеїст: Добра Душа

Чоловік  говорить  жінці:—Ти  сходи   по  воду

— Жінка глянула сердито: — У таку негоду?

Та хороший же хазяїн в цю холодну пору

Пожаліє і собаку вигнати із двору.—

Чоловік змахнув руками: — О, пішла в атаку

Хто ж сказав, щоб ти з собою узяла собаку?

 

У письмовій формі

За дрібничку посварились чоловік і жінка.
Чоловік ходив надутий і мовчав, як стінка.
А коли вкладався спати, наче незнайомий,
Написав записку жінці: “Розбудить о сьомій”.
Та й заснув собі спокійно, мов упився маком.
Вранці глянув на годинник: вже дванадцять з гаком.
А в руці стирчить записка, писана дрібненько:
“Рівно сім. Доволі спати. Уставай швиденько!”

Залізний характер

— Нам, мужчинам, дорікають: їздячи трамваєм,
Ми, мовляв, жінкам ніколи місць не уступаєм,
Бо, мовляв, ще є мужчини некультурні й грубі.
В цьому треба розібратись, громадяни любі.
Якось їхав я трамваєм, а уздовж проходу
Натопталось душ п'ятнадцять женського народу.
Треба місцем поступитись. А кому охота?
Ти стоятимеш, а сяде тютя жовторота.
Я до публіки й звернувся: "Женщини і дами!
Хто найстарша і найтовща буде тут між вами?"
Всі мовчать, як без'язикі, мов заклало вуха.
Я й кивнув одній бабусі: "Йди сідай, старуха!"
А вона попалась, видно, із єхідних штучок.
"Та сиди вже там, — говорить, — теж мені онучок".
Я до іншої звертаюсь благородно й чітко:
"Ви, по-моєму, найтовща. Йдіть сідайте, тітко".
А вона стоїть, як скеля, наче й не до неї.
Не оцінює культури й чемності моєї.
Я до третьої заходжу з іншого вже краю.
"Вам, мамашо, скільки років стукнуло?" — питаю.
А вона скривилась гірко і сказала строго:
"То тебе об стінку лобом стукнули малого!"
Як почув таку я фразу, сів на місце зразу.
Більше женщинам я місця не давав ні разу.
І мене тепер не стягне найсильніший трактор.
Ми, мужчини, теж умієм показать характер.

Ліцеїст: Зі святом Вас прекрасні дами!

 

Ведучий: Щороку, коли сонце виходить на весняну орбіту, від подиху теплих вітрів зацвітають проліски, ми відзначаємо свято весни, надії і любові.

Ведуча: Хай пролісок перший дарує вам ніжність,

А сонце весняне дарує тепло,

У березні вітер несе хай надію

На щастя і радість, на мир і добро!

Ведучий: У цей день вам даруємо квіти

І шлемо найпалкіші слова,

І всього найщирішого в світі,

Ми сьогодні бажаємо Вам!

Ведуча: Весна хоч і поступово, але невідворотно набирає обертів, а разом з нею - найкращі людські почуття, без яких неможливо уявити життя на нашій планеті. І саме прекрасна половина людства, її краса та ніжність асоціюється з пробудженням природи, коли ласкаві промінчики жіночих усмішок якось по - особливому починають обігрівати спраглі від зимових холодів чоловічі душі.

Ведучий: Свято 8 Березня є символом усього найкращого, що є у нас в житті – сердечності, доброти, кохання, радості і тепла. Ми схиляємось перед головним жіночим талантом – віддавати себе, свої найкращі якості близьким людям. Ви даєте нам нові сили, допомагаєте стати кращими, добрішими, впевненішими в собі. Для цього необхідний особливий жіночий такт, інтуїція, терпіння, витримка, напруження душевних сил – ті дивовижні якості, яких часто так не вистачає нам, чоловікам.

Ведуча:  Зі святом Вас, шановні, прекрасні. Нехай весна живе у вашому серці. Щодня, за будь-якої погоди та при будь-якому настрої. А настрій - нехай вам забезпечують ті, хто поряд, хто любить вас і кого любите ви. Хай множиться щастям ваше життя, кохайте і будьте коханими! Здоров’я вам, родинного затишку, добробуту, гарного настрою на довгі літа!

Ведучий: Заключним акордом нашого свята стане запальний, енергійний танок у виконанні вихованок хореографічного гуртка «Болеро».

Хореографічний виступ ліцеїстів

Ведучий: Дякуємо, вам наші милі, що ви є! 3 святом усіх вас! До нових зустрічей.

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
31 березня 2023
Переглядів
390
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку