Пристрої для обробки інформації

Про матеріал
В цьому уроці ви вивчете тему "Пристрої для обробки інформації" також після уроку ви можете перевірити свої знання за допомогою тесту (в кінці презентації) бажаємо успіхів!.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пристрої для обробки інформаціїПристрої для обробки інформації:- це прилади за допомогою яких можна взаємодіяти з файлами наприклад:• Аудіо (mp3)• Відео (mp4)• Фото (JPEG,PNG)• Додатки/ігри (exe)• інші файли

Номер слайду 2

Приладами для обробки інформації є: Ноутбук Нетбук Комп’ютер Планшет Телефон

Номер слайду 3

Комп’ютер:- це програмно-керований пристрій для обробки інформації, за допомогою комп’ютера можна виконувати багато операцій.

Номер слайду 4

Ноубук:- Це портативний комп’ютер тільки монітор і системний блок з’єднані в одне, також ноутбуки живляться від акумулятору і їх можно носити с собою, також єфективність ноутбука буває нижче ніж комп’ютер. Нетбук:- Той самий ноутбук тільки набагато менший, також єфективність нетбуків менша ніж у ноутбуків, але нетбуки набагато компактніші, іноді нетбуки вважають комп’ютерними платшетами.

Номер слайду 5

Що можна пітключити до комп’ютера?Як ми знаемо що за допомогою комп’ютера можна виконувати багото операцій, але є додаткові прилади які потключаються до комп’ютера,ноутбука і нетбука. Такими додактовими приладами є:•Клавіатура (текст)•Комп’ютерна миша (курсор)•Динаміки (звук)•Навушники (звук)•Прінтер (розпечатка документів)

Номер слайду 6

Варто запам’ятати!Ми знаемо що динаміки і навушки це зовнішні прилади, наприклад у ноутбука, нетбука, планшета і телефона є вбудовані динаміки які є по заводу, а у комп’ютера немає вбудованих динаміків, тому в комп’ютері неможливо почути звук без зовнішніх динаміків і навушкиків.

Номер слайду 7

Телефони, платшети та мобільний зв’язок. У кожного телефона або планшета обов’язкого є мобільний зв’язок, мобільно зв’язку немає в ноутбуках,нетбуках а також в комп’ютері, але все ж таки деякі ноутбуки мають можливість пітключення мобільного вз’язку але таких ноутбуків дуже мало. Мобільний зв’язок:- Це павутинна мережа за допомогою якої ми можемо телефонувати, а також за допомогою мобільного зв’язку можна пітключитися до інтернету.

Номер слайду 8

Це цікаво!Як ми знаємо до комп’ютера можна пітключити багато гаджетів, але можна їх пітключити до планшету або телефону? Наприклад якщо ми захочемо пітключити клавіатуру або комп’ютерну мишу ми не зможемо це зробити тому, що кабель у них USB а до телефону/планшету можна пітключити тільки Micro. USB (зарядний прилад) і навушики. Але є спеціальні перехідники наприклад Micro. USBUSBUSBMicro. USB

Номер слайду 9

Дякуємо за увагу!Рекомендуємо пройти тест за посиланням:join.naurok.ua. Код вчителя: 1406409 Тест доступний до 1 червня!Бажаємо успіхів!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 3 клас, Розробки уроків
НУШ
Додано
3 травня 2022
Переглядів
2027
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку