“Зв’язок прикметників з іменниками”

Про матеріал
Навчання з використанням дистанційних технологій.Презентація до уроку української мови на тему:“Зв’язок прикметників з іменниками”.До підручника Н.Кравцова, О.Придаток, В.Романова "Українська мова 3 клас".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчанняз використанням дистанційних технологій3 клас НУШПідготувала:вчитель початкових класів. Тинненської ЗОШ І ступенів Корінець С. В.

Номер слайду 2

Добрий ранок!Сьогодні у нас урок української мови на тему “Зв’язок прикметників з іменниками”Перевір, чи все у тебе готово !зошитручкаолівецьпідручник. Запиши у зошит! число. Дистанційна робота

Номер слайду 3

Вправа “Налаштовуюсь на урок”Люблю я свій розум,Увагу та пам'ять. Працює мій мозок.І вчусь я старанно. Сприймаю все новеІ мислю логічно. Учителя слово. Здійсню практично. Скористайся порадами на урок!#Навіть найрозумніший може помилитися.#Не хвилюйся, якщо відповідь буде неправильною.#Закликаю тебе до співпраці.

Номер слайду 4

Прочитай та відгадай загадку. Знайди слова – назви ознак предметів та запиши у зошит.І поживне, і смачне,біле, пінне, запашне. Залюбки малята п'ють,здоровенькими ростуть.

Номер слайду 5

Перевір себе!І поживне, і смачне,біле, пінне, запашне. Залюбки малята п'ють і здоровими ростуть. Молоко

Номер слайду 6

Робота з підручником. Вправа 194.ст.691. Зіскануй QR-код та переглянь ролик.2. Опиши сніжинку за допомогою прикметників. Сніжинка (яка?)…

Номер слайду 7

Вправа 195.ст.691. Прочитай. Зміни прикметники так, щоб вони стояли в потрібній формі. Що цікавого ти дізнався/дізналася про сніг?2. Спиши перший абзац, розкриваючи дужки. Познач у прикметниках закінчення. Як ти гадаєш, чому змінилася форма прикметників?Робота з підручником

Номер слайду 8

Перевір себе!Одна сніжинка практично невагома, бо майже повністю складається з повітря. А чому ж тоді обламуються гілки, коли на них сріблястий сніг?

Номер слайду 9

Запам’ятай!Прикметники називають ознаки предметів. Тому вони зв’язані з іменниками. Питання потрібно ставити від іменника до прикметника. Наприклад: сніг (який?) легкий.

Номер слайду 10

Потренуйся!Робота з підручником. Вправа 196.ст.691. Прочитай. Як буде нагода, перевір зимові прикмети.2. За зразком випиши іменники і зв’язані з ними прикметники. Зразок. Тепло (яке?) зимове.3. Знайди та запиши споріднені слова.

Номер слайду 11

Перевір себе!Вправа 196.ст.69 Завдання 2. Холод (який?) літній. Січень (який?) мокрий. Літо (яке?) холодне. Сніг (який?)глибокий. Літо (яке?) холодне. Зірки (які?) яскраві. Мороз (який?) сильний. Вправа 196. Завдання 3. Зимове, узимку. Літній, літо.

Номер слайду 12

Пригадай!Що ми навчилися сьогодні робити на уроці?

Номер слайду 13

Правильно!Вивчали зв’язок прикметників з іменниками. Повправляйся у цьому вмінні з твоїми ровесниками!

Номер слайду 14

Підбери ознаку до кожного предмета і дізнайся, що одягає Оленка в дощову погоду.в'язанаґумовітеплийрожевешарфшапкапальточоботи

Номер слайду 15

в'язана шапкаґумові чоботитеплий шарфрожеве пальто. Перевір себе!

Номер слайду 16

Підбери ознаку до кожного предмета і дізнайся, що одягнув Дмитрик на костюмоване святозолотеблискучашкірянічервонийрукавиціплащмасканамисто

Номер слайду 17

Перевір себе!золоте намистоблискуча маскашкіряні рукавицічервоний плащ

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Вправа 197.ст.701. Прочитай та відгадай загадки. Слова якої частини мови допомогли тобі їх відгадати?2. Випиши іменники зі зв’язаними з ними прикметниками.

Номер слайду 19

Підсумки уроку. Найкраще мені вдалося …Я можу похвалити себе за…Я задоволений/ задоволена своєю роботою…Я не задоволений /не задоволена своєю роботою, тому що…

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

pptx
Додано
9 лютого 2021
Переглядів
1285
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку