Звіт про проведення Всеукраїнського тижня права

Про матеріал
Звіт про проведення Всеукраїнського тижня права З 10.12. по 14.12.2018р. У тижні взяли участь учні 1-9 класів.
Перегляд файлу

       Звіт про проведення Всеукраїнського тижня права у  Розлуцькому НВК

З 10.12. по 14.12.2018р. в Розлуцькому НВК проводився  Всеукраїнський тиждень права. Мета тижня: формування в учнів правової культури громадянина України, що складається передусім зі свідомого ставлення до своїх прав і обов'язків перед суспільством і державою, закріплених у Конституції України, з глибокої поваги до законів і правил людського співжиття, готовності дотримуватися й виконувати закріплені в них вимоги, що виражають волю та інтереси народу, активної участі в управлінні державними справами, рішучої боротьби з порушниками законів.

Вчителем  основ правознавства Р.С.Сподарик  було складено план заходів і вчасно подано на затвердження директорові НВК.

У тижні взяли участь учні 1-9 класів.

Тиждень розпочався із загальношкільної лінійки на якій було оголошено план заходів тижня. Також вчителем правознавства було проведено  Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини та громадянина. Урок  дав змогу сформувати уявлення учнів про права людини, ознайомити із Загальною декларацією прав людини, з Конституцією нашої країни; навчити відрізняти права від обов’язків, закріпити їх у пам’яті учнів; розвивати культуру дітей, ввічливість, чесність, людяність; формувати в учнів здатність до самоконтролю, поваги до моралі і правопорядку;  формувати вміння висловлювати та відстоювати свої думки, вміти переконувати та бути толерантними до інших думок; виховувати дисциплінованість, повагу до людей; виробляти навички правомірної поведінки, підвищення зацікавленості та інтересу молодого покоління до правових знань.

  У вівторок було проведено  анкетування серед учнів 5-9 класів. Метою анкетування було визначення наявності фізичного покарання та насильства в нашій школі. Результати опитування показали, що фізичне покарання та насилля відсутнє в нашому навчальному закладі. Учні НВК під керівництвом вчителя правознавства оновили стенди по правовому вихованню. Також в цей же день учні малювали малюнки на тему « Я в світі прав та обов’язків».

В середу  класними керівниками були проведені години спілкування по класах на правову тематику.  Метою таких виховних годин  було виховувати у школярів інтерес до правових знань, популяризувати правові закони, розвивати пізнавальний інтерес до предмета, з’ясувати, як учні знають основні поняття з правознавства, навчити дітей користуватися своїми правами в різних ситуаціях, виховувати почуття відповідальності за свої вчинки виховувати почуття причетності до процесу творення правової держави в Україні формувати правову культуру школярів. На базі шкільної бібліотеки  була оформлена правова експозиція з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини та громадянина.

В четвер учні мали змогу переглянути та обговорити документальний фільм «Права людини».

 Всеукраїнський тиждень  прав людини закінчився зустріччю з старшим інспектором ювенальної превенції Турківського відділу поліції лейтенантом поліції Федьком Миколою Володимировичем. Лейтенант поліції розповів учням про правову ситуацію серед неповнолітніх у районі, наголосив на існуючих проблемах, необхідності сумлінного отримання школярами вимог Правил для учнів. Під час зустрічі учні мали змогу задати представнику поліції запитання та обговорити ситуації, що їх цікавлять.

 На підсумковій лінійці учням подякували за участь в тижні.

Мети Всеукраїнського тижня права  було досягнуто. Всі заплановані заходи виконані в повному обсязі.

                           Вчитель основ правознавства                                    Р.С.Сподарик                                    

 

docx
Додано
24 лютого 2019
Переглядів
611
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку