Значення природничих наук для людей

Про матеріал
Презентація укладена за матеріалами підручника О. Григоровича "Довкілля". Матеріал анімований та легкий для сприйняття як онлайн так і оффлайн. Головні тези виділені кольорами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Довкілля»style.color

Номер слайду 2

2 Довкілля – це усе те, що тебе оточуєЩо таке «Довкілля»?

Номер слайду 3

Час. З розвитком людства, питань щодо довкілля ставало все більше…

Номер слайду 4

Значення природничих знань для людини

Номер слайду 5

Звідки береться дощ?Чому горить вогонь?Як утворюється блискавка?Чому з піску та соди в багатті утворюється скло?

Номер слайду 6

Природо­знавство — наука про природу

Номер слайду 7

Усі природничі науки вивчають природу, лише з різних боків.7 Фізика - вивчає будову і взаємодію тіл,різноманітні явища природи. Наприклад:рух тіл, поширення світла і звуку, діюмагніту. Завдяки знанням із фізики створенопобутові прилади, різноманітні засобизв’язку, зокрема телефони та Інтернет. На підприємствах працюють механізми,

Номер слайду 8

8 Хімія - наука про речовини та перетворення одних речовин на інші. Знання хімії використовуютьдля виготовлення ліків і косметичнихзасобів, виплавлення металів із руд,виробництва фарб і лаків, продуктів харчування. Усі природничі науки вивчають природу, лише з різних боків.

Номер слайду 9

Знання, здобуті цією наукою, допомогли скласти географічні карти світу та України, на яких позначено гори і рівнини, водойми і корисні копалини, рослинність і тваринний світ, міста і села.9 Географія вивчає і пояснює особливості явищ природи на Землі, окремих материках, у певній країні чи населеному пункті. Усі природничі науки вивчають природу, лише з різних боків.

Номер слайду 10

Біологія вивчає різноманітність живого на Землі, будову та життєві процеси організмів. Лусочки на крилах метелика. Черепиця на дахах будинків. Усі природничі науки вивчають природу, лише з різних боків.

Номер слайду 11

11 Астрономія — наука, що вивчає небесні тіла: зорі, планети, комети тощо. Астрономи досліджують будову і рух небесних тіл, їх вплив на нашу планету. Усі природничі науки вивчають природу, лише з різних боків.

Номер слайду 12

Коротко про головне: Довкілля – це усе те, що тебе оточуєПриродо­знавство — наука про природу. Природничими науками називають ті, що досліджують природу. Фізика - вивчає будову і взаємодію тіл, різноманітні явища природи.

Номер слайду 13

Хімія - наука про речовини та перетворення одних речовин на інші. Географія вивчає і пояснює особливості явищ природи на Землі, окремих материках, у певній країні чи населеному пункті. Біологія вивчає різноманітність живого на Землі, будову та життєві процеси організмів. Астрономія — наука, що вивчає небесні тіла: зорі, планети, комети тощо. Коротко про головне:

Номер слайду 14

Отже, природу слід вивчати цілісно. Поєднання знань із різних наук дає цілісне уявлення про природні об’єкти або явища.

Номер слайду 15

Вперед до нових перемог!15

pptx
Додано
30 серпня 2023
Переглядів
534
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку