Алгоритм та особливості проведення виховної справи «Участь школярів у конкурсах»

Про матеріал
Презентація "Алгоритм та особливості проведення виховної справи «Участь школярів у конкурсах»" містить матеріали з досвіду роботи педагога-організатора та деякі секрети організаторської майстерності, на прикладі підготовки школярів до участі у фестивалі-конкурсі "Сурми звитяги".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З ДОСВІДУ РОБОТИвчителя музичного мистецтва, педагога-організатора ЗОШ І-ІІ ст. с. Розжалів Радехівського району Бойко Оксани Орестівни. Секрети організаторської майстерності. Алгоритм та особливості проведення виховної справи « Участь школярів у конкурсах »

Номер слайду 2

Участь школярів у конкурсах У нашій школі практикується така форма роботи виховної справи, як участь у різноманітних конкурсах. Це дуже подобається дітям, заохочує їх до самовдосконалення та позитивно впливає на всебічний розвиток учнів. Конкурси, фестивалі, турніри є однією із форм інтелектуальних, творчих учнівських змагань, які формують компетентну особистість. Це командні змагання, які спонукають учнівську молодь до прак­тичної наукової та творчої діяльності, навчають норм та стилю робо­ти у творчих колективах і мають велике навчально-виховне значен­ня. Участь обдарованих школярів у таких заходах ефективно сприяє розвитку їхніх творчих здібностей, успішній соціалізації в життєво­му просторі. Важливу роль у підтримці здібної та обдарованої молоді відіграє фестиваль-конкурс « Сурми звитяги ».

Номер слайду 3

Фестиваль проводиться щорічно. Його мета – відродження української патріотичної пісні, її осучаснення, пропагування серед дітей та юнацтва кращих зразків мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ та ХХІ століттях, вивчення пісенної спадщини Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, а також сучасної української молодіжної патріотичної пісні, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому, Євромайданах та Революції гідності, а також підтримує і прославляє бойовий дух наших воїнів на фронті з російським агресором. Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми Звитяги»

Номер слайду 4

Участь учнів ЗОШ І-ІІ ст. с. Розжалів у районному турі фестивалю мистецтв . « СУРМИ ЗВИТЯГИ » це один із методів і форм національно-патріотичного виховання, яке є невід’ємною частиною виховної роботи нашої школи.

Номер слайду 5

Національно-патріотичне виховання дітей та молоді – це комплексна системна і цілеспрямована діяльність органів державної влади, освітніх закладів, і громадських організацій, сім’ї та інших соціальних інститутів щодо формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння становленню її як правової, демократичної, соціальної держави. Найважливішим пріоритетом національно- патріотичного виховання є формування ціннісного ставлення особистості до українського народу, Батьківщини, держави, нації.

Номер слайду 6

АЛГОРИТМ участі у фестивалі-конкурсі: Ознайомитись з умовами та правилами проведення фестивалю-конкурсу ;Вибрати учасника у відповідності до певного конкурсу (дуже важливо, щоб дитина сама хотіла брати участь) ;Підібрати репертуар, який би відповідав виконавцеві по характеру, змісту, манері виконання, а також умовам конкурсу ;Подати заявку на участь ;Ретельно та систематично проводити репетиції ;Внести щось «своє» (обробити), не боятися експерементувати ;Підібрати образ (одяг, взуття, зачіску…) у відповідності до репертуару ;Позитивно налаштувати учасника, підбадьорити та підтримати його ; Взяти участь. ( Враховувати можливості, думки та побажання дитини-учасника ).

Номер слайду 7

2014 рік 2 учасники. Номінація « Вокальні ансамблі » Дівочий вокальний колектив «Поклик душі»Номінація « Солісти-вокалісти » Запісоцький Владислав

Номер слайду 8

2015 рік 2 учасники. Номінація « Вокальні ансамблі » Дівочий вокальний колектив «Поклик душі»Номінація « Солісти-вокалісти » Климочко Назарій

Номер слайду 9

2016 рік 2 учасники. Номінація «Вокальні ансамблі» Дівочий вокальний колектив « Незабудки »Номінація « Солісти-вокалісти » Пура Максим

Номер слайду 10

2017 рік 2 учасники. Номінація « Вокальні ансамблі » Дитячий вокальний колектив «Гармонія»Номінація «Художнє читання» Філяс Павло

Номер слайду 11

2018 рік3 учасники. Номінація « Дует » Максим Пура та Станіслав Климочко. Номінація « Вокальні ансамблі » Дитячий вокальний колектив «Гармонія»Номінація «Художнє читання» Філяс Павло

Номер слайду 12

Результати та досягнення2015 рік Климочко Назарій – заохочувальна грамота у номінації «Солісти-вокалісти» 2017 рік Дитячий вокальний колектив «Гармонія» – заохочувальна грамота у номінації «Вокальні ансамблі» Філяс Павло – І місце у номінації «Художнє читання»2016 рік Дівочий вокальний колектив «Незабудки» – ІІІ місце у номінації «Вокальні ансамблі» 2018 рік Дитячий вокальний колектив «Гармонія» – ІІ місце у номінації «Вокальні ансамблі» Філяс Павло – І місце у номінації «Художнє читання»2014 рік Запісоцький Владислав – ІІІ місце у номінації «Солісти-вокалісти»

Номер слайду 13

Отже, участь у фестивалі-конкурсі дає змогу відкривати, розвивати і вдосконалювати свої таланти, вміння та навички . Дозволяє пізнавати щось нове, формувати творчі та креативні здібності, розвивати комунікабельність і ораторське мистецтво, а найголовніше – виховує в учнях почуття патріотизму і любові до своєї Батьківщини. Можна зробити висновок, що така форма проведення виховної справи, як участь у конкурсах є плідною, ефективною та результативною на шляху до формування гармонійної особистості. Порівняльний аналіз такого напрямку роботи з обдарованими та здібними учнями свідчить, що за останні роки в нашій школі вдалося не тільки на­лагодити роботу з талановитою та обдарованою молоддю, а й досягти бажаних високих резуль­татів.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Пишаймося своїми вихованцями!ЗА НИМИ МАЙБУТНЄ НАШОЇ КРАЇНИ!

pptx
Додано
30 січня 2019
Переглядів
1200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку