Звіт про роботу пришкільного табору з денним перебуванням "Веселий вулик"

Про матеріал
Презентація звіту про роботу пришкільного табору з денним перебуванням "Веселий вулик"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІДДІЛ ОСВІТИ РОМЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІЗвітпро роботу пришкільного табору з денним перебуванням«ВЕСЕЛИЙ ВУЛИК»Погожокриницький ліцей Роменської міської ради Сумської областіКерівник пришкільного табору – Прасол В.І.2021 р. 

Номер слайду 2

З 09 червня по 30 червня на базі Погожокриницького ліцею оздоровлювалися діти у пришкільному таборі з денним перебуванням «Веселий вулик». 28 дітей провели весело та змістовно 14 незабутніх днів. У пришкільному таборі «Веселий вулик» діяли закони табірного життя. Діти були об’єднані у два загони: «Джмелики» і «Бджілки». Щодня діти мали дворазове харчування з використанням свіжих овочів та фруктів. Вся робота проводилася за такими напрямками:- патріотичне виховання;- формування здорового способу життя;- родинне виховання;- екологічне виховання;- морально-етичне виховання;- правове виховання;- трудове виховання. Саме завдяки злагодженій та чіткій роботі адміністрації, вихователів, працівників харчоблоку та техпрацівників, вдалося забезпечити цікавий, змістовний, активний та корисний відпочинок для учнів.

Номер слайду 3

Головні завдання пришкільного табору

Номер слайду 4

Закони табору. Закон Дружби – один за всіх і всі за одного. Закон господаря –«Веселий вулик» - наш будинок, ми господарі у ньому. Закон «Піднятих рук»- нагорі побачив руки – в залі тиша, ані звуку. Закон точності – час дорого у нас – бережіть кожну хвилину. Закон відповідальності –кожен відповідає за те, що з ним відбувається. Закон ввічливості– старших себе поважай, малюків не ображай.

Номер слайду 5

Виховна робота в таборі передбачає:

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

1 загін «Бджілки»Наш девіз: Ти не лінись,Ніби бджілка – ти трудись,Люблять бджілки працювати,Медом друзів пригощати! Речівка: Бджілок дружній ми загін, Радість ми несемо усім, Квіточок нектар збираєм,Медом друзів пригощаєм. Раз-два – нам пора працювати для добра. Ми ідемо дружно в ногу, Забезпечим перемогу! 

Номер слайду 9

2 загін «Джмелики»Наш девіз: Ми веселі, жартівливі,Любимо пісні і сміх, Свою радість на дозвілліДілимо порівну на всіх! Речівка: Ми – загін «Джмелики»,Все ми робимо залюбки: Граємо, співаємоІ перемагаємо!

Номер слайду 10

День знайомств 09.06.21 року. Шикуйсь, грайлива дітвора,Відкрити зміну вже пора!День знайомств вже на порі! Пісня, творчість – все у грі!  09 червня 2021 року на базі Погожокриницького ліцею відбулося урочисте відкриття пришкільного табору з денним перебуванням “Веселий вулик”. Вихованці дарували глядачам святковий настрій та приємні усмішки. Діти об’єдналися у два загони та обрали командирів. Вони створили емблеми, розучили девізи та речівки. Цікаві ігри, забави та змагання провели з дітьми веселі аніматори. День минув цікаво і насичено. Діти з гарним настроєм та подарунками повернулися додому. 

Номер слайду 11

День української кухні 10.06.21 року“Скажи мені, що ти їси, і я скажу тобі, хто ти”. Ж. Брилья-Саварен  Українська кухня має свою давню історію та славиться різноманітністю. Борщі і пампушки, паляниці і галушки, вареники й ковбаси, печені та напої відомі далеко за межами України.10 червня у таборі “Веселий вулик”день був присвячений українській кухні. Вихователі провели з дітьми пізнавальну бесіду-презентацію “Українські традиції харчування”, цікавий та пізнавальний квест “Козацька каша”,конкурс малюнків “Моя улюблена страва”. Свою силу, спритність та витривалість діти показали під час “Козацьких забав”.

Номер слайду 12

День подорожей 11.06.21 року. Хто не подорожує, той не знає реальну цінність людського життя. Мавританське прислів’я.  Усі вихованці табору з нетерпінням чекали цього дня. Настав день подорожей. Діти побували на екскурсії у чарівному місті Ромни, прогулялися містом та помилувалися краєвидами. Відвідали кінотеатр Прем’єру та переглянули цікавий мультфільм ” Спіріт: дикий мустанг”, відпочили у парку ім. Т. Г. Шевченка. Діти задоволені, з гарним настроєм поверталися додому. 

Номер слайду 13

День дитинства 14.06.21 року“ Найкращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими”. О. Уальд. Посмішки дітей – це, мабуть, найкраще, що може радувати погляд і зігрівать душу. У них скільки щирості і довіри, а в маленьких оченятах – скільки світла та допитливості. У” Веселому вулику “ день дитинства пройшов радісно та феєрично. Про свої таланти та хоббі вихованці розповіли під час інтерв’ю-презентації “Моє захоплення”. Цікаві змагання відбулися між загонами “Джмеликів” і “Бджілок”, де переможці були нагороджені грамотами. Свою фантазію і креативність діти змогли продемонструвати під час конкурсу малюнків на асфальті” Щасливе дитинство”

Номер слайду 14

День казки 15.06.21 року. Казка, фантазія - це ключик, за допомогою якого можна відкрити джерела думки і слова. Без казки, без гри уяви дитина не може жити... Казка - це свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячої думки і мови". В. Сухомлинський. Цього дня до табору в гості завітала казка. День був насичений казковими заходами: конкурс інсценізованої казки на новий лад, квест "Острів скарбів", конкурс-дефіле казкових костюмів, де діти могли продемонструвати свої акторські здібності, конкурс малюнків "Мій улюблений казковий герой". Свято подарувало і артистам і глядачам багато радості та веселий настрій.

Номер слайду 15

День природи 16.06.21 року“Краса природи – це одне з джерел, що живить Доброту, сердечність і любов”. В. О. Сухомлинський. Людина – частина живої природи, яка живе серед природи і бере з неї все необхідне для життя:повітря, воду, продукти харчування, одяг, корисні копалини. Від стану навколишнього середовища залежить стан нашого здоров’я. З метою прищеплення дітям любові до природи, прагнення до збереження і примноження її багатств, 16 червня було проведено день природи.“Джмелики” та” Бджілки” здійснили екскурсію селом “З природою живи в дружбі, і буде вона тобі у службі” ,згадали минуле нашого краю та помилувалися чудовими краєвидами. Була проведена вікторина “Відкрий для себе світ природи”,бесіда-презентація ”Їстівні та неїстівні гриби. Отруйні рослини”. День пройшов цікаво та пізнавально.

Номер слайду 16

День книги 17.06.21 року “Книга –ніби казкова лампа, що дарує людині світло На далеких і темних дорогах життя”. А. Упіт. Всі з дитинства добре знають, що книга-джерело знань. Ті,хто читають, завжди будуть керувати тими, хто дивиться телевізор. Цінність книг неможливо охопити, адже вони примушують нас вмикати уяву.17 червня “жителі “ "Веселого вулика " присвятили дню книги. Діти переглянули презентацію “З історії книги”,дізналися про стародавні книги,про перші друкарні та сучасні видавництва, відвідали сільську бібліотеку та влаштували " книжкову лікарню". День закінчився відпочинком із цікавою книгою під блакитним небом.

Номер слайду 17

День мандрівки 18.06.21 року"Іноді один день, проведений в інших місцях, дає більше, ніж десять років життя вдома." А. Франс. Саме цього дня вихованці табору мали змогу відвідати місто Ромни. Побували у ДПРЧ-14,де ще раз переконалися, що пожежник – героїчна професія. Відпочили у парку ім. Т. Г. Шевченка, де кожен зміг отримати максимум емоцій під час відпочинку на атракціонах . Надовго дітям запам'ятається цікава і змістовна екскурсія по ДП "Роменському лісовому господарству".

Номер слайду 18

День води 22.06.21 року“Якщо є магія на цій планеті, вона міститься у воді”. Л.Єйселі. Вода - це життя...22 червня у таборі "Веселий вулик"було справжнє водне царство. Вихованці переглянули презентацію "Цікавинки про воду та водних мешканців",з'ясували значення води у житті та наголосили на бережливому використанні водних багатств. Під час водних стартів показали командний дух загонів. Діти переглянули мультфільм "Три богатирі та морський цар", здійснили екскурсію до ставка, де відпочили в холодочку.

Номер слайду 19

День дружби 23.06.21 року“Друг –це одна душа, яка живе у двох тілах”. Арістотель.23 червня у "Веселому вулику"- день дружби. А яке дитинство без друзів?Проте і дітям і дорослим потрібно вміти дружити. В ході бесіди та перегляду відео діти з'ясували, що дружба- одне з найважливіших почуттів людини. Серед багатьох людей дуже складно знайти того, хто зрозуміє ваш світогляд, розділить горе і радість , буде зберігати всі секрети і залишиться вірним на все життя. Діти дійшли висновку :"якщо друг у тебе є - життя радісним стає". Вихованці переглянули мультфільм "Дім" про справжню дружбу між дівчинкою та інопланетянином Бубою, та намалювали своїх найкращих друзів.

Номер слайду 20

День патріотів 24.06.21 року Можеш вибирати друзів і дружину,Вибрати не можна тільки Батьківщину. В. Симоненко24 червня " жителі" "Веселого вулика" присвятили свій день рідній країні. Вихованці переглянули презентацію " Зірваний цвіт щасливого дитинства", згадали ті сумні часи,коли чорним смерчем пролетіла війна 1941-1945рр. над нашою Батьківщиною, посіявши горе і смуток. Діти відвідали пам'ятник невідомому солдату, згадали імена тих, хто віддав своє життя, визволяючи рідне село, вшанували пам'ять хвилиною мовчання. Учні продекламував вірші та поклали живі квіти. Потім завітали до сільської бібліотеки, де дізналися про те, скільки горя і сліз принесла війна сучасним дітям, батьки яких загинули в АТО. Діти заспівали гімн України та пообіцяли плекати в душі пам'ять про незабутні сторінки історії нашої країни. 

Номер слайду 21

День краєзнавства 25.06.21 року“Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього”. М. Рильський. Краєзнавчий музей – це місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли,наповнює тебе. Саме цього дня вихованці табору відвідали краєзнавчий музей у місті Ромни. Вони познайомилися з творчістю художників-земляків, дізналися, як виготовляли народний одяг, посуд та зброю у давнину. У музеї багато світлин, книг, документів, які розповідають про історію рідного краю. Також діти побували у кінотеатрі “Блокбастер”, де переглянули цікавий мультфільм ” Бджілка Майя-3”. З гарним настроєм, приємними враженнями та веселою піснею всі поверталися додому.

Номер слайду 22

День талантів 29.06.21 року «Талант - це віра в себе, в свою силу.»Максим Горький29 червня в пришкільному таборі «Веселий вулик» був проведений «День Талантів». Цього дня діти мали змогу продемонструвати свої вміння та таланти в різних сферах (вокальних, танцювальних, таланти в образотворчому мистецтві, в спорті та інших видах діяльності).-Було організовано виставку-конкурс «Умілі руки»”, гру «Угадай мелодію», розважальну програму «Танцюй як я, танцюй краще за мене». Всі учасники отримали подарунки, а переможців нагороджено грамотами.

Номер слайду 23

День табору 30.06.21 року. У нас усіх прощавальний настрій,Ми схвильовані вкрай,Бо сьогодні ми говорим: Рідний таборе, прощай., Ось і закінчив свою роботу пришкільний табір з денним перебуванням «Веселий вулик». Впродовж 14 днів вихованці табору брали участь у виховних заходах, конкурсах, вікторинах, екскурсіях, подорожах. Сьогодні в таборі відбувся святковий концерт, присвячений закриттю табірної зміни «Табір, прощавай!». По закінченню концерту вихованців табору чекала яскрава та запальна дискотека. Дітям були вручені грамоти за активну участь в житті табору. І на кінець вихователі побажали гарного відпочинку на літніх канікулах.rrrrr

Номер слайду 24

Настав прощання час!Закінчилася зміна. Мільйон чудових вражень в нас!Ми відпочили «на відмінно»!

pptx
Додано
10 січня
Переглядів
96
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку