«Зимові види спорту. Яку небезпеку готує нам зима».

Про матеріал
Тема: «Зимові види спорту. Яку небезпеку готує нам зима». Мета: Дати дітям поняття про зимові види спорту. Розширювати знання про безпечну поведінку взимку. Прищеплювати любов до спорту. Виховувати почуття прекрасного. Хід уроку I. Організація класу до уроку Всі сідайте тихо, діти, Домовляймось не шуміти, На уроці не дрімати, А старанно працювати.
Перегляд файлу

Тема: «Зимові види спорту. Яку небезпеку готує нам зима».

Мета: Дати дітям поняття про зимові види спорту. Розширювати знання про безпечну поведінку взимку. Прищеплювати любов до спорту. Виховувати почуття прекрасного.

 Хід уроку

I.  Організація класу до уроку

Всі сідайте тихо, діти,

Домовляймось не шуміти,

На уроці не дрімати,

А старанно працювати.

II.  Актуалізація опорних знань

Діти, подивіться ,будь ласка, що є у мене в чарівній скринці. Вам зараз кожному потрібно  витягнути по одній картці і сказати, що на ній зображено.   (Ковзани, санчата, сноуборд, лижі,  клюшка для хокею). Для чого призначено всі ці речі.

От сьогодні на  уроці ми з вами і поговоримо  про зимові види спорту та чим може бути  небезпечна зима. Скажіть мені, будь ласка,як ви розумієте визначення «Зимовий вид спорту»?

 ІІІ. Вивчення нового матеріалу

Давайте зараз ми з вами переглянемо презентацію, які ж бувають зимові види спорту. Дітки, ми з вами щойно переглянули вид спорту – сноубординг, для того щоб займатися цим видом спорту, потрібен сноуборд. Давайте зараз і ми з вами сконструюємо з LEGO сноуборд.

  • Молодці! Подивіться який гарний  в нас вийшов сноуборд. А зараз відкрийте, будь ласка, свої зошити на ст. 8. Завдання 5 і прочитайте які ще види спорту там перераховано. А тепер самостійно підкресліть ті, які відносяться до зимових видів спорту. Давайте  перевіримо чи правильно ви підкреслили. Якщо у вас всі види підкреслені підніміть смайлик який посміхається, якщо не всі підкреслені професії смайлик що задумався, якщо не підкреслили жодної професії смайлик який засмучений.

Фізкультхвилинка

Зима – чудова пора для відпочинку та занять спортом. Однак сніг і лід – дуже слизькі. Отож завжди дбай про свою безпеку! І не тільки на ковзанах на льоду! Зараз давайте відкриємо підручники на ст.77 і прочитаємо поради лікарки Кульбаби ,як уберегтися від травм під час ожеледиці. Діти, а які поради могли ви порадити своїм однокласникам?

А  зараз давайте переглянемо відео презентацію і подивимося які ще правила поведінки на льоду існують. Молодці! А зараз я роздам вам  малюнки, ви уважно роздивіться їх і зафарбуйте червоним кольором  кружечки біля тих дітей які можуть потрапити у небезпеку. Давайте перевіримо. Молодці! Діти, будьте обережні і запам’ятайте правила поведінки взимку!

IV.   Узагальнення і закріплення знань

( З’єднати на дошці малюнки). ?

Ковзани – фігурне катання

Клюшка – хокей

Сноуборд – сноубординг

Лижі – біатлон

Санчата – бобслей

      V.   Підсумок уроку

«Кубик  Блума»

Придумай свою зимову розвагу.

Поясни як потрібно одягатися під час зимових прогулянок?

Поділись що нового дізнався на уроці?

Чому потрібно дотримуватись правил поведінки взимку?

docx
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
301
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку