Зимові Олімпійські ігри-2022

Про матеріал
Презентація на тему "Зимові Олімпійські ігри" підійде для роботи вчителя фізичної культури під час дистанційного навчання. До презентації розроблений тест за поселанням: https://naurok.com.ua/test/zimovi-olimpiyski-igri-2022-1288440.html
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зимові Олімпійські ігри у Пекіні з 4 по 20 лютого 2022 року.

Номер слайду 2

Офіційний талісман ХХІV зимових Олімпійських ігор 2022 року панда Бин Дунь Дунь під час церемонії відкриття.

Номер слайду 3

4 лютого на національному стадіоні в Пекіні відбулося офіційне відкриття зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Номер слайду 4

В Олімпіаді беруть участь близько 4 000 спортсменів з 91 країни.

Номер слайду 5

Буде розіграно 109 комплектів медалей в 15 видах спорту. На цих Іграх вперше будуть розігруватися медалі в жіночому слоуп-стайлі (фрістайл), чоловічому і жіночому біг-ейрі (сноуборд), змішаній естафеті в шорт-треку і жіночих одиночних заїздах в бобслеї.

Номер слайду 6

Талісман Олімпіади-2022 Талісмани Ігор – гігантська панда на ім'я Бінг та іграшка Двень Двень. "Бінг" означає лід, а також символізує чистоту і силу, а "Двень Двень" представляє дітей. Талісман уособлює фізичну силу і силу волі спортсменів і сприяє розвитку олімпійського духу.

Номер слайду 7

Емблема Пекіна-2022 Емблема Ігор заснована на китайському ієрогліф "зима" 冬. Він повинен нагадувати фігуриста зверху і лижника – знизу, з горбистими горами Китаю, олімпійськими об'єктами, лижними трасами і катками в центрі.

Номер слайду 8

Українська збірна на церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор 4 лютого 2022 у Пекіні.

Номер слайду 9

Олександр Абраменко та Олександра Назарова стали прапороносцями нашої команди.

Номер слайду 10

Україну представлять 45 спортсменів у 12 дисциплінах.

Номер слайду 11

Україна на зимових Олімпійських іграх: Всього за роки незалежності Україна здобула на зимових Іграх 8 медалей: 3 золоті, 1 срібну та 4 бронзові. У 2002 і 2010 роках збірна поверталася зі змагань без нагород. На минулій Олімпіаді у нас була тільки одна нагорода - "золото" в лижній акробатиці від Олександра Абраменка.

Номер слайду 12

Змагання будуть проходити на трьох різних кластерах: один в самому Пекіні, другий – в Яньцин, на північний захід від столиці, і третій – в Чжанцзякоу, приблизно в 200 км від Пекіна, але в годинний доступності на швидкісному поїзді. Рух на високошвидкісній залізничній лінії Пекін-Чжанцзякоу вже відкрито. Церемонії відкриття та закриття відбудуться на Національному стадіоні – "Пташине гніздо", яке було головною ареною літніх ОІ-2008 в Пекіні.

Номер слайду 13

Стадіон "Пташине гніздо"

Номер слайду 14

Національний центр водних видів спорту "Водний куб"Всі змагання на льоду будуть проводитися в Пекінському кластері, в тому числі на об'єктах 2008 року. Національний центр водних видів спорту перероблений під керлінг, а Столичний критий стадіон – для фігурного катання та шорт-треку. Національний критий стадіон і арена "Вукесон" приймуть хокей із шайбою.

Номер слайду 15

Ковзанярські види пройдуть в недавно побудованому Національному ковзанярському овалі а змагання зі сноубордингу та фріскіінгу – на тимчасовому об'єкті на захід від центру Пекіна.

Номер слайду 16

Гірськолижники будуть боротися за медалі в гірському районі Сяохайтоо в Яньцин і в Чжанцзякоу в провінції Хебей. Готовий вже і Національний центр зі стрибків із трампліна, в основі дизайну якого – традиційний китайський імператорський жезл-жуі.

Номер слайду 17

Лідер української команди Юлія Джима

Номер слайду 18

У лижній акробатиці буде пробувати захистити своє золото 2018 року Олександр Абраменко. За три роки, які пройшли з корейських Ігор, олімпійський чемпіон із Миколаєва встиг одружитися і стати татом.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Підготувала: вчитель фізичної культури Захаркевич Валентина Леонідівна

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лебєдєва Яна Олександрівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Пов’язані теми
Фізична культура, Інші матеріали
Інкл
Додано
9 лютого 2022
Переглядів
354
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку