Акція пам`яті (до Дня пам`яті Героїв Небесної Сотні)

Про матеріал

Власне , будь- кому, більш – менш обізнаному учню, та й кожному з нас , назва говорить сама за себе.

Дана акція проводиться з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості , сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 – лютий 2014рр.), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Перегляд файлу

Департамент освіти Маріупольської міської ради

Науково – методичний центр

КЗ «Маріупольська спеціалізована школа з поглибленим вивченням новогрецької мови І-ІІІ ступенів № 46

Маріупольської міської ради Донецької області»

 

 

 

 

 

 

Сценарій акції пам’яті

(до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні)

 

«Хоробрі Серця»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготувала :

учитель української мови та літератури

ІІ кваліфікаційної категорії

Михайлюк Марія Дмитрівна

 

Анотація

     Власне , будь- кому, більш – менш  обізнаному учню, та й кожному з нас , назва говорить сама за себе.

   Дана акція проводиться з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості , сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 – лютий 2014рр.), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

 

Акція пам’яті « Хоробрі Серця »

 

Мета: вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні та воїнів, що загинули під час бойових дій в зоні АТО на Донбасі. Прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість,  розвивати бажання стати гідними громадянами України. Виховувати в учнів глибокі патріотичні почуття, причетність і відповідальність за все, що  відбувається в країні, вдячність тим, хто віддав за неї життя вшановуючи пам’ять героїв Небесної сотні; формувати активну громадянську позицію школярів щодо єдиної, цілісної держави , повагу, толерантність до інших   народів,  розвивати бажання стати гідним громадянином ,віру в краще майбутнє України.
Оформлення: Стіна пам’яті Небесної сотні (Прапор України, надписи  «Герої не вмирають», список прізвищ героїв  з фото), стіл, на столі вишитий рушник, ікона Божої матері, свічка, квіти з чорною стрічкою.

Обладнання : мультимедійна установка, комп’ютер , музичний супровід.

Запрошені : військовослужбовці, вчителі, учні 7-11 класів, батьки.

 

Акорди    «Пливе кача…»

Вчитель. Шановні вчителі, учні та гості нашого заходу! Сьогодні ми зібрались, щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь правду і гідність  і віддали своє життя за Україну. Майдан  забрав  найкращих, це самий цвіт українського народу.  Молоді    18-ти річні юнаки та дорослі чоловіки, для нас вони – Герої України, віддали своє життя за свободу рідної землі, за життя майбутніх поколінь українців.

ГІМН
 Ведуча1. А як все починалось?
 Ведуча2. 21 листопада 2013 року студенти Києва вийшли на Майдан Незалежності в підтримку євроінтеграції за Європейську Україну!
Ведуча1. Спочатку - це була виключно мирна акція молоді з гаслами:

«Україна - це Європа», «Ми – вільні» « Ми хочемо в ЄС». Кількість активістів зростала з дня в день..
Ведуча2. А далі… Михайлівський Собор, Майдан залитий кров’ю, барикади, шини. Революція гідності.

 

Читання віршів
Учень 1 Українцю, поглянь, там побили жінок!
Глянь, вже люди ховаються в храмі!
Де таке ще траплялось, коли це було
Аж в такому нестерпному стані?..

Учень 2. Так чинили лиш варвари, злісні хани,
Лиш від них люди в церкві ховались.
А сьогодні - це власні провладні пани
Вже над нами так само знущались!"

 

Учень 3. Україна - єдина країна
Не шматуйте іі,  не трясіть.
Ми не Захід І Схід-ми родина
Ми не Північ і Південь - ми рід
Ведуча 1 . Ми вшановуємо пам'ять героїв України: Голодомор 1932-33рр, Битва під Крутами, Бабин Яр. Тепер ми стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни.

Ведуча 2 .  Кожен із цієї Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Ось вони перед вами, Герої Небесної сотні.

 

ВІДЕО «Янголи Майдану» (з портретами Героїв Небесної Сотні)

 

Ведуча 1. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.

Ведуча 2 . Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі.

Ведуча 1. Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті! (Запалює свічку)

 

 Запалення маленьких свічок . (Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» ведучий запалює свічку і передає її учням по колу. Свічку передають з рук в руки викладають «Сотня» )

Учень 4.

Небесна Сотня – то в серцях вогонь.

Він гаряче палав за Україну.

Віднині тихим співом заспокой

Ти, земле рідная, свою дитину.

Учень 5.

Небесній Сотні шана й молитви,

За чисті душі, що злетіли в небо.

Їм шлях високий Боже, освяти.

І в мирі, Господи, прийми до себе.

Ведуча 1. Низький уклін матерям і батькам, що виховали таких синів і дочок! Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях.. Вшануємо хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України! (хвилина мовчання)

Ведуча 2. Вічна пам'ять! Герої не вмирають! Вони завше будуть в наших серцях. По країні уже з’являються перші вулиці та площі, названі на честь героїв Майдану.

Ведуча 1. Хай пам'ять невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Слово надається нашим гостям – військовослужбовцям.

(Виступ військовослужбовців)

Учень 6. Дякуємо Вам  за те, що захищаєте нас. Дякуємо Вам за те, що в моєму селищі  не йдуть бої. Дякуємо Вам за стійкість, мужність, відвагу. Будьте сильними та сміливими - будьте собою. В Вас вірять. Вас чекають. Вам безмежно вдячні.

Учень 7.

Я тримаю у руці

Кольорові олівці.

Хочу я намалювати

Кримські гори і Карпати

Степ і пагорби Дніпрові,

І озера, і діброви,

І веселку, і калину,

Чорне море і Дунай –

Все це наша Україна,

Наш чудовий рідний край !

 

 

Учень 8.

Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, як трави, як води...
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди.
Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її вічно живу і нову
і мову її солов’їну.
Між братніх народів, мов садом рясним,
сіяє вона над віками...
Любіть Україну всім серцем своїм
і всіми своїми ділами.

Перегляд відео « Це моя Україна»

 

Ведуча 1. Шановні друзі !  На цьому наша зустріч закінчується.  Нашим гостям і всім присутнім у залі бажаємо здоров’я , щастя, миру, душевного спокою, злагоди, добробуту у великому домі, названому – Україна. Дякуємо , що ви до нас завітали.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Список використаної літератури :

 

1. Адамович С. Євромайдан: учора, сьогодні, завтра / С. Адамович // Галичина. – 2014. - 16 січ. – № 6-7. – С. 13.

2. Андрухович Ю. Київ. Сльозогінне : [про події на Майдані] / Ю. Андрухович // Галиц. кореспондент. – 2014. - 6 лют. – № 5. – С. 20.

3. Бавзалук Д. Майдан - місце народження свідомої молоді / Д. Бавзалук // Слово Просвіти. – 2014. - 31 груд. – № 52. – С. 16.

4. Бережнюк Н. Рік після Майдану гідності: боротьба за незалежність триває / Н. Бережнюк // Галичина. – 2015. - 19 лют. – № 25-26. – С. 3.

 5. Войцехівська-Павлишин, М. Українці нагадали світові про одвічні цінності життя : [річниця революції на Майдані] 6 / М. Войцехівська-Павлишин // Галичина. – 2015. - 19 лют. – № 25- 26. – С. 3.

 6. Галата А. Неписані "Щоденники Майдану": вистава театру ім. Івана Франка повернула глядачів у торішні революц. події / А. Галата // Уряд. кур'єр. – 2014. - 10 груд. – № 230. – С. 7.

 7. Ганкевич Р. Хто був на Майдані - оприлюднено статистичні дані про учасників Майдану в різні його періоди/ Р. Ганкевич // Укр. слово. – 2014. - 27 серп.- 2 верес. – № 35. – С. 6.

8. Грабовська І. Єврореволюція як Революція Гідності в контексті цивілізаційної проблематики / І. Грабовська // Філософ. думка. – 2014. – № 6. – С. 39-45.

 

 

 

1

 

docx
Додано
9 квітня 2018
Переглядів
1317
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку