Презентація "Поради батькам"

Про матеріал

Ця презентація може бути використана на батьківських зборах. Вона допоможе батькам заохотити своїх дітей до читання книг. Не просто змусити дитину читати, а зацікавити і самому взяти в цьому неабияку участь.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОРАДИ БАТЬКАМКазка, гра, фантазія – животворне джерело мислення,благородних почуттів і прагнень…Через казкові образи в свідомість людей входить слово з його найтоншими відтінками…Під впливом почуттів, що пробуджуються казковими образами дитина вчиться мислити словами . Без казки – живої, яскравої, що оволоділа свідомістю, почуттями дитини, - неможливо уявити дитячого мислення і дитячої мови, як певного ступеня людського мислення і мови. Діти знаходять глибоке задоволення в тому, що їхня думка живе у світі казкових образів. П′ять, десять разів дитина може переказувати одну й ту саму казку і щоразу відкривати в ній щось нове. В казкових образах – перший крок від яскравого, конкретного до абстрактного. В. Сухомлинський

Номер слайду 2

Як зацікавити дітей читанням1. Показуйте хороший приклад вашій дитині, демонструючи їй, як вам подобається читати. Нехай ваша дитина побачить вас за читанням.2. Дайте дитині подивитися вашу книгу. Читайте її в голос, визначте певний час і місце для читання.3. Приносьте дитині книги, які задовольняють її індивідуальні потреби.4. Регулярно відвідуйте бібліотеку. Покажіть, як бібліотека працює і де дитина може знайти свої улюблені книжки.5. Зацікавте свою дитину яким – небудь хобі чи діяльністю, котра потребує читання.6. Заохочуйте ваших дітей до листування зі своїми однолітками. Ними можуть бути друзі, котрі переїхали, далекі родичі і просто друзі за листуванням. 7. Організуйте пошук скарбів. Заховайте якусь річ, наприклад, нову книгу, а потім лишіть письмові підказки, котрі приведуть дитину на це місце.8. Заохочуйте вашу дитину складати різні історії й записуйте їх в той час, коли вона їх розповідає. Зробіть її власну збірку оповідань, записуючи історії й додаючи її власні малюнки.

Номер слайду 3

Рекомендації для читання в голос1. Читати з інтонацією. Змінюйте ваш голос на знаках пунктуації. Говоріть м′яко та голосно. Вкладайте в читання частинку душі та акторську майстерність.2. Пам′ятайте про настрій. Замість того, щоб сказати «Сядь тихенько і слухай!» спробуйте сказати: «Давай влаштуємося зручніше і послухаємо нашу казку».3. Терпіння. З находьте час, щоб відповідати на запитання, які задають ваші діти під час читання.4. Темп читання. Не поспішайте під час читання. Уповільнюйте при потребі темп. Якщо не вистачає часу на читання, вибирайте для цього більш короткий текст.5. Вибір книги. Вибирайте книги, котрі відповідають розумовим здібностям і інтересам дитини6. Повинно бути весело. Ділитись історіями цікаво, і це створює ту близькість, про яку діти будуть пам′ятати все життя.  

Номер слайду 4

Як викликати у дітей інтерес до читання1. Читайте не більше 10 – 15 хвилин. 2. Перед читанням провітріть кімнату, приберіть зі столу предмети, які відволікають увагу.3. Якщо дитина втомилася, зробіть ігрову паузу. 4. Не шкодуйте похвал, не бійтеся перехвалити дитину.

Номер слайду 5

Обговорення прочитаного. Поясніть перед читанням чи під час читання важкі слова. Спитайте чи сподобалось дитині прочитане. Чим?З′ясуйте, що нового довідалася дитина з прочитаного. Попросіть дитину розповісти про головного героя, цікаві випадки. Дізнайтеся, які слова і вирази вона запам′ятала. Чому навчила книга?Запропонуйте дитині намалювати ілюстрацію до прочитаного, вивчити уривок, якщо це вірш.

Номер слайду 6

Дякую за увагу

pptx
Додано
14 серпня 2018
Переглядів
1417
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку