Зимове списування на кожен день

Про матеріал
У презентації містяться тексти для списування у другому класі, які можна використовувати як для перевірки навички письма, так і для роботи на уроці. Самі тексти набрані великим шрифтом та яскраво, цікаво оформленні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зимове списування на кожен день2 класr

Номер слайду 2

Йде зима, красуня мила. В неї сукня сніжно-біла,черевички з кришталю – дуже зиму я люблю. Підкресліть слова – назви предметів.

Номер слайду 3

Жовтогруді щебетушки мають чорні капелюшки, сірі лапки, білі щічки, називаються Підкресліть слова – назви предметів.синички.

Номер слайду 4

Падав сніг, падав сніг,Для усіх, усіх, усіх – І дорослих, і малих,І веселих, і сумних. Підкресліть слова – назви ознак.⸾⸾⸾⸾⸾⸾⸾⸾⸾⸾⸾⸾⸾⸾

Номер слайду 5

Зима. Прийшла чарівниця-зима. Все навкруги біло. Дмуть холодні вітри, кружляють у танку сніжинки. Сосни і ялинки вбралися в пухнасті шуби. Підкресліть слова – дії предметів.

Номер слайду 6

Зимовий вечір. Зимовий вечір. Надворі крутить завірюха. Маленька Оленка коло вікна чекає з роботи маму. Аж ось і мама. Оленка радісно махає їй рукою. Зробіть звуковий аналіз слова махає.[– ○ – ○ ᐀ ○]′- махає - 6зв. 5б.

Номер слайду 7

  Гірка Діти будували гірку. Вони поливали її водою. Зіна і Клава спускалися з гірки на санях. А Вітя на ковза­нах. Каталися діти і падали. Але не плакали, бо було дуже весело. Підкресліть слова – дії предметів.

Номер слайду 8

Взимку Була зима. Кругом білів сніг. Він був м’яким і вогким. Діти гуляли у дворі. Вони зліпили снігову бабу. На голові кошик. Замість рота — буряк. Ніс із великої картоплі, а очі з гудзиків. Стоїть баба, мов химера. Можна і злякатися.

Номер слайду 9

Настає зима Над землею висіли хмари. Накрапав дрібний дощик. Вітер грався з голими гілочками дерев. Раптом у повітрі з’явилися білі пушинки. Це летіли над землею сніжинки. Їх ставало все більше й більше. Починався білий зимовий вальс. Підкресліть слова – дії предметів.

Номер слайду 10

Жива сніжинка Діти каталися на лижах. Федько стрибає з гірки. А Мишко піймав на рукавичку сніжинку і розглядає. Майже така, як він вирізав на уроці праці. Але папе­рова сніжинка була нежива. А ця ніби дихає. Миколка струсив її у сніг. Щоб не плакала.

Номер слайду 11

Жива казка Настав зимовий ранок. Білий пухнастий сніг тихо падав на землю. Я зайшов до Андрійка та Петруся. Утрьох ми вирішили піти до лісу. Тихо і гарно було у засніженому лісі. На ялинових вітах ватою лежав сніг. Ліс став живою казкою.

Номер слайду 12

Синичка Лютує зима. Тріщить мороз. Співає свою пісеньку завірюха. Петрик став біля вікна. Раптом щось стукнуло у шибку. Це прилетіла до вікна синичка. Вона ніби просила хлопчика її врятувати. Петрик пожалів пташку. Він насипав у годівничку їжі.

pptx
Додано
11 грудня 2022
Переглядів
890
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку