звіт керівника театрального гуртка 2017-2018 н.р.

Про матеріал

У 2017/2018 н. р. театральний гурток «Подих Мельпомени» працював на базі БЗОШ І-ІІІ ст. №2 групи №2– перший рік навчання основного рівня, №3, 4 – 1-й рік навчання початкового рівня, група №1 на базі БЦДЮТ – 2-й рік навчання основного рівня.

Програма гуртка складена на основі навчальної програми позашкільної освіти художньо-естетичного напряму «Театральне мистецтво» Рекомендовано Міністерством освіти і науки України (лист від 08.04.2016 р. № 1/11-4657), Київ 2016 рік.

Метою театрального гуртка «Подих Мельпомени» є формування компетентностей особистості в процесі занять театральним мистецтвом: пізнавальна – оволодіння основними поняттями та їх значеннями, які стосуються театрального мистецтва, історії театру; практична оволодіння навичками акторської майстерності, сценічної мови; творча забезпечення формування та розвиток творчих здібностей; соціальнавиховання дбайливого ставлення до надбань світової, вітчизняної культури, мистецтва, духовних та матеріальних цінностей рідного краю, народних традицій, національної свідомості, самореалізації в соціумі засобами мистецтва.

Перегляд файлу

ЗВІТ ЗА 2017/2018 н. р.

КЕРІВНИКА ТЕАТРАЛЬНОГО ГУРТКА   «ПОДИХ МЕЛЬПОМЕНИ»

КРАВЦОВОЇ МАРИНИ ВОЛОДИМИРІВНИ 

   У 2017/2018 н. р. театральний гурток «Подих Мельпомени»  працював на базі БЗОШ І-ІІІ ст.  №2 групи №2– перший рік навчання основного рівня, №3, 4 – 1-й рік навчання початкового рівня,  група №1 на базі БЦДЮТ – 2-й рік навчання основного рівня.

 Програма гуртка складена на основі навчальної програми позашкільної освіти художньо-естетичного напряму «Театральне мистецтво» Рекомендовано Міністерством освіти і науки України  (лист від 08.04.2016 р. № 1/11-4657), Київ 2016 рік.

Метою театрального гуртка «Подих Мельпомени» є формування компетентностей особистості в процесі занять  театральним мистецтвом: пізнавальна – оволодіння основними поняттями та їх значеннями, які стосуються театрального мистецтва, історії театру; практична оволодіння навичками акторської майстерності, сценічної мови; творча забезпечення формування та розвиток творчих здібностей;  соціальнавиховання дбайливого ставлення до надбань світової, вітчизняної культури, мистецтва, духовних та матеріальних цінностей рідного краю, народних традицій, національної свідомості, самореалізації в соціумі засобами мистецтва.

 Кількість вихованців на початок 2017-2018 н.р. складала 96, на кінець навчального року кількість вихованців не змінилась.  

   Протягом року планувала, організовувала та здійснювала навчально-виховну, організаційно-масову роботу гуртка. Здійснила набір вихованців до гуртка, забезпечила збереження контингенту. Обирала ефективні форми, методи та засоби роботи. Виявляла здібності вихованців  і сприяла їх розвитку. Готувала вихованців  до участі в конкурсах, виставах, масових заходах БЦДЮТ.

Система виховної роботи гуртка була спрямована на формування всебічного і гармонійно розвиненої особистості, що сприятиме формуванню її ціннісних орієнтацій та духовних пріоритетів.  Виховна мета: «Формування морально-духовної компетентності особистості засобами театрального мистецтва». Поставлені завдання реалізовувались за допомогою використання різноманітних методів та форм роботи, запланованих планом  організації духовно-повноцінної життєдіяльності особистості вихованців  та підвищення їх індивідуального статуту. Були організовані та проведені бесіди, виховні години, часи спілкування, перегляди відеофільмів, відео-презентації тощо. А саме: Україна на карті Європи; Навчання – це праця, і благо, і обов’язок.; За законами жити – біди не знати; День пам’яті жертв фашизму;Бабин Яр – трагедія народу України; Я серед людей; Здоровим бути круто; Подорож до лісової аптеки;  Моя рідна мова; Чорні скриньки історії (Голодомор 1932- 1933 рр.); Зима прийшла і празників привела; Знаємо свої права, виконуємо свої обов’язки; Свято Різдва Христова; День пам’яті героїв під Крутами; День Соборності України; День святого Валентина; День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (день пам'яті воїнів – інтернаціоналістів); Від Тарасика до Тараса; Подорож у країну казки; Скоромовні ігри; Планета у нас одна. Проводились бесіди з попередження дитячого травматизму.

На зимових канікулах вихованці гуртка подорожували до м. Харків на виставу «Ялинка для принцеси».

Проводилась  робота з батьками (День відчинених дверей, батьківські збори, відвідування батьківських зборів в школі, телефонні розмови), з класними керівниками та педагогами-організаторами шкіл, де працює гурток.

Всі заплановані   заходи з виховної роботи виконано.

Вихованці   приймали участь у заходах БЦДЮТ, в школах, де працюють гуртки. Були поставленні вистави «Новорічні пригоди Колобка», «Коли збуваються мрії», «Як Пеньок Новий рік зустрічав», «Вернуть букву Ё», «В Країні Невивчених уроків», «Незнайка та його друзі». Вихованці гуртка прийняли участь в виховних заходах БЦДЮТ: «День відчинених дверей», «День Соборності України».  До тижня ТМО Художньо-естетичного напрямку була проведена вистава «Коли збуваються мрії».

Протягом року займалась самоосвітою та самовихованням, удосконалювала педагогічну майстерність, вивчала психолого-педагогічну літературу. Відвідала обласний семінарі-практикумі для керівників театральних колективів за темою «Перспективи розвитку театрального жанру та репертуарна політика сучасних аматорських дитячих колективів». Брала участь у фахових конкурсах та акціях: обласний фестиваль «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують» - диплом ІІ ступеня; Естафета обміну досвідом «Виховуємо патріота», редакція освітянських видань м. Київ,  Всеукраїнський конкурс рукописів для ПНЗ у 2018 р.; Всеукраїнська акція «Разом до нової школи». Працювала над власним сайтом  mariekravtsova.wix.com/hurtok.

Пройшла курси підвищення кваліфікації керівників гуртків в Комунальному вищому навчальному закладі «Харківська академія неперервної освіти», пройшла спеціальну підготовку на дистанційному спецкурсі «Сучасні технології національно-патріотичного виховання». Пройшла атестацію та підвищила тарифний розряд.

Андрюшина Євгенія  прийняла участь в  обласному конкурсі ім. О.С.Масельського на кращий літературний твір в  номінації «Поезія» (авторський вірш «До Шевченка»); участь ІІІ Всеукраїнський (ХІV Всекримський) фестиваль-конкурс учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвячений Лесі Українці: Мартиненко А., Зарічна Я., Андрюшина Є., Андрюшин А., Ляхова С. , номінація «Декламація». І місце – Андрюшина Є., подяка – Ляхова Софія.

2017/2018 н.р. працювала над педагогічною темою «Розвиток творчої особистості на заняттях гуртка з використанням ігрових елементів та ігрових технологій».

Метою своєї роботи вважаю досягнення зацікавленості у вихованців театральним мистецтвом. Вдалими є ті заняття, на яких діти активні, думають, пізнають та творять.

В наступному навчальному році планую приймати участь в фахових конкурсах, в районних та обласних семінарах, працювати над власним сайтом та ділитися власним педагогічним досвідом.  А також готувати вихованців до конкурсів, фестивалів, акцій та виступів.

 

Моніторинг відвідування вихованців занять за 2017-208 н.р.

 Аналіз стану відвідування занять вихованцями за 2017-2018 н.р. показав, що не всі вихованці відвідують кожне заняття гуртка протягом року. Причиною цього є:  поважні причини (погодні умови, кількість навантаження уроками в школі, сімейні обставини, накладки з іншими заняттями  гуртків),  хвороби дітей. 

doc
Додано
14 серпня 2018
Переглядів
4949
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку