Звіт про проведення тижня англійської мови в школі

Про матеріал
Звіт про проведення тижня англійської мови Тиждень англійської мови у Дмитрівській загальноосвітній школі проходив з 28 січня по 1 лютого 2019 року згідно шкільного річного плану. Предметні тижні у школі — одна з найцікавіших форм організації навчально-виховного процесу, можливість і для вчителя, і для учня проявити свої багатогранні здібності.
Перегляд файлу

Звіт про проведення тижня англійської мови

Тиждень англійської мови у Дмитрівській загальноосвітній школі проходив з 28 січня по 1 лютого 2019 року згідно шкільного річного плану.

Предметні тижні у школі — одна з найцікавіших форм організації навчально-виховного процесу, можливість і для вчителя, і для учня проявити свої багатогранні здібності.

Мета  проведення Тижня англійської мови:

Практична: оволодіння мовним матеріалом для вільного спілкування в

усному та писемному мовленні; уміння розуміти пісенний та поетичний матеріал; уміння виконувати проектні роботи, творчі завдання, складати та розгадувати ребуси та кросворди; оволодіння знаннями про культуру та традиції англомовних  країн.

Освітня: формування комунікативних умінь: уміння слухати співрозмовника, реагувати на його мову, починати, підтримувати і завершувати розмову; формування особистості через залучення до культури і побуту іншого народу, через виховання доброзичливого, поважного ставлення до всіх людей, незалежно від мови, якою вони говорять, через вироблення норм поведінки у суспільстві; формування розуміння значення іноземної мови у суспільстві, залучення  учнів до діалогу культур.

Виховна: виховання культури спілкування,  розширення світогляду;

виховання естетичного сприйняття пісенно-поетичного матеріалу; виховання толерантного ставлення до інших культур, розвиток позитивних якостей; розвиток творчого рівня вихованців.

 

 

 

 

 

 

 

План проведення Тижня англійської мови

Понеділок

1. Урочиста лінійка з нагоди відкриття тижня англійської мови  (1-11 кл.).

2. Конкурс читців зарубіжних та українських поезій на англійській мові (5-11 кл.)

3. Виставка проектних робіт  «Великобританія та англомовні країни» (5-11 кл.).

4. Літературний вечір, присвячений творчості У. Шекспіра ( 9-11 кл.).

Відповідальні:

Скарбо Л.Г.

Іващенко Ю.П.

Вівторок

1. English quest «Keep open your eyes» (1-4 кл., 10 кл.-наглядачі).

2. Музичні перерви (1-4 кл.).

3. Конкурс малюнків «Моя улюблена англійська літера» (1-4 кл.).

Відповідальний:

Іващенко Ю.П.

Середа

1. «All About Food», відкритий урок з англійської мови (7 кл.).

Відповідальний:

Скарбо Л.Г.

2. Гра-квест «Пошук Скарбів» (5-6 кл., 10 кл.-наглядачі).

Відповідальний:

Іващенко Ю.П.

Четвер

1. Перегляд мультфільмів на англійській мові (1-4 кл.).

2. Розв’язування кросвордів (5-9).

Відповідальний:

Іващенко Ю.П.

 

П’ятниця

1. Підбиття підсумків. Нагородження.

2. Урочисте закриття тижня англійської мови.

Відповідальні:

Скарбо Л.Г.

Іващенко Ю.П.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тиждень розпочався із урочистої лінійки, на якій учитель англійської мови Іващенко Ю.П. ознайомила учнів школи із планом проведення та завданнями тижня, а вчитель англійської мови Скарбо Л.Г. розповіла про роль англійської мови у сучасному житті. Учні школи, а саме: Павлюк В., Шевченко В., Загній В., Мартиненко І., Корсун В., Шинкаренко Д., Шевченко Т., Кравцов І., Мошник О., Швидько А. виступили на лінійці з повідомленнями про важливість вивчення англійської мови.

Під час урочистої лінійки було проведено конкурс читців зарубіжних та українських поезій на англійській мові для учнів 5-11. Кожен клас взяв активну участь у конкурсі, а найактивнішими виявились учні 9 класу.

На данном изображении может находиться: 10 человек, люди улыбаются, люди стоят и в помещении

У сучасній практиці навчання іноземних мов в українських школах широко використовується метод проектів, який передбачає опору на творчість школярів, заохочення їх до дослідницької діяльності, дозволяє реально інтегрувати навчальні предмети та організовувати навчання в співпраці. Саме тому вчителі англійської мови нашої школи приділяють велику увагу проектній діяльності як на уроках,так і в позаурочний час.  Відразу по закінченню лінійки була відкрита виставка проектних робіт на тему «Великобританія та англомовні країни».

На данном изображении может находиться: 1 человек, стоит и обувь

Цього ж дня було проведено літературний вечір, присвячений творчості

В. Шекспіра для учнів 9-11 класів. Учасники вечора підготували інформаційний проект по біографії Шекспіра на англійській мові та із задоволенням декламували сонети в оригіналі, щоб відчути ліризм і чарівність високої поезії.

Під час проведення тижня англійської мови учні нашої школи брали участь у різноманітних конкурсах, вікторинах, виконували креативні завдання, що дало їм можливість збагатити знання з англійської мови та розширити свій кругозір. У вівторок ,  29 січня між учнями 3-4 кл. було проведено інтелектуально-пошукову гру English quest «Keep open your eyes». Діти з цікавістю виконували усі поставлені перед ними завдання.

На данном изображении может находиться: 6 человек, люди сидят, ребенок и в помещении

           

Однією із сфер, де на ранніх стадіях життя проявляється творча активність дітей, є образотворче мистецтво. Саме в в малюванні діти вільні від обмежень і тому цей вид творчості їм найближче. Тому у вівторок для учнів 1-4 класів був проведений конкурс малюнків «Моя улюблена англійська літера». Всі діти мали змогу показати свої художньо-естетичні здібності. Перше місце в конкурсі зайняла учениця 4 класу Біловол К., намалювавши всі літери алфавіту.

У середу , 30 січня у 7 класі вчитель англійської мови Скарбо Л.Г. провела  відкритий урок «All About Food», на якому діти показали високі знання з вивченої теми “Їжа”. Учні приймали активну участь у роботі. Школярі показали, що вони  добре розуміються у “Healthy Food” та “Fast Food”.

На данном изображении может находиться: 1 человек, сидит, стол и в помещении

Цього ж дня відбулася гра-квест «Пошук Скарбів» між учнями 5-6 кл. В ході гри школярі навчалися співпрацювати в командах для досягнення спільної мети, були конкурентоспроможними та впевненими у своїх силах та знаннях. Виграла команда 5 класу, на чолі з капітаном Павлюком Д.

Англійська мова для молодших школярів – це поєднання ігор, мультфільмів і цікавих розповідей, адже зацікавленість та бажання дитини – найкраща мотивація до навчання.  В четвер ,31 січня з метою підвищення мотивації до навчання ,учні початкових класів переглядали мультфільми англійською мовою.

На данном изображении может находиться: 1 человек, сидит и в помещении

Щоб зацікавити учнів до вивчення англійської мови, одним із завдань відпрацювання чи контролю вивченого лексичного матеріалу є розгадування учнями кросворду. Відгадавши потрібне слово, учні вписують його в сітку англійського кросворду і тим самим відпрацьовують правопис. А зорова пам’ять допоможе запам’ятати це слово. Під час тижня англійської мови учні нашої школи брали активну участь у розв'язуванні кросвордів та ребусів.

На данном изображении может находиться: 1 человек, сидит

Протягом всього тижня в читальному залі шкільної бібліотеки учні мали змогу змістовно провести вільний час і почитати цікаві книги на англійській мові.

На данном изображении может находиться: 4 человека, люди сидят и в помещении

У п’ятницю,1 лютого закінчився тиждень англійської мови урочистою лінійкою. Всі переможці та активні учасники були нагороджені грамотами та подяками. 

На данном изображении может находиться: 7 человек, люди стоят и в помещении

Головною метою проведення тижня англійської мови в школі було підвищення мотивації учнів до вивчення англійської мови, розвиток в учнів навичок слухання та говоріння, творчих здібностей, логічного мислення та пам'яті. 

Мета була досягнута, адже учні отримали естетичне задоволення, поглибили знання з іноземної мови та спробували свої сили у різноманітних конкурсах. 

Тиждень англійської мови сприяв розвитку творчих здібностей  та пізнавальних інтересів учнів та довів, що сучасні школярі знають, люблять і хочуть вивчати  англійську мову.

1

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Павлова Ганна Вадимівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0