Звіт про проведення тижня математики

Про матеріал
2020-2021 навчальний рік оголошено роком математики в Україні. Це допоможе привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише у школярів, а і у всіх наших громадян. Уже стало традицією кожен рік проводити тиждень фізики, математики та інформатики, який цього року мав за мету навчити учнів працювати в команді, розвивати логічне мислення, пізнавальний інтерес, творчу активність та допитливість.
Перегляд файлу

Звіт про проведення тижня математики

2020-2021 навчальний рік оголошено роком математики в Україні. Це допоможе привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише у школярів, а і у всіх наших громадян.

Саме з 2021 ДПА з математики має стати обов’язковою, також планують збільшити кількість годин на цей предмет, впровадити нові курси для школярів, провести тренінги для вчителів та відкрити Музей науки – ці та інші заходи є в плані, який ухвалив Уряд 25 червня 2020 року.

Уже стало традицією кожен рік проводити тиждень фізики, математики та інформатики, який цього року мав за мету навчити учнів працювати в команді, розвивати логічне мислення, пізнавальний інтерес, творчу активність та допитливість.

изображение_viber_2021-02-08_19-37-56.jpgІз метою підвищення зацікавленості учнів до занять, поглиблення уявлення про використання відомостей із математики у повсякденному житті, виховання самостійності мислення, наполегливості в досягненні навчальної мети з 1 по 5 лютого 2021 року в Магдалинівській філії ОЗЧСШ І-ІІІ ступенів пройшов математичний тиждень вчителем Духнич Ю.О.  Для проведення були задіяні учні 5-9 класів, які були учасниками різних видів змагань.

 

В понеділок було проведено вікторину «Математичний олімп» для учнів 5-го класу, всі були дуже активні. Переможці та переможені отримали призи.

изображение_viber_2021-02-0833333_19-37-56.jpg 8 клас у вівторок дізнався цікаві факти про математику і математиків, чим були дуже здивовані та зацікавлені.

 3 лютого найбільш активними були учні 7-го класу. Було проведено квест «У пошуках скарбів», в якому діти виконували логічні та нестандартні задачі з практичним змістом. Команда на чолі з капітаном Ярославом отримала перемогу. Всі отримали призи, які дуже потрібні для уроків.

изображение_viber_2021-02-08_44419-37-40.jpg 4 лютого учні 9-го класу приймали участь у грі «Найрозумніший», де неочікувано перемогла дружба. Команди отримали солодкі призи.

изображение_viber_2021-02-08_19-37-56.jpg І в останній день тижня для учнів 6-го класу була проведена інтелектуальна математична гра «Змагання розумів». Клас поділився на дві команди. Метою гри було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з математики, розвивати логічне мислення та кмітливість. Команда переможців була нагороджена призами.

Кожен школяр отримав гарні бали та невеличкі призи.

Упродовж тижня учні розв’язували кросворди, ребуси, логічні та нестандартні задачі з практичним змістом, що дало їм змогу визначити необхідність знань з математики, фізики та інформатики у житті кожної людини для досягнення вершин власного успіху.

docx
Додано
10 лютого 2021
Переглядів
4293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку