Знайомство з клавіатурой комп'ютера

Про матеріал
Презентація призначена для більш досконального ознайомлення дітей з клавіатурою та призначенням окремих клавіш.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Клавіатура

Номер слайду 2

Стандартна клавіатура містить 105 клавіш И звется QWERTY (перегорнута)

Номер слайду 3

Розглянемо більш детально склад клавіатури:

Номер слайду 4

Алфавітно-цифрова клавіатура – містить букви алфавіту та цифри от 0 до 9.

Номер слайду 5

Окрім цього До алфавітно-цифрової клавіатури відносяться клавіши керування высотою шрифту, табуляція, клавіша «Забій», клавіша «Новий рядок», а також клавіши розширення функціональних можливостей клавіатури. ЦЕ НАСТУПНІ КЛАВІШИ:

Номер слайду 6

Shift – клавіша тимчасового перемикання розміру шрифту на алфавітній частині та включення знаків на цифровій частині. Цих клавіш на клавіатурі 2 з лівої та правої сторони. ЗАІВАЖЕННЯ – в багатьох програмах данні клавіши можуть нести різне функціональне навантаження.

Номер слайду 7

Caps Lock (прописні (заголовні) на замок) Клавіша яка вмикає (вимикає) постійний стан букв малі/заголовні. При цьому цифрова клавіатура залишається незмінною. Перемикання режимів відображається за допомогою індикатора в правій верхній частині клавиатури.

Номер слайду 8

Tab – клавіша призначена для встановлення рівномірних відступів (абзаців) в текстовому файлі

Номер слайду 9

Backspace – або «забій» прпризначена для видалення букв що знаходяться зліва від курсору.

Номер слайду 10

Enter – введення многофункціональна клавіша. На клавіатурі їх дві: одна на алфавітно-цифровій, друга на додатковій. Обидві клавіши виконують однакову функцію: В тексті перехід в начало нового рядка, в програмах команду виконання тих чи інших дій (аналог подвійного натискання лівої кнопки миші).

Номер слайду 11

Control –контроль и Alt – альтернатива – це клавіши розширення можливостей клавіатури. Одночасне натискання однієї з цих клавіш та будь якої клавіши передає комп’ютеру команду на виконання якихось дій. Тобто перетворює алфавітну клавіатуру в функціональну. Цих клавіш по дві – з кожного боку клавіатури.

Номер слайду 12

Windows – клавіша виклику головного меню

Номер слайду 13

Клавіши керування та редагування тексту

Номер слайду 14

Insert – переключення режимів вставка, заміна при введенні тексту. Delete – видалення букв справа від курсору або видалення виділеного об’єкту Home – на початок рядка або тексту. End – в кінець рядка або тексту. Page Up – сторінка (екран) вверх. Page Down – сторінка (екран) вниз.

Номер слайду 15

Клавіши керування курсором

Номер слайду 16

Додаткова клавіатура. В залежності від стану індикатора Num Lock виконує функцію або цифрової клавіатури або дублює клавіши керування курсором та редагування тексту. Режим перемикається клавішею Num Lock – (замок для цифр). Якщо індикатор горить – клавіатура цифрова, якщо ні – клавіатура керування.

Номер слайду 17

Додаткові клавіши: Print Screen – друк екрану у Windows запом’ятовує екран як малюнок. Pause/Break – підчас завантаження MS DOS зупиняє виконання програм. Scroll Lock – перемикає режими зміни екрану здвиг або заміна.

Номер слайду 18

F1 – F12 – функціональні клавіши, для кажої програми мають своє значення. Однак частіше всього: F1 – завжди викликає допомогу

ppt
Додано
6 березня 2022
Переглядів
1103
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку