Аналіз підручника «Українська мова для 5 класу» (автори: Панчук Г. Д., Близнюк Б. Б., Приведа О. Б.)

Про матеріал
Аналіз підручника «Українська мова для 5 класу» (автори: Панчук Г. Д., Близнюк Б. Б., Приведа О. Б.). Описане власне бачення, увага звернена на найбільш вдалих структурних компонентах підручника.
Перегляд файлу

Аналіз підручника «Українська мова для 5 класу» (автори: Панчук Г. Д., Близнюк Б. Б., Приведа О. Б.):

-         Оформлення підручника зацікавить п’ятикласників, адже вміщує сучасні фотографії та ілюстрації, яскраві схеми, графіки, таблиці й різні види шрифтів, смайлики, піктограми жестової мови та  QR-коди,  що привертає увагу. Вдало представлені (перед початком кожного розділу)  очікувані результати до кожної теми. Досить креативними є рубрики: “Усіляка всячина”,  яка насичена різними цікавинками, фразеологізмами, історіями та “Як на ЗНО” - для узагальнення та закріплення вивченого матеріалу.

-         Змістове наповнення вирізняється актуальністю та різноманітністю. Теоретичний матеріал викладено чітко, у логічний послідовності, доступно для сприймання учнів. Використано та підібрано багато прикладів, що полегшує сприйняття та засвоєння нового матеріалу. Застосовано елементи випереджального навчання. Вміщено витяги зі словників. 

-         Практичний матеріал різноманітний, осучаснений, частково зорієнтований на реалізацію міжпредметних зв'язків. Завдання мають різний тип складності, що забезпечить індивідуалізацію навчання. Більшість вправ є життєво-орієнтованими. Для учнів пропонують створення творчих проєктів, виконання завдань дослідницько-пошукового характеру, редагування тексту, моделювання мовних та життєвих ситуацій, а також роботу в парах чи групах, що сприяє розвитку навичок спілкування.

-         Орієнтація підручника спрямована на асоціації, розуміння, учнівські відкриття та творчість. Вміщені тексти, твори та завдання емоційно впливатимуть на учнів, зацікавлюючи їх.

docx
Додано
15 жовтня 2023
Переглядів
602
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку