Життєвий і творчий шлях Оскара Вайлда.

Про матеріал
Ознайомити учнів з фактами із життя Оскара Вайлда, які сприяють глибшому сприйняттю казки, створити умови для розуміння того, що справжня краса неможлива без глибини внутрішнього світу людини, без почуття відповідальності за свої вчинки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оскар Уайльд. Хлопчик зірка. Вчитель зарубіжної літератури. Лазебна Олена Володимирівна

Номер слайду 2

Оскар Фінґал О’Флагерті Вілс Уайльд (1854-1900) – ірландський філософ, естет, письменник, поет. Оскар народився 16 жовтня 1854 року в Дубліні

Номер слайду 3

Ірландія - держава в Західній Європі, що займає більшу частину (5/6) території однойменного острова. З півдня, заходу і півночі Ірландія омивається водами Атлантичного океану, а на сході її відділяє від Великобританії Ірландське море. На північному сході острова проходить сухопутний кордон між Ірландією і Північною Ірландією, що входить до складу Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії. Столиця - Дублін. Мова: англійська й ірландська (гелік). Основна мова спілкування - англійська.

Номер слайду 4

Батько -окуліст, збирач фольклору, мати знала багато мов, прищеплювала любов до мистецтва. Вільям Вайлд. Джейн Вайлд

Номер слайду 5

Навчався в Трініті -коледжі та Оксфордському університеті. Саме тут замислився над призначенням мистецтва, цінував красу, уважав, що вона здатна врятувати світ

Номер слайду 6

Героями творів Оскара Уайльда були і принци і принцеси, чаклунки, велетні, тварини, птахи. Але всі його казки були особливими, вони дещо відрізнялися від народних.

Номер слайду 7

Особливості казок Оскара Уайльда: Казки пов'язані з реальним життям. Не завжди щасливий кінець. Персонажі нагадують реальних людей. Персонажі можуть змінювати характер. Головні випробування - внутрішня боротьба.

Номер слайду 8

Історія створення казки "Хлопчик - зірка"Казка була написана Оскаром Вайлдом у 1888 році та включена до збірки «Гранатовий будиночок», яка вийшла у 1891 році. Збірку автор присвятив своїй дружині, Констанс Вайлд

Номер слайду 9

Українською мовою казку переклав Ілько Корунець.Ілько Вакулович Корунець (15 лютого 1922, Семенівка (Лисянський район), Черкаська область — 18 листопада 2018, Київ) — український перекладач, літературний критик, мовознавець. Кандидат філологічних наук (1966). Заслужений працівник народної освіти України. Член Національної спілки письменників України.

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Вміти розповідати про Оскара Вайлда. Читати казку "Хлопчик-зірка", визначити в казці реальне і фантастичне.

pptx
Додано
31 липня 2023
Переглядів
133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку