Звіт роботи шкільної бібліотеки під час карантину

Про матеріал

езважаючи на карантин, шкільна бібліотека організувала свою діяльність... Як саме, ви дізнаєтесь, коли переглянете роботу. Звіт складено з 5-ти розілів 1. Участь в навчально-практичних онлайн-семінарах та вебінарах, 2. Надала інформацію до методичного кабінету. 3. Робота з регламентуючою документацією та фондом. 4. Здійснювала. тощо

Перегляд файлу

                    ХЕРСОНСЬКА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ШКОЛА І - ІІІ СТУПЕНІВ № 12

З ПОГЛИБЛЕНИМ ВИВЧЕННЯМ ФРАНЦУЗЬКОЇ МОВИ 

Звіт роботи шкільної бібліотеки під час карантину

                                                                       склала завідуюча ШБ Ірина Бабич                               

(станом на  9 червня 2020 р.)

 Карантин – не тільки час для самоізоляції, але і час для підвищення кваліфікації та самоосвіти!  Незважаючи на карантин, шкільна бібліотека організувала свою діяльність, а саме:

  1. Участь в навчально-практичних онлайн-семінарах  та вебінарах,                                                                                 організатори  ХАНО;  методичний кабінет при управлінні освіти                м. Херсон  та  ХОБД ім. Дніпрової Чайки                                                отримані сертифікати :
  •                   4 травня  10:00  «Трансформація шкільної бібліотеки в інформаційно-бібліотечний центр» на платформі Zoom. (Сертифікат 2 години.)
  •                   14 травня 10:00  «Медіакомпетентності шкільного бібліотекаря: фактчекінг в період інфодемії» на платформі Zoom.
  •                   15 травня 10:00  «Медіакомпетентності шкільного бібліотекаря: фактчекінг в період інфодемії» на платформі Zoom. Виконання домашнього завдання: презентація-антистрес «Позитив життя або кіт проти COVI Тести. (Сертифікат 4 години.)
  •                   27 травня 10.00 «Організація краєзнавчої роботи шкільного бібліотекаря з використанням тематичних ресурсів віддаленого доступу» на платформі Zoom. Тести. (Сертифікат 4 години.)
  •                   28  травня 11.00 Вебінар-консультація. Тема «Забезпечення підручниками на 2020-2021 н.р.».
  •                   3 червня 14.00. Вебінар-презентація «План спецкурсу з кіно педагогіки Херсонщини». (Долучитися до спецкурсу створенням авторської презентації  на запропоновану  тематику).

2. Надала інформацію до методичного кабінету:                                                          

- Звіт про діяльність шкільної бібліотеки за 2019 -2020 у запропонованій таблиці;

- Інвентарізація про забезпечення підручниками на 2019-2020 н.р. щодо контингенту здобувачів освіти 1-11 класи у програмі Excel;

- Інформація про забезпечення підручниками на 2020-2021 н.р. у процентному співвідношенні щодо контингенту здобувачів освіти 1-11 класи у програмі Excel;

3. Робота з регламентуючою документацією та фондом :

  •                   в останній день перед початком карантину отримано 164  примірника,  нові надходження терміново потребували: обробки, обліку (присвоєно інвентарні номери та влиті до сумарної книги основного фонду) та їх розміщення;
  •                   провела разом з класними керівниками Н.В. Орловою, Л.А.Клименко та Т.В. Грищенко повернення фондових підручників, а саме 9-х та 11-го класів. Дотримуючись  рекомендації щодо виходу бібліотек для дітей із карантину;
  •                   проводиться робота з фондом, а саме вилучення морально застарілої та фізично зношеної художньої літератури  та ін.примірників, підготовка актів на списання;
  •                   проводиться аналіз за читацькими формулярами по виявленню боржників бібліотеки;
  •                   постійно ведеться санітарно-гігієнічна обробка дезінфікуючими засобами приміщень бібліотек, книжкових стелажів, полиць тощо

4. Здійснювала:

1. Підготовчу роботу з таблицями щодо надання інформації фактичної потреби забезпечення підручниками учнів та учителів закладів загальної середньої освіти на МОН  на 2020-2021 н.р на платформі Курс школа.

2. Пошукову роботу в мережі Інтернет та підбір матеріалу для вчителів-предметників щодо дистанційного навчання здобувачів освіти та інші методичні матеріали (розробки уроків, презентацій, рекомендацій проведення інтерактивних батьківських зборів тощо.) Персональна розсилка в соцмережах.

3. Пошуково-аналітичну роботу над створенням річного плану бібліотеки на 2020-2021 н/р. у контексті НУШ та з урахуванням сучасних освітніх тенденцій: визначення стратегії  напрямків роботи - трансформація шкільної бібліотеки в інформаційно-бібліотечний центр. Та в умовах пандемії.

4. Методично-дослідницьку роботу над створенням нової моделі дизайну інтер’єра та екстер’єра нового приміщення ШБ,  яка знаходиться в стані реконструкції та капітального ремонту. Створення папок «Дизайн  інтер’єру конференційної зали»; «Колір стін»; «Комп’ютерної зони. Сцени. Роздягальні. Зони кафедри бібліотекарки. Зони комфорту. Стелажі. Шафи. » тощо.

 5. Електронну бібліотеку на допомогу класним керівникам, створення та наповнення електронних папок матеріалами: виховні години, класні збори,   бібліотечні уроки за різноманітними темами та інноваційними формами роботи для 1-11 класів. Фонд електронної бібліотеки налічує 500 розробок уроків, презентацій, методичних рекомендацій тощо.

6. Самоосвітню роботу:

  •                   створення авторського Проєкту "Трансформація шкільної бібліотеки в шкільний бібліотечно-інформаційний центр, як сучасну модель закладу освіти". (На виконання щодо завдань проведення онлайн-семінару ХАНО).
  •                   продовжую роботу над авторською Програмою  "Гірлянда читання - сам прочитай, другу передай "
  •                   опрацювання методичних рекомендацій щодо виходу бібліотек для дітей із карантину: бібліотека в період та після пандемії, громадська безпека; дезінфекція бібліотечного фонду;

-          Онлайн-конференція «Бібліотеки в умовах пандемії COVID-19» https://www.youtube.com/watch?v=sqqThc5hzxw                                                                                                УБА Українська бібліотечна асоціація.

-          Вебінар «Облік та каталогізація електронних  книжок» за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=nVQ7qbqrYII  УБА Українська бібліотечна асоціація                                                                                         

-          Вебінар «Управління конфліктами у бібліотеках» https://www.youtube.com/watch?v=DmEC3-VF9gQ  УБА Українська бібліотечна асоціація.

  •  Переглянуто «Бібліотечні  інновації в Україні»   https://www.youtube.com/watch?v=w1tQyGiDZwE

   

5. Публікації бібліотечних уроків, виховних заходів та досягнення  на освітянських сайтах за посиланням:                                                                                                                    Всеосвіта - https://vseosvita.ua/user/id383304
На Урок - https://naurok.com.ua/biblioteka/moe

Отримала грамоти «Всеосвіта»                                                                                                   - За високий професіоналізм, виявлений у процесі створення та розвитку власної інформаційної сторінки в рамках проєкту «Всеосвіта»;                                                                                                            - За вагомий внесок у розвиток онлайнбібіліотеки методичних матеріалів для вчителів;                                                                                                       - За активне використання інформаційно-комукативних технологій у педагогічній роботі;  

Отримала грамоти «На Урок»:                                                                                                                   - За участь у формуванні освітнього простору бібліотеки авторських розробок для вчителів «На Урок»;                                                                            - За активне поширення власного педагогічного досвіду серед спільноти освітян України;                                                                                                    - Подяку аналогічного змісту; ці та інші документи можна переглянути на власній сторінці у розділі Додані розробки за вище вказаними посиланнями.

Приймаю участь в Акції «Методичне літо» призовий фонд якого становить 50 000 тисяч грн. Акція мотивує на нові авторські досягнення.

За переліком публікацій отримала свідоцтва та сертифікати:

1.«Толерантне ставлення в учнівському колективі».                               Виховна робота. Презентація.  Пріорітет роботи шкільної бібліотеки спрямована на толерантне ставлення в учнівському колективі.

2.«Позитив життя або кіт проти COVID»                                               Творча робота адаптована на аудиторію учнів середніх та старших класів. З цікавістю її переглянуть вчителі. Презентація складена у формі слогану до кожного слайду. 

 

3.«П`ять книжок про війну, від яких неможливо відірватись»                  Рекомендаційний список  для учнів середньої ланки. До До 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років запрошуємо здобувачів освіти звернутися до художніх творів в електронному вигляді.

 

4.«Музей історії є в школі – хранитель пам’яті та долі»                     Виховна робота. Сценарій урочистого відкриття шкільного музею.

 

5.«Свято дружби або палітра гарного настрою»

Виховна робота. Толерантне ставлення один до одного у класі.

 6.« Свято-фієста «В бібліотеці море книг, розкуто мчить фантазій бриг!»                                                                                                           Виховна робота. Творчий доробок до Всеукраїнського Дня шкільних бібліотек.

 7.«Літературна лоція або подорож на повітряній кульці до Франції»   Виховна робота. Сценарій свята.

Готуються інші авторські розробки до друку на вище вказаних освітянських сайтах

  •                   випускний ранок для здобувачів освіти 4-х класів «Молодший відділ прощавай, а старший з книгою вітай!»
  •                   краєзнавчий вояж-толока «Любов до рідної землі в своїй душі не погаси» та інші матеріали.

6.  Щотижневі індивідуальні плани роботи та самоосвіти для педагогічних працівників у  Google

1. Не змінюючи налаштування таблиці, заповнювала  для опрацювання змісту роботи на тиждень, перевіряла, щоб на один й той же час, не було заплановано більше одного заходу.  Уважно все перевіряла.
2. Відправляла  на перевірку адміністрації школи для погодження.                  3. Перевірені та погоджені ідивідуалні плани роботи завідуючої шкільної бібліотеки були автоматично збережені на Google-диску Дистанційної платформи закладу. Плани складала так, що повернень на доопрацювання не було.

  • Брала участь у педраді;
  • Ознайомилась із презентаціями щодо проведення навчання персоналу, який буде залучено до роботи на основних сесіях ЗНО –2020;

На допомогу роботи  надавала посилання:

- МОН опублікувало Дорожню карту впровадження Державного    стандарту базової освіти (5-9 класи)

        https://www.schoollife.org.ua/mon-opublikuvalo-dorozhnyu-kartu-vprovadzhennya- 

        derzhavnogo-standartu-bazovoyi-osvity-5-9-klasy/

 

 

Для перевірки виконання запланованої роботи ШБ (шкільної бібліотеки) у повному обсязі, вказані посилання.

Нажаль, не вдалося підключитися до онлайн-вебінару, який було вказано в індивідуальному плані за посиланням, лише пізніше переглянуто відео за темою «Особистий професійний блог вчителя: дизайн, контент, просування»  https://naurok.com.ua/webinar/osobistiy-profesiyniy-blog-vchitelya-dizayn-kontent-prosuvannya?reg=true

За складання оригінального звіту роботи шкільної бібліотеки під час карантину https://vseosvita.ua/library/zvit-roboti-skilnoi-biblioteki-pid-cas-karantinu-296705.html  отримала  Свідоцтво від 09.06.2020  FA053512  про публікацію на освітянському сайті Всеоствіта.

 

docx
Додано
10 червня 2020
Переглядів
3512
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку